donderdag 22 december 2011

Alweer twee kersthuisjes klaar!

Terwijl half Nederland (en ver daar buiten) met heel andere huisjes bezig is, ben ik nog druk met mijn kerstquilt met kersthuisjes.
Inmiddels zijn er weer twee klaar.
Ik zal jullie eens gezellig door het straatje leiden.
Hier zijn we bij het volgende huisje. Ik liep daar langs, midden in de kerstnacht, keek omhoog omdat ik wat zag wapperen en tot mijn verbazing hing daar een mooie quilt uit het raam van de zolder!
Even aangebeld. Deed een vriendelijke mevrouw open van een jaar of 63, met grijs/blond haar in een staartje.
Ik vertelde van de quilt uit het zolderraam en mocht direct binnenkomen om haar quilts te bekijken die ze had gemaakt, en ook haar werkkamer op zolder. Wat een heerlijk plekje was dat.
Snel haalde ze de quilt binnen, die ze was vergeten binnen te halen na het luchten.
Die mevrouw, de zolder.....het kwam me allemaal zo bekend voor....... het zal toch niet.......droomde ik nou?

Na een stukje kerstkrans en een drankje weer verder door de straat tot dit grote huis.
Buiten kon ik al gezang van kinderen horen, en zag er een paar voor het raam staan. Ik mocht direct binnenkomen toen ik aanbelde en zag een hele schare kinderen, ik telde er acht!
Er waren twee vriendjes bij zei de mevrouw die daar woonde, de andere zes waren van haar en haar man.
Er stond een grote kerstboom, veel kaarsjes en er werd gezongen en lekker gesnoept. Wat een leuk gezin!
Terug naar mijn eigen huis, waar de kleine kerstboom (met Terra er bij natuurlijk), het kerststalletje en mijn verlichte huisjes al gezellig staan te stralen!
Inmiddels heb ik ook het boekje "De kerststal breien" gekocht omdat ik het zo'n schattig boekje vind, maar eigenlijk zou ik het ook allemaal wel willen breien..... misschien volgend jaar?

Met een foto van mijn eigen gezellige verlichte straatje (wat zijn huisjes toch leuk!) neem ik voor dit jaar afscheid van jullie mijn lieve lezers.
Een hele fijne (rustige) kerst en een gezellig oudjaar, en in het nieuwe jaar ga ik weer verder (blijf wel blogs lezen hoor!)
Liefs,
Floor

10 opmerkingen:

 1. Hoi Floor, wat is het toch altijd gezellig bij jou! Ik ga even bij de mevrouw van de quilts op zolder langs, die woont in een gaaf huis dat kan niet anders!
  Fijne gezellig feestdagen toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze huisjes zijn ook geweldig.
  Ik wens jou een hele fijne kerst en een gelukkig, gezond en creatief 2012!
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind deze ook mooi hoor is weer heel anders
  Prettige feestdagen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellige huisjes zijn dit toch! En je schrijft er zulke leuke verhaaltjes bij, echt genieten. De huisjes die ik (wij van de hele wereld) gaan maken, zijn ook hartstikke gaaf, maar héél anders.
  Je grote huis ziet er gezellig uit met dat nieuwsgierige hondje erbij.
  Geniet van de kerstdagen! Ik wens je een heel gezellige jaarwisseling en een fijn, gezond en creatief 2012 toe!!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het zijn hele lieve huisjes Floor, net als je eigen huis, ik wens jou ook hele fijne dagen toe en een creatief nieuwjaar!sucses met het breien van de kerststal.....ik volg het allemaal wel, heb het boek maar nog niet de zin er in....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie huisjes heb je gemaakt. Mooie kerstboom met Terra erbij en ook voor jouw en je dierbaren hele fijne kerstdagen en een goed, gezond en creatief 2012.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie en vooral bijzondere huisjes..... en het verhaal erbij is minstens zo leuk. En tja.. huisjes en dan vooral de kersthuisjes zijn altijd zo heerlijk om te zien. Jullie ook fijne feestdagen gewenst en een gezond en creatief 2012.....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een gezellig straatje laat je ons hier zien, heel sfeervol. Ik wens jou en iedereen die je lief is hierbij hele fijne en gezellige dagen toe, en ik zie je graag volgend jaar weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hi Lieve Floor, ik kom speciaal bij je langs om je de allerbeste wensen voor 2012 toe te wensen. Geniet ervan! En tot op elkaars blog! Altijd leuk om je reacties te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat zijn dit een leuke versie van de huisjes! fijne jaarwisseling!

  BeantwoordenVerwijderen