zaterdag 14 mei 2016

Driewerf ooohhhh!!!

Inderdaad, driewerf ooohhhh deze week.
Ooohhh wat was het lekker weer, ooohhhh wat is de natuur prachtig momenteel, en ooohhh mijn Sweet Sixteen quilt is af!
Het weer, de natuur en de quilt, ik laat het jullie allemaal zien.
Loop maar even mee door "mijn" park:


Daar hangt ie dan over het welbekende hekje waar ik wel vaker quilts fotografeer.
Het is een fleurige gezellige bank-quilt geworden.
De naam heb ik gekozen omdat deze quilt is gemaakt van 69 verschillende Sweet Sixteen lapjes (25 x 25 cm) die ik bij Atelier Fatquaters in Culemborg kocht.


Achter het hek is een salamanderpoel, maar de familie waterhoen zwemt er ook.
Pa en ma zijn druk bezig met het voeren van hun kleintjes.


Om de honden uit de poel te houden is er aan de andere kant een flinke hoge afscheiding van takken en stammen gemaakt waar ik de quilt mooi even overheen kon leggen.Ik loop even verder door het park op zoek naar een foto locatie....


Natuurlijk.... een bankje dat is altijd handig om iets overheen te leggen.Wat ziet het er prachtig uit, elk jaar weer verheug ik me weer op het Fluitenkruid!


Als ik de quilt aan een lage tak vastmaak, lukt het om hem tussen het Fluitenkruid te fotograferen.
Eens even kijken, wat hebben we nog meer voor moois....Natuurlijk! Het prachtige heldere geel van de Boterbloemen!!!!
Daar krijg ik nooit genoeg van...


De donkergele rand van de quilt staat heel mooi zo tussen al die glanzende bloemetjes.


De lange houten brug, ook altijd een mooi plekje voor een foto.... oeps, daar zit net een mooie reiger op de leuning .... voorzichtig dichterbij sluipen met de quilt onder mijn arm... hij is wel mensen gewend merk ik.


Als hij wegvliegt omdat er iemand met een hond aankomt, kan mooi mijn quilt er op :-)Thuisgekomen laat ik even de cirkels zien die ik gequilt heb. Vond ik wel een leuk contrast bij al die vierkanten. Op de blauwe achterkant kan je het nog beter zien.
Hoe ik die gemaakt heb?
Gewoon de hele servieskast plunderen :-)De rand deed ik met een oud plastic bakje... (alles bewaren, nooit iets weggooien)


Het etiket met alle tekst, zodat ik later ook nog weet hoe deze quilt tot stand is gekomen.


Nou vooruit - alsof er nog niet genoeg foto's staan bij dit blogje - een foto van de enorme Sneeuwbal-struik die weer in volle glorie in mijn achtertuin staat te bloeien.
Het voorjaar, lees: leven, is weer begonnen!
Ondanks dat het nu opeens weer erg koud is, geniet ik nog steeds van mijn dagelijkse wandeling door al die pracht en praal.

Genieten jullie ook de komende week?
Liefs,
Floor

22 opmerkingen:

