zaterdag 10 augustus 2013

Laatste mandjes en een quiltersblock...

De mandjes lagen weer even in de kast omdat de sterretjes aan de beurt waren, zo gaat dat soms. Ze moeten maar leren op hun beurt te wachten.
Maar ze hoeven niet meer te mopperen, want de laatste zijn klaar.


Weer twee van die leuke mandjes in verschillende kleuren.
Maar omdat ik er 23 nodig heb, moest ik nog één mandje maken.
Dus toen maar gezocht in de quiltbladen en daar een leuk plaatje gevonden.
Zelf een patroontje gemaakt....


En dit grappige mandje is toen geboren.
Nu zijn ze klaar en moet ik bedenken hoe ze aan elkaar moeten, een beetje leuk verdelen natuurlijk.


Hier liggen ze nog allemaal netjes bij elkaar.
En.... er moeten nog biesjes tussen, maar welke kleur? Daar moet ik nog eens over nadenken.....
maar ik heb veel om over na te denken, want ik heb een quiltersblock. Ja dat bestaat hoor, want ik heb het.
Het middenstuk dat ik jullie verleden week lieten zien, met de sterrenrand, daar wilde ik een mandjesrand langs maken.
Maar na het één en ander geknipt te hebben, was ik er niet tevreden over, veel te druk naar mijn zin.


Hier is de foto nog een keertje.
Ben daarna twee ochtenden bezig geweest met lapjes knippen en bekijken of het leuk werd, maar nee, ik bleef maar ontevreden.
Nu laat ik het maar even los, wie weet komt er opeens een leuk idee binnen waar ik wel tevreden over ben.
Maar...... misschien dat één van jullie een leuk idee hebben, dan hoor ik het graag!


Kijk eens wat ik gekregen heb! Van mijn vriendin Cora, die naar Istanbul is geweest, kreeg ik dit mooie schaaltje.
Ben er heel blij mee, en het staat te stralen op het tafeltje in de kamer.
Lekker elke dag van genieten toch?

Nu maar eens even uitrusten, want onze kleindochter Lois logeert hier weer 3 dagen, dus jullie snappen wel dat dit ons veel energie kost!
Zij loopt de hele dag te rennen en te springen en we doen leuke dingen. Wat zou ik ook weer graag zoveel energie willen hebben!


Vanmorgen een boswandeling gemaakt en daarna naar het pannenkoekenrestaurant geweest om lekker te smikkelen en te smullen.
Morgen nog een ochtendje naar een museum, en dan keert 's avonds de rust voor ons weer terug.
Maar we hebben er wel van genoten hoor om die lieve meid om ons heen te hebben.
Dus ben ik niet toegekomen aan blogs lezen en mails schrijven, dat probeer ik nog wel in te halen want dat mis ik nu wel hoor, net als het stoeien met mijn lapjes.

Een fijne week gewenst!
Liefs,
Floor

13 opmerkingen:

