zaterdag 9 april 2016

Rommelig.

Rommelig??? Is het hier rommelig dan? Juist niet, want ik ben de laatste tijd behoorlijk aan het ontrommelen geweest.
Veel weggegooid en 4 dozen spullen laten ophalen voor de rommelmarkt. Dat ruimt lekker op.
Nee, dit blogje wordt rommelig. Heb niets speciaals te vertellen, maar van alles wat, zeg maar van de hak op de tak.


Allereerst heb ik met Marga lapjes geruild. Zij wilde lapjes voor haar mandjesquilt en ik voor de quilt waar ik momenteel aan bezig ben en een toekomstige quilt waar ik waarschijnlijk van de winter aan ga beginnen.
Had mooie lapjes gestuurd en kreeg ook prachtige lapjes terug, lekkere "stoffige" kleurtjes en toch vrolijk. Nogmaals dank Marga!


Verder zijn onze nieuwe banken gekomen. Nee, niet deze, dit zijn de oude. Zien er nog goed uit, maar te groot en vooral te zacht en de laag voor onze oude spieren en botjes. :-)


Kijk, deze zijn wat vrolijker van kleur (olijfgroen), zitten beter en zijn een stuk kleiner, dus niet meer zo'n geprop in de kamer. De tafel lijkt door de flits oranje, maar dat is niet zo hoor.


We vinden vooral de ronde retro vorm zo mooi.
Fris nieuw kleed hebben we ook gekocht, weer een Kelim.
De oude was nog wel eens bevuild door onze lieve Terra, en ook erg verkleurd.


Mooi patroon, lekker fleurig, handgemaakt en van echte wol.


Van de week ook nog naar de Schouwburg geweest met een vriendin. Natuurlijk weer op de 1e rij, daar hou ik van. Mijn favoriet Bram van der Vlught speelde dit mooie en onroerende stuk "Op bezoek bij meneer Green".
Schitterend gespeeld, we waren zwaar onder de indruk, dat zo'n oude man dat nog kan, het is bijna niet te geloven. Alle hulde voor Bram!


Verder ook nog druk in de tuin gewerkt. Dit keer in de voortuin waar 4 van deze grote betonnen bakken staan. Heb ze leeggehaald en opnieuw beplant, zodat ze er weer fris en fruitig bij staan.


De achtertuin staat er ook goed bij, alles groeit en bloeit. Nou ja, nog niet alles, maar wel deze mooie Bos-Anemoontjes, waar er elk jaar meer van komen, en helemaal gratis!


De gewone Anemonen doen het trouwens ook goed en ook elk jaar meer.


Dit zijn "De tulpjes van Piet". Ooit die bollen gekregen van een vroegere collega van mijn man, en zo leuk dat ze elk jaar, nu al vele vele jaren, zo gezellig terugkomen. Niet elk jaar meer tulpjes, maar steeds dezelfde. Ze worden het nooit moe om weer te gaan bloeien.



Twee foto's vol met beloftes.... Mooie rode bladeren en wie weet krijgen we dit jaar appels aan ons appelboompje.


Mooie foto van de Vergeet-me-nietjes. Zo lief die kleine bloempjes. Vroeger hadden we de hele tuin er vol mee, maar dat wil maar niet meer lukken.
Helemaal geen popjes deze week???


Natuurlijk wel! Deze kleine Ursel Schildpadpop (25 cm), maar nu als jongetje gekleed.
Zo schattig met dat kleine leren broekje aan. Nog helemaal origineel.
Gekocht op de online veiling met een automatische bieding terwijl ik van Bram zat te genieten in de Schouwburg. Zo makkelijk kan het gaan.

Wat een rommeltje hè, deze week!
Ik wens jullie allemaal een fijne en super zonnige week toe!
Liefs,
Floor

11 opmerkingen:

  1. Wat ziet je tuin er al gezellig uit! Dat wordt genieten de komende tijd... alhoewel je misschien juist wel graag binnen op je nieuwe bank wil zitten. Wat gaaf met dat kleed erbij!
    En een fijne lapjesruil; allebei blij ... Ik heb het nog nooit gedaan, maar het is toch super handig als je elkaar zo kunt helpen.
    Fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gezellig verhaal, Floor! Mooi, je nieuwe retromeubels en wat een fraaie kelim. Heerlijke tuinplaatjes laat je zien. Echt voorjaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Floor,

    Heerlijk toch allemaal? Veel zitplezier met je mooie bank en kleed!

    Fijne zondag en groetjes, Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gezellig hoor zo'n "rommelig" blog en is altijd nog beter dan helemaal geen blog. Heerlijk dat de tuin weer zo mooi wordt. Wat een leuke pop heb je er weer bij gekocht. Leuk hè die theater bezoekjes, volgende week ga ik ook weer, maar dan naar mijn eigenste dochter die in een musical staat. Oh ja en heel veel zitplezier gewenst op jullie nieuwe bank. Zo nu is mijn reactie ook lekker "rommelig" geworden. Fijne zondag

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooi bankstel Floor! Gemak voor de ouder wordende mens maar toch lekker hip en het kleed past er prachtig bij. Ik ben dol op Kelims! Ik hoop dat jullie er heel lang van kunnen genieten! En genieten is het ook in jullie tuin, de natuur loopt in Utrecht echt wel voor in vergelijking met hier aan de kust. Hier alleen nog wat knoppen! Schattig popje heb je weer op de kop getikt, leuk dat het dit keer een jongetje is!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Echt twee hele leuke banken. En het kleed je zou van het patroon zo een quilt gaan maken. Buiten wordt het al net zo kleurrijk van al die bloemen en planten die op dit moment uit de grond schieten.
    Je ziet ze per dag groeien geweldig om te zien.
    Het poppetje is ook schattig een parmantig knaapje.
    Ik hoop dat de lapjes van pas komen en de kleuren een beetje naar jou wens.
    Ik ben vandaag in elk geval heerlijk aan het knippen geweest met voor mijn mandjes.
    Fijne week.
    Groeten
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind je oude banken heel mooi maar de nieuwe spannen de kroon...heel erg leuke stijl Floor. Het kleed is er voor gemaakt zeg. Prachtig.
    Je popje is ook weer zo'n schatje.
    Veel plezier van je nieuwe meubels.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Maar wel een heel gezellig rommeltje..ik vind je banken prachtig!! en de tuinen worden zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Haha, werkt het ontrommelen aanstekelijk of was je dat toch al van plan? De nieuwe banken en het kleed zijn schitterend, hele leuke stijl. De tuin is nu echt genieten he, ik zie iedere dag weer nieuwe dingen opkomen en uitkomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Geeft niets hoor, een rommelige blogposting: het is altijd leuk om te lezen. Wat zijn jullie banken geweldig mooi zeg, het staat heel mooi. Meer ruimte rondom, en de kelim is prachtig! Geniet van de banken, de stiffen, de tuin en de popjes :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik lees het nu pas Floor, en oh, wat heb je een superbank! zou ook helemaal mijn stijl zijn, kleed ook, zoiets hebben wij, op zolder liggen, want laat de kat er nu steeds op willen piesen.........

    BeantwoordenVerwijderen