zaterdag 21 februari 2015

Wat een verschillen!

Op quiltles bij Carol Cox zijn we bezig om een quilt te maken van een uitvergroot blok van het Nearly Insane patroon, ik heb het middenstuk dat ik klaar had al eens laten zien op mijn blog.
Inmiddels is iedereen bezig met deze quilt en ik vind het leuk om de vorderingen, maar vooral de verschillen eens te laten zien.
En dan bedoel ik vooral de verschillen door het gebruik van verschillende stoffen.


Misschien handig om eerst nog even het blok te laten zien wat we hebben uitvergroot om te gebruiken:


Het is blok 75. Een blok met rare lijnen er in, want zoals de titel van de quilt al doet vermoeden is het niet zo gemakkelijk allemaal.


Marion is niet alleen met de quilt bezig, ze heeft de top al klaar en ook gedubbeld, de snelste van het hele stel. Erg mooi met deze stoffen.


Lita is nog bezig met haar mooie top. De stoffen hebben veel weg van die van Marion, mooie warme kleuren.


An heeft het over een hele andere boeg gegooid. Ze had stoffen gekregen... ik dacht uit Thailand en wist niet precies wat ze daar van zou maken, maar voor deze quilt is het heel geschikt. Zo mooi dat middenstuk!
Sorry, maar op sommige foto's zijn de kleuren jammer genoeg niet zo mooi dan in het echt.


Annie was eerst niet zo heel tevreden over haar stof keuze. Wij begrepen dat niet, erg mooi vinden we allemaal, maar gelukkig is ze uiteindelijk blij met hoe de quilt gaat worden, gelukkig maar.


Het middenstuk van de quilt mochten we helemaal zelf invullen, en Grietje heeft het wel heel origineel gedaan! Ze gebruikte hiervoor een door haar zelf gemaakt mola, hoe leuk is dat!
De stofjes er om heen - nog van oude jurkjes van haar dochters - passen er perfect bij.
Zoals jullie weten ben ik niet van de felle kleuren, maar dit vind ik echt een plaatje!


Tine gebruikt hele mooie zachte tinten, zo mooi! Ik ben er weg van...


Elise is heerlijk bezig met oud Hollandse stofjes. Ze is rustig aan met haar eerste rand bezig en in het middenstuk appliqueert ze deze kant en klaar gekochte Hollandse tulpjes, lief hè?


Zelf ben ik inmiddels weer een stukje verder met de randen om het geappliqueerde middenstuk.
Wel eens leuk om met creme en rood te werken.


Annie vroeg zich af hoe ze de laatste rand zal doen om haar quilt, gelukkig zijn er dan dames die te hulp schieten, want twee, drie of vier weten meer dan één.

Grietje had inmiddels haar gebreide aapje af en meegenomen naar de les.
Ze vroeg of ik Charlotte wilde meenemen om met haar.... ben zijn naam vergeten.... Kees of Piet geloof ik, kennis te maken.


Nou, daar had mevrouw geen zin in hoor. Ze had veel liever een vriendin dan een vriendje zei ze...


Maar een uurtje later trof ik ze samen zo aan! "Ik vind zijn ketting zo mooi",  zei ze.... ja ja....


Toen we naar huis gingen was ze in tranen, wilde haar nieuwe vriendje niet meer loslaten!
Dus nu zit ik thuis met een verdrietige Charlotte.... ontroostbaar is ze....
Misschien dan toch maar een vriendje voor haar breien?

Ik wens jullie een zonnige en gezonde week!
Liefs,
Floor

13 opmerkingen:

 1. Enig om al die verschillende blokken te zien. Dat is ook de kracht van het quilten, zo hebben we allemaal onze voorkeuren. En die Charlotte, ach het is een scheetje, en een vriendje voor haar? Goed IDEE! Fijne zaterdagavond en alvast een fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou ook meer voor rustige kleuren zijn, maar jij laat hier wel heel verschillende, maar allen even mooie zien hoor. Natuurlijk moet je Charlotte kennis laten maken met een Charles.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat doet kleur veel met 1 en dezelfde blok.Schitterend!!! Ook het middenstuk deze quilt van iedereen vind ik prachtig! En wat schattig, beide aapjes!

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk Floor om te zien waar iedereen mee bezig is, het lijkt me een gezellige BEE, zie je de Mevr. die bij ons op de camping heeft gestaan nog wel een? Doe haar de groeten. Schattig de beide aapjes, ik heb er ook één, maar wel moeilijk te breien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk al die verschillende blokken! En die aapjes zijn schitterend. Ik heb me net opgegeven voor een paar breilessen, dat lijkt me ook leuk om te doen. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat enig al die blokken, zo eender en toch zo verschillend. En wat is het dan heerlijk om samen te brainstormen over een volgende rand. Je krijgt altijd weer nieuwe inzichten en ideeën is mijn ervaring. Ik denk dat je inderdaad de breipennen moet oppakken om dat lieve aapje te troosten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi verslag weer. Mooi al de verschillende werkstukken.Ook kan je zien hoe verschillende stoffen bij elkaar passen. Jou middenblok springt er uit, mijn keus dus
  Fijne zondag Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk die uitvergrootte blokken!
  e aapjes zijn ook lief!
  Fijne zondag verder

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat mooi om van dit blok en quilt te maken.erg leuk om al de verschllen te zien door een andere stofkeuze. De aapjes zijn zo schattig. Ik zou ook maar snel een vriendje breien want anders gaat hij misschien wel op pad.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jaaaaa, wat een verschillen en wat een apart patroon eigenlijk! Dat moet je toch ook zien, dat je zo'n blok kan gebruiken voor een hele quilt. Leuk Floor, zo'n soort 'bee'. Die mola, dat wil ik toch ook nog steeds eens leren ....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat stofjes al niet kunnen doen. Echt heel mooi om te zien hoe je met hetzelfde patroon en andere stofjes een hele andere uitstraling krijgt.
  Heerlijk toch om samen dingen uit te proberen.
  De gebreide dieren zijn zo lief en denk dat het aapje ook nog wel uit jou vingers gaat komen.
  Veel succes en een fijne week.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk toch om te zien dat ander stofjes een totaal andere quilt maken....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Is het vriendje al klaar?? ;-)
  Leuk om te zien wat kleuren kunnen doen in/met een quilt hé? Grappig om zo'n blok te vergroten. Dan wordt het ineens een quiltje op zich.

  BeantwoordenVerwijderen