zaterdag 27 januari 2018

Jarigen...

Afgelopen week was het 12 jaar geleden dat onze lieve Lois geboren werd.


Dat was natuurlijk een feestje!


Ook al ben je al 12 jaar, kadootjes zijn- en blijven belangrijk en leuk.
Van mijn oudste zoon en schoondochter kreeg ze een boekje met veel wetenswaardigheden over paarden.


Als je dan een echt "paardenmeisje" bent, ga je gelijk lezen en vergeet je dat er nog meer kadootjes zijn om uit te pakken :-)


Van ons kreeg ze een zilver kettinkje met een .... hoe kan het ook anders ..... paardje er aan!


Mijn man kon helaas niet mee naar haar verjaardag, maar had de afgelopen tijd letterlijk met bloed (gesneden aan een tegel), zweet en tranen gewerkt aan zijn kadootje, een mozaïek tegeltje dat hij verleden jaar ook al voor Sydney maakte.


Steeds als het lukte even een half uurtje verder, soms maar een paar stukjes... totdat.....


.... het twee dagen voor haar verjaardag klaar was! Wat was hij blij en opgelucht dat het hem toch gelukt was.


Lois was blij verrast toen ze het uitpakte. Later stuurde ze opa een filmpje om hem te bedanken.
Ze zei dat dit het mooiste kado was wat ze gekregen had. Houd het dan maar eens droog......


Kijk, ik heb de beide tegeltjes even bij elkaar gelegd. Ze zijn hetzelfde, maar dan in spiegelbeeld en beiden mochten hun eigen kleur vogeltje kiezen.
Ze zijn prachtig geworden.


Wat ook prachtig is, zijn de stofjes die ik kreeg van Marga.
Heb er weer mooie hartjes van geknipt voor mijn hartjes quilt en een deel gebruik ik als achtergrond lapjes. Heb nu heel veel hartjes in voorraad, dus kan het hele jaar vooruit.


Omdat het nog geen tuinweer is, heb ik de tuin maar naar binnen gehaald.
Elk jaar weer zo schattig om ze in een klein vaasje te zetten en te genieten van die kleine witte tere klokjes.

Er staat boven mijn blogberichtje "jarigen", dus????

Wie dat is? Dat ben ik zelf...   😉
Bereik een legendarische leeftijd volgende week  .... 70!
Moet zeggen, ik ben blij dat ik dat word natuurlijk, maar vind het wel erg oud klinken.
Ben al maanden aan het wennen: "dag, ik ben Floor en ben 70 jaar"..... oeps!


Maar misschien valt het wel mee als ik het eenmaal ben, tenslotte is 70 tegenwoordig het nieuwe 60 toch?
Deze afbeelding vond ik wel leuk, laten we het daar dan maar op houden.

Liefs,
Floor

24 opmerkingen:

 1. gelukkige verjaardag Floor en ook voor je kleindochter
  geniet maar van jullie mooie geschenken en van elkaar