 1. Wat een mooie kleindochter hebben jullie zeg!!
  Krijg ook meteen zin in pannenkoeken. Maar het word een cupcake-je bij de thee. Oudste had weer zin om te bakken en ze heeft vanavond ook het eten gemaakt. Helaas liet ze de afwas voor mij over. Gaat weer op de ouderwetse manier, want de vaatwasser had er net voor de vakantie geen zin meer in. Manlief ligt nu met zijn hoofd in het aanrechtkastje en probeert hem weer aan de praat te krijgen. Maar hier zit je helemaal niet op te wachten. Hahaha...
  Je wilt weten hoe ik je mandjes vind. Helemaal te gek. Die je zelf hebt verzonnen is ook al zo leuk. En dan dat mooie bloemstuk. Laat het maar even rusten. Ik vind hem zo al mooi.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk je mandjes!! Ik ben benieuwd voor welke kleur je gaat kiezen voor de sashings... je kunt natuurlijk alle kanten op want er zit vanalles in die mandjes. :-)
  Je hebt gelijk om het andere stuk even gewoon met rust te laten. Wanneer je er met een frisse blik naar kijkt, zie je het vast ineens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die zelf verzonnen mandjes vind ik helemaal te gek. Ik ben ook benieuwd welke sashings er tussen komen. Zet die andere top maar een poosje uit je hoofd. Dat komt wel weer goed. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moeilijk om net de juiste sashing te vinden. Dat wordt een rondje quiltwinkel met je mandjes om te kijken wat goed past. Lois is een schat, maar kan mij goed voorstellen dat het onvoorstelbaar vermoeiend is. Ik pruts vanavond en morgen de hele dag nog even lekker verder. Maandag begint voor mij het gewone leven weer. Genieten jullie nog even verder van jullie kleindochter, en ik ben ervan overtuigd dat je met een prachtige sashing aan komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat herkenbaar, Floor. Heerlijk als ze komen, geweldig als ze er zijn, en ook fijn als er weer 'rust-in-de-tent' is. Die gevoelens zijn leeftijdgebonden, en zullen zeker door velen herkend worden.
  Wat een enige mandjes. leuk, zo'n overzicht. En dat prachtige andere topje: gewoon even niet aan denken... daar komt vanzelf wel een idee voor aanwaaien.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je mandjes zijn prachtig maar moet er rechtsonder niet nog eentje? En toen je over je idee van de mandjesrand schreef dacht ik meteen, dat past er niet bij. had ik het maar meteen gezegd....
  IK zou eens lekker in de bladen snuffelen en dan gericht op medaillon quilts. Dan komt er vanzelf wel een randje tevoorschijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gezellig blogje!
  En wat een prachtige mandjes en centrum blok met je prachtige bloemen!
  Heerlijk genieten met kleindochter; altijd geweldig voor ons oma's, he?! ;)
  Wens je een fijne dag vandaag; en dat quiltersblock...... gaat vanzelf over..... echt!
  Lieve groet, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jullie kleindochter heeft de smaak van het logeren te pakken. Wat een gezelligheid. Het is het dubbel en dwars waard om daar moe van te worden toch?
  Je mandjeszijn lieverdjes maar wat komt er nou in de hoek rechts onder? Heb ik dat gemist?
  Je krijgt vast binnenkort een inval voor de volgende rand van je quilt.
  Rust lekker uit vandaag. Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Floor, een quiltersbloc overkomt ons allemaal wel eens. Niets om je zorgen over te maken. Wat de rand om je medaillon moet worden, ik zou het rustig houden. Misschien een stofje waar alle kleurtjes in terugkomen? En tussen de sterretjes en dat stofje een heel smal effen randje om het middenstuk af te bakenen? Mogelijkheden genoeg, er komt een moment dat je het licht ziet. Eerst maar eens die pannenkoeken verteren en van de logeerpartij na genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk mandje heb je gemaakt zeg. Ik zou er ook maar 2 van maken hoor. Helemaal symetrisch. Ik snap dat je graag je mandjes in je quilt wilt verwerken. Is het een idee om deze als laatste rand er aan te zetten???? Dus eerst nog wet andere randjes er om heen eerst een smalletje. Of.... een mooie slingerende bloemenrand die je weer appliqueert. Maar je hebt er al heel veel werk aan verzet, dus denk rustig na voor je gaat beginnen.
  Succes en tot later Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Floor, wat zijn je mandjes GEWELDIG leuk!
  En wat hebben jullie een mooie kleindochter!
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ha die Floor. Ja, dat is intensief hè, zo'n spring in 't veld om je heen. Maar wel leuk natuurlijk, vooral omdat ze ook bij jullie wil zijn.
  Je mandjes zijn superdepuper!! Helemaal leuk. Ik zou langs de sterrenrand ook eerst een smalle border maken, rustig. En dan misschien een rand met mooie slingersapplicatie. Oh, mai, wat een werk, maar wat wordt hij mooi. Lekker de tijd nemen om er over te denken hoor.
  Die schaal is prachtig. Inspiratie voor een quilt.....?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat zijn al die mandjes mooi! Een prachtige schaal is dat, je ziet het al voor je in applique.....

  BeantwoordenVerwijderen