zaterdag 20 juli 2013

Een rommelig blogje...

Deze week natuurlijk wel met mijn lapjes in de weer geweest, maar niets bijzonders te laten zien.
Zou van de week naar Petra Prins gaan, maar er kwam helaas wat tussen.
Dus toen een andere vriendin gebeld om te vragen of ze zin had in een ochtendje Utrecht.
Gelukkig, dat had ze.


Hier zijn we in de Zadelstraat, met een mooi zicht op "onze" dom.
Als je van hieruit straks rechtsaf gaat kom je in het mooiste winkelgebied van Utrecht, want lieve lezers, ga niet naar Hoog Catharijne, want dat is een verschrikking.
Wij gingen dus heerlijk leuke winkeltjes besnuffelen en hier en daar werd wat gekocht door mijn vriendin.
We kwamen nog langs Carol Cox.... maar ach, wie heeft er nou lapjes nodig... ik toch niet?


Kijk, dit had ik wel nodig. Mijn oude tas was niet zo goed meer, dus ik wilde een nieuwe en hij moest klein en vooral rood zijn, met veel vakjes.
Ik heb altijd maar één handtas, ben eigenlijk geen tassenmens.
Deze is helemaal naar mijn zin en Terra vindt hem ook heerlijk ruiken.


Ons reuze gezellige ochtendje moest nog wel een heerlijke afsluiting hebben, dus op naar Zizo, een restaurantje dat beheerd wordt door mensen met een verstandelijke beperking.
Daar aten we een overheerlijk broodje gezond.
Zoals je ziet is dat een bord vol met lekkers, dus dat was genieten en natuurlijk praten, praten en praten.... want ondanks dat we vaak mailen is live praten toch het leukst.


Wat ik ook gekocht heb, maar dan on-line, is dit mooie en handige klosjes-koffertje.
Ik had overal wat liggen en altijd maar zoeken naar de juiste kleur, dat is nu verleden tijd.
Heb aan Gert van Carol Cox het adres gevraagd, want ik wist dat hij er al één had.
Hier (klik) kan je zo'n koffertje bestellen.

Verder zie ik velen van jullie bezig met die mooie applicatiequilt van Esther.
Daar zitten en komen vele kleine rondjes op, die niet zo makkelijk te maken zijn.
Ik las op het blog van Carin hoe zij de rondjes maakt, en wil het even doorgeven aan iedereen, want het is misschien handig om het ook eens zo te proberen.
Hier (klik) legt zij het uit (even iets naar onder scrollen).


Ik heb het uitgeprobeerd, en het werd wel mooi, maar ik had veel moeite om de ringetjes er weer uit te krijgen. (Ook heb ik een bus met spuitstijfsel gekocht, omdat ze hier niets anders verkopen.)
Daarover schreef ze me dit:

"Floor, ik leg geen knoopje in de draad, anders kun je die niet meer los halen als je hem plat gestreken hebt en die moet je kunnen loshalen om dat ringetje eruit te kunnen halen.
Als je rijgt, dan doe je aan een kant een knoopje en je begint met rijgen. Rijg 2 steekjes verder als het knoopje (als je rond bent gegaan). als het ringetje erin zit en je trekt het aan, dan hou ik altijd aan een kant het rondje vast met een pincet en die laat ik pas los als het strijkijzer erop staat. Tot die tijd heb ik het draad aangetrokken vast, zodat die niet los kan gaan.
Daarna kun je gewoon dat draadje loshalen en je ringetje eruit halen (met een satéprikker), het is even priegelen maar het lukt wel... aan een kant ietsjes losser maken en er dan pas uit nemen.
Mocht dit niet lukken, er zijn er ook die het zo doen ..... ringetje erin, aantrekken en een halve knoop maken en daarna onderdompelen in de starch en het zo laten drogen (zonder strijkijzer). Als het dan droog is dan kun je je ringetje eruit halen."
Hartelijk dank Carin voor al deze informatie!

Verder nog een waarschuwing voor iedereen die het mooie boek van Petra Prins en An Moonen hebben gekocht:


In de laatste Quiltmania stond dat het patroon van het middenblok van deze quilt (blz. 244) ontbreekt op het patronenblad wat in het boek zit.
Het zit nu bijgevoegd in deze laatste Quiltmania. Dus wil je dat er bij hebben, dan zou je deze moeten kopen. Niet dat het erg is, want het is weer een prachtig nummer.

Omdat dit een beetje een saai informatieblogje is geworden (ook wel eens nuttig toch?) hier nog een leuk grapje wat ik vond in een oud quiltblad:


Is ie leuk of niet?
Daar heb ik nou ook altijd last van.... daarom maak in m'n quilts maar af, want stel dat er zo'n spook voor mijn bed staat....
Ik wens al mijn lieve lezers een heerlijke rustige, zonnige (eigenlijk is in de schaduw fijner) en quiltvolle week!
Liefs,
Floor

7 opmerkingen:

 1. O jee, daarom komt dat spook natuurlijk af en toe bij mij ...... want naar jou hoeft hij (of zij?) niet te gaan, haha.
  Maar Floor, dat is toch algemeen bekend, dat jij nooit stofjes nodig hebt. Wij ook niet hoor!!
  Ik denk dat ik mijn 'lopertje' toch eens een keertje naar Utrecht uitleg, gezellig winkelen, maar dan ga ik wél een keer naar Carol Cox.
  Heerlijk zo'n ochtendje spontaan uit met een vriendin. Dat klosjeskoffertje lijkt me ideaal, dat ga ik onthouden. Dagdag, fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, dat spook........ :)
  Hier zijn ook nog genoeg UFO's..., maar ze komen echt allemaal een keer af! ;)
  Wat heel gezellig om met een lieve vriendin een rondje Utrecht te doen. En ook zo'n prachtige handtas, mooie aanwinst!
  Hier kruip ik vanavond maar weer achter mijn oude Singer handnaaimachientje, Femke. De wind is gaan liggen in de tuin, kan ik er weer heerlijk zitten met m'n doos met rommel-lapjes.....
  Fijne zaterdagavond! Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig he zo'n ochtend! Krijg er heimwee van als ik het zie. Ik vind het heerlijk om buiten, in de stilte te zijn met alleen de vogeltjes en het tuin- en quiltwerk maar het is oh zo leuk weer even in de drukte van de stad te zijn.Lekkere lunch, kwebbelen en dan ook nog een leuke tas MOETEN kopen. Wat een straf toch. Goed weekend toegewenst! Groet Alice.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellig zo samen een ochtend de stad in. Wij komen nooit op Hoog Chagarijne 😄. De binnenstad is zoveel leuker! Mijn grootouders hebben er het grootste deel van hun leven gewoond en mijn moeder is er opgegroeid dus ik weet redelijk de weg. Te lang niet in Utrecht geweest.
  Mooie koffer heb je gekocht voor je klosjes. Zul je veel plezier van hebben.
  Fijne zondag morgen. Misschien dan wel tijd voor een steekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zo'n winkeldag met een vriendin, mooie tas heb je gekocht en ook mooi garenkoffertje !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke dag hebben jullie gehad je tas is erg mooi is ben ook wel van het rood. Mooie en handige koffer heb je gekocht voor de klosjes en bedankt voor de waarschuwing ik heb er een los vel bij gekregen waar dit patroon (tenminste dat vermoed ik) op staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk, Utrecht! Ja, Hoog catharijne is inderdaad vreselijk, maar al die oude straatjes, fantastisch! De 'ghost of unfinished quilts' komt mij ook wel eens schrik bezorgen....;o))

  BeantwoordenVerwijderen