zondag 5 juni 2011

Ben lekker met alles tegelijk bezig.

Zaterdag was ik weer naar de bee bij Carol Cox, en heb toen gelijk stof uitgezocht voor de achtergrond van mijn Japanse Kokeshi poppen quilt (kan toch echt niet wachten tot volgend jaar :-) !)
Het viel me nog niet mee, want er zijn veel stoffen die ongeveer dezelfde kleur hebben, maar toch net een ander effect geven.
Ik dacht eerst op licht grijs uit te komen, maar uiteindelijk is het toch een beige tint geworden, gaf net iets meer warmte aan de Japanse stoffen.
Had inmiddels al twee popjes en een bonsai boompje geknipt voor het eerste blok. Even de lapjes op de stof gelegd, zodat jullie een indruk krijgen van hoe het gaat worden.
Wordt allemaal wat strakker natuurlijk als het geappliceerd is en de naadjes er af zijn.
Elk blok bestaat uit 3 delen die met een bies aan elkaar worden verbonden. De blokken worden dan ook weer met een bies er tussen aan elkaar verbonden.
Als ik een paar blokken klaar heb, wil ik pas gaan beslissen welke kleur ik de biezen maak, heb nu nog geen idee eigenlijk.
Inmiddels heb ik ook 4 blokken af van de quilt van Japanse geweven stoffen (ja, ik ben helemaal in de Japanse sferen!) Je kunt nog niet echt zien hoe het gaat worden, maar het ziet er wel wat strakker uit dan de lapjes die opgespeld waren op mijn ontwerpwand. Het gaat niet echt makkelijk die ronde vormen naaien, maar het begint nu te wennen, en het is best leuk als je de quilt zo langzaam ziet groeien.
Nu mijn ontwerpwand leeg is, heb ik daar mijn sterretjes eens opgespeld.
Hier hangen alleen maar de blauwen, die maak ik nu eerst af.
Zoals je kunt zien heb ik er een aantal bij gemaakt met effen blauwe buitenkanten, en zelfs één effen blauw blok er in.
Geeft meer rust vind ik, want alles zo bont vond ik toch te druk.
Dat is nou ook net het leukste van een ontwerp maken. Natuurlijk ik heb het patroon wel, maar door de kleuren maak ik er toch iets "eigens" van. Hij wordt in ieder geval heel anders dan de Schitterende sterren-quilt uit de Quilmania, waar ik het patroon vandaan heb.

Zo om de dag ben ik ook bezig met het doorquilten van mijn S & S quilt.
Eerst had ik het anders gequilt, maar dat beviel me niet, dus dat heb ik weer uitgehaald (rot werkje!).
Nu doe ik toch maar alles met één kleur garen en kruislings door de blokjes. Dat wordt toch het mooist.
Ik trek de lijnen met een stompe naald langs een lange lineaal. Dat gaat beter en sneller dan met potlood of met tape.
Tot slot (hè, hè.....) ben ik bijna klaar met het mini quiltje van Sunbonnet Sue voor mijn kleindochter, het ziet er leuk, en heel vrolijk uit, maar die foto houden jullie van me te goed als het helemaal af is.
Ben ik druk hè? Maar wel leuk druk, en de afwisseling houdt het spannend!
Er wordt me regelmatig gevraagd of ik ook nog wel eens iets anders doe dan patchwork en quilten.... ja hoor natuurlijk wel, want ik heb ook mijn hondje nog en mijn tuin.
Het huishouden schiet er wel eens bij in, maar ach quilten is toch veel leuker!

6 opmerkingen:

 1. Heerlijk om zo afwisselend bezig te zijn. Die beige stof past er mooi bij hoor, inderdaad geeft het wat warmte. Die sterretjes vind ik ook zo leuk, heel wat anders.
  Rot klusje is dat, als je dat quiltwerk weer uit moet halen. Maar beter zo en tevreden daarna.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij ook al zo heerlijk afwisselend bezig. Ik vind het ook altijd leuk om steeds iets anders te doen. Prachtig worden ze, allebei je Japanse quilts. Ook de sterretjes vind ik super. En ja, dat quilten hè. Ik moet er van zuchten. Ik was begonnen aan de Scandinavian en net als jij ben ik ook niet tevreden met wat ik gedaan heb en ga ik ook weer uithalen (gelukkig niet zo veel, maar toch....)
  Veel plezier verder met alles hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk joh die popjes en het boompje, weer eens heel wat anders. Het zal best wel erg mooi worden denk ik veel plezier. Groot gelijk dat je nu gaat beginnen. Volgend jaar duurt nog erg lang als je graag iets wilt.

  Groetjes en tot later Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er allemaal super mooi uit! Lekker toch om met ets billende dingen bezig te zijn, geniet ervan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sjee dat schiet ook niet op zeg, leuk zo'n iPad! Maar je moet er niet mee gaan typen! Enfin, ik wilde zeggen dat t leuk is om met verschillende projecten bezig te zijn. Enne die groenten zien er ook heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke projecten laat je ons weer zien. Jammer dat ik je zaterdag niet gezien heb bij de bee: nu duurt het weer even voordat de zomer voorbij is. Jij kunt in ieder geval lekker vooruit de komende tijd. En inderdaad: quilten is veel leuker dan het huishouden ^_^

  BeantwoordenVerwijderen