 1. Hoi Floor,
  Wat een eer is het om mijn naam terug te zien op jouw quiltlabel van deze prachtige quilt, gemaakt van lapjes uit mijn winkel.
  Dank je wel hiervoor.
  Lieve groetjes Willeke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooooohhhhh...Floor toch, applaus voor jou, wat een geweldige prachtige sweet-sixteen!!! Prachtige kleuren, schitterend patroon en dan zo mooi ge-quilt!!! Super!!! En je foto's, zo mooi, allemaal mooie sfeerfoto's gemaakt!!!Je mag trots zijn!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Floor, ik heb je maar even zo opgezocht. Zoals je weet ben je uit mijn leeslijst verdwenen. Heel vervelend allemaal, het duurt ook weer voor eeuwig voordat je het probleem boven water hebt. Ik hoop dat het je lukt hoor, te leuk om je verhaaltjes te lezen. Wat is je sweet 16 mooi geworden zeg! Echt helemaal super. Fijne pinksterdagen., en hopelijk tot snel op mijn leeslijst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is de quilt schitterend geworden!! (De omgeving waarin hij gefotografeerd is ook trouwens) De kleuren komen prachtig naar voren tussen al het groen. En leuk om te zien dat je de quiltpatronen gewoon met servies hebt getekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk park is dat toch! Zo mooi! En dan je Sweet sixteen, helemaal geweldig geworden. Prachtig gequilt met die cirkels. Herkenbaar ook om je servies te gebruiken, doe ik ook altijd. Je mag weer trots zijn op deze prachtige exemplaar. Fijne Pinksterdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke fotos heb je gemaakt van je quilt. Heerlijk dat weer afgelopen week. Valt nu wel erg tegen.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beautiful photos of the fields there - your quilt among the buttercups is just wonderful !!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig, prachtig, prachtig...
  Wat is dit een prachtig blogje en dan je quilt. Ohhhh wat mooi en vrolijk. En een Super park bij jou. Zit je mooie foto's nu op mijn telefoon te bekijken maar als de computer zo aan is ga ik ze in het groot bekijken. Zijn ze nog mooier...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Floor, het is een blogje naar mijn hart! En wat is de quilt prachtig geworden joh, zo mooi in deze heldere kleuren, ik haal de mijne ook weer eens voor de dag, leuk nu zo in de lente. Je hebt hem ook subliem mooi doorgequilt. Geniet nog van de lente, je ziet het, het geluk zit echt in de kleine gratis dingen Floor, en als je dat kan zien en beleven, ben je een rijk mens!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat parkje is een paradijsje vlak bij huis, prachtige foto-locatie voor een sprankelende quilt. Wat een leuk kiwi bord heb jij, heel apart. Hier bloeien de sneeuwbal en de lelietjes ook uitbundig, ondanks het snertweer. Maar eens wordt het droog en kunnen we weer in de tuin aan het werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldig zo mooi jou blogpost.
  Het quilts is zo mooi, en ook de foto's van de natuur.
  Het is verder bij jullie, onze sneeuwballen bloeien nog niet.
  Je had ook geweldig weer, vandaag is het koud hoor hier
  Fijne Pinksterdagen
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dag Floor,

  Wat een schoonheid bij elkaar zo, dank voor het delen! Heerlijk, je mooie quilt af, die natuur, wat hebben we het goed ...

  Geniet-ze, het is nu even lekker quiltweer zullen we maar zeggen, maar het wordt weer warmer later in de week.
  Veel plezier en groeten, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Sorry, hier ben ik nog even. Vond het ook zo leuk te zien dat je met borden etc. je quiltmotieven hebt gemaakt, dat vind ik altijd zo'n leuke sport, met hetgeen je hebt iets nieuws maken. Leuk toch?!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Drie keer Oooooo. En terecht want de natuur is op dit moment geweldig mooi en alles is zo frisgroen en het weer natuurlijk. Vandaag dus wat minder maar het was zo heerlijk om buiten te zijn. De quilt is ook weer een heel erg mooi geworden. Met al die verschillende kleurtjes. Steeds het zelfde blok maar door de verschillende kleuren krijgt ieder blok een andere uitstraling. Soms moet je creatief zijn om quiltpatroontjes te tekenen ikzelf vind het altijd moeilijk om een leuk patroontje te bedenken. Maar met onderdelen uit de servieskast is het je goed gelukt.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een prachtige quilt geworden! Mooie plaatjes ook.
  groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een prachtige quilt en zo mooi in de natuur gefotografeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een heerlijke voorjaarsfoto's Fleur, en wat een prachtige quilt is de Sweet Sixteen geworden. Mooi gequilt hoor. (Bij mij is het servies dan ook niet veilig ;) groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat heerlijk om met jou mee te wandelen en ook al dat moois te zien! Je bent helemaal blij .. het straalt van je berichtje af!
  En wat maakte je prachtige foto's. Zoveel mooie plekjes dicht bij je huis... En dan je geweldige quilt; wat een plaatje!
  Je kunt zo leuk schrijven, Floor... Ik zit altijd met een glimlach te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. I love this quilt, I loved each and every block you made. Wonderful finish, congratulations.
  Greetings,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dag Floor,
  Wat is dit een mooie quilt geworden! Ik ben echt wel weg van al die kleurige en fleurige stofjes (ga gelijk n's opzoeken of ze nog beschikbaar zijn)!
  Je hebt hem op waanzinnig mooie plekjes kunnen fotograferen! Ook de manier waarop je hem hebt doorgequilt is een inspiratie op zich!
  Fijne dag nog!
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dag Floor,
  Wat is dit een mooie quilt geworden! Ik ben echt wel weg van al die kleurige en fleurige stofjes (ga gelijk n's opzoeken of ze nog beschikbaar zijn)!
  Je hebt hem op waanzinnig mooie plekjes kunnen fotograferen! Ook de manier waarop je hem hebt doorgequilt is een inspiratie op zich!
  Fijne dag nog!
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen