zondag 21 oktober 2012

Toch maar een berichtje....

Ondanks dat ik vorige week schreef dat ik vandaag geen berichtje zou plaatsen omdat het door de ziekte van mijn man hier drukker is dan normaal (bedankt allemaal voor de lieve reacties op mijn vorige berichtje), begon het vanmorgen toch te kriebelen.
Veel heb ik niet aan het quiltwerk gedaan, ben er te onrustig voor.
Maar elke avond ga ik er toch een uurtje voor zitten om rustig te quilten aan mijn Amish.
Daar word ik ontspannen van zodat ik beter in slaap kom daarna. Een soort therapie dus.


Kijk, zo wordt de rand, met een verenpatroon.
Ben nu aan de laatste zijde van de rand bezig. Iedere avond een stukje en zo komt hij toch af, wel zo leuk als ik hem over niet te lange tijd kan ophangen en er van genieten.


Heel af en toe ga ik een half uurtje naar boven om wat te quilten aan mijn wollen quilt die ik voor mijn man aan het maken ben.
Het middenstuk en 2 randen zijn al klaar, gisteren heb ik deze hartjes met kleermakerskrijt en een mal
op de derde rand  getekend. Wel leuk voor een zieke man toch?
Ik zou hem graag voor de winter klaar hebben, maar of dat gaat lukken?


Vanmorgen was ik weer bij hem op bezoek in Zeist, en tot mijn verrassing waren mijn zoon, schoondochter en kleindochters er ook!
Ukkepukkie kan sinds kort lopen, en vindt het heerlijk om te doen.


We kregen allebei van Lois een mooie tattoo op onze arm. En ik kreeg ook nog een mooi zelfgemaakt gipsen beeldje van een dino, waar ik heel blij mee ben.


Heel trots ben ik op mijn nieuwste aanwinst!!!
Ik heb mijn eerste laptop gekocht, en in mijn hand een mini-muis om hem te besturen.
Makkelijker vind ik dan die knop op het toetsenbord.
Samen met mijn oudste zoon uitgezocht van de week.
Hij voor de deskundigheid en techniek en ik voor ISHIJLEUKENTIKTHIJFIJN.
Dat laatste is natuurlijk het belangrijkste haha!
Eigenlijk wilde ik hem pas over 3 maanden kopen als ik mijn eerste pensioen krijg :-), maar het is wel makkelijk nu met het vele mailen met mijn man dat ik een laptop heb die beneden staat, zodat ik niet steeds naar boven hoef.
Dit berichtje doe ik nog boven op de p.c., want er zit nog geen fotoprogramma op, en de foto's met flits moeten eigenlijk altijd bewerkt worden om de kleur beter te krijgen.
Maar de volgende keer als ik iets klaar heb.... vanaf mijn eigenste lappie.....

8 opmerkingen:

 1. Fijn Floor je eigen lappie. Maar wie geef je nu de schuld als hij het 'vertikt'? Ik gaf vroeger de poes de schuld, die wandelde wel eens over het toetsenbord. Maar hondjes zijn beter opgevoed natuurlijk. En je andere lappie wordt ook mooi, met de hartjes. Ik hoop voor je dat hij nog niet klaar is als je man thuiskomt. Want het is wel stilletjes zo natuurlijk. Veel beterschap voor je man, en sterkte voor jou. Groetjes Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie veren. Ik zelf ben alleen nog bezig met het aan elkaar maken van lapjes. Zoiets heb ik nog niet eerder gedaan. Kijk er met smart na toe. Weer iets nieuws om te leren.
  Wat lief om een quilt voor je man te maken. Hoop dat hij gauw weer lekker naast je ligt.
  En heel veel plezier met je laptoppie.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn een nieuwe laptop, handig zo even naar de post.
  En wat maak je mooi patroon van veren in je quilt.
  Ook lijkt me het wollen quilt mooi, hopelijk word het niet te vlug winter koud.
  Sterkte de komende week.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Floor, wat een moeilijke tijd voor jullie. En voor de vooruitzichten moet je hopen dat het stabiel blijft en kunt houden? Fijn dat je troost hebt met het quilten en ik wens voor jullie dat hij eerder thuis komt dan gepland. Wie weet wat ons allemaal ook nog te wachten staat. Moed er inhouden en positief blijven. De jonge mensjes geven je ook weer moed.
  Gr. ALice

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat wordt dat quiltwerk mooi Floor! Dat geeft je toch volcoening hè als je ziet hoe je opschiet. De quilt voor je man wordt ook mooi! Hij zal wel genieten als jij en de kids bij hem zijn. Raar hè, dat hij nu niet thuis is. Gelukkig dat je met hem kan mailen en helemaal leuk natuurlijk dat je dat nu met je eigenste laptoppie kan doen. Super dingen zijn het!! Je hebt groot gelijk dat je niet 3 maanden gewacht hebt met het aanschaffen. Lekker veel gebruiken en van genieten. Sterkte hoor met alles!! En liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Floor, ik heb alle respect voor je spirit om bezig te blijven met creatieve zaken. Dit zal Wim ook goed doen, want voor een zieke is er niets zo vervelend als een klagend mens aan zijn bed. Met patchwork bezig zijn heeft mij al vaak door een moeilijke tijd heen geholpen , hopelijk gaat het met jou ook zo. Blijf vooral mooie lapjes kopen. Sterkte met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van mij ook sterkte, hoor, in deze moeilijke tijd!
  Gelukkig geeft quilten troost en afleiding......
  En even over de kleine lettertjes op mijn blog: dat vind ik wel vervelend voor je, want het hoort niet zo te zijn. Ik heb ze juist wat groter ingesteld, omdat ik het ook zo vervelend vond.....
  Hopelijk is het de volgende keer weer normaal....
  Liefs van mij, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn om toch weer even iets van je te horen in deze onrustige tijd. Ik hoop dat je je zinnen af en toe even kunt verzetten met behulp van het quilten, en dat je man natuurlijk snel opknapt. Geniet van je nieuwe laptop en de minimuis ^_^

  BeantwoordenVerwijderen