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allereerst van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Loïs, 12 jaar alweer, al naar de Middelbare school? En wat lief, dat ze Opa's cadeautje het allermooiste vond, wat een werk heeft je man er aan gedaan, zo mooi, zo lief dit vogeltje. Dit gaat ze dus nooit meer vergeten, een zelfgemaakt cadeautje van Opa!
  En de lapjes die je hebt gekregen zijn zo mooi, zo lieflijk!
  En dan wil ik hierbij eindigen om je alvast te feliciteren met je 70e verjaardag, dat er nog vele jaren mogen volgen in goede gezondheid.
  Lieve groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is echt zo hoor, Floor: 70 is het nieuwe 60! 😉 Alvast van harte gefeliciteerd! Wat een mooi cadeau heeft je man voor de jarige Lois gemaakt... echt prachtig. Schattige stofjes heb je gekregen. En wat een snoezig vaasje sneeuwklokjes: dat is echt genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met Lois. Wat een prachtig cadeau kreeg ze van je man. Om voor altijd te koesteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aller eerst Hartelijke gelukwensen voor je verjaardag Floor.
  70 echt niet zo oud toch, al moest ik zelf ook wennen toen ik het werd. De tijd gaat zo vlug, dus we denken nog lang niet aan oud toch.
  Aller liefste hartjes maak je.
  Ook gefeliciteerd met de jarige kleindochter. Mooi en waardevol cadeau van haar opa.
  paarde meisje, ja kennen wij ook hoor.
  Fijne zondag
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd (alvast) met de verjaardagen. Wat ontzettend lief en dapper van je man dat hij de tegel af heeft kunnen maken.
  een kostbaar cadeau waar jullie kleindochter zuinig op zal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een blog met feestelijke dingen. Verjaardag van kleindochter met een mooi werkstuk van opa en jouw verjaardag in t verschiet. Een fijne dag gewenst! Als je jong bent en je hoort zo'n leeftijd, dan klinkt dat oud. Als het jezelf betreft, dan voelt t zo anders. Heel herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk om te lezen over je lieve kleindochter en al het gezwoeg en creativiteit van jou echtgenoot. Het vaasje met sneeuwklokjes, wat is dat lang geleden dat ik ze geplukt of gezien heb.
  Ik wens je volgende week een super gezellig en feestelijke verjaardag.
  Hartelijke groeten uit New Orleans, Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het valt best mee Floor, om 70 te zijn. Het went snel, gewoon doorgaan met mooie hartjes maken. Wat een ontroerend plaatje van Lois en haar vogeltje. Ze heeft een kei van een opa waar ze heel trots op kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dag Floor,

  Een dubbel gefeliciteerd, proficiat! Alvast een hele fijne verjaardag gewenst en dat het maar een bijzonder mooi 70e jaar mag worden!
  Wat heeft je echtgenoot een fantastisch cadeau gemaakt. Wat een liefde spreekt daaruit. Zat hier ook te slikken toen ik het alleen al las. Zo bijzonder en zo lief! En wat heerlijk dat het op tijd af was.
  Haal jij de tuin maar binnen, het was vandaag knap guur in het Utrechtse ;)

  Liefs en groeten, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Allereerst gefeliciteerd met je kleindochter. 12 jaar wat een heerlijke leeftijd. Wat een mooi tegeltje heeft je. Man gemaakt voor haar en ze is er zo blij mee. En dan jij ook alvast gefeliciteerd met je 70ste verjaardag. 70 het went heel gauw hoor Floor en het is inderdaad het nieuwe 60. Onze koning trok er zelfs 20 jaar vanaf dus ik word dan gewoon ook 60 ;)))))) in April.
  Maak er een fijne dag van.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd lieve Floor. Met jezelf en Lois ook natuurlijk. 12 al weer, wat vliegt de tijd. Wat een mooi cadeau maakte je man ook voor Lois! Wat zal hem dat een energie hebben gekost. De meisjes boffen maar met zo'n opa!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Proficiat. Bij elke verjaardag van een kleinkind denk je ach wat worden ze groot maar ondertussen tellen de eigen jaren ook.
  Maak je geen zorgen over 70 jaar, als alles goed gaat word ik in maart 72. De ene dag heb je meer plezier dan de ander en soms voel je vandaag iets wat er gisteren nog niet was maar al met al mag ik niet klagen. Probeer te genieten ook al gaat dat niet altijd vanzelf.
  Het bordje wat jou man heeft gemaakt is zo mooi. Petje af voor hem dat het weer gelukt is want makkelijk zal het niet geweest zijn. En zo mooi voor de meisjes iets te hebben wat Opa speciaal voor hun gemaakt heeft.
  Fijne zondag en alvast een mooie verjaardag.
  Groeten
  Marga.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ach Floor of je nu 69 of 70 jaar is, het gevoel blijft hetzelfde.
  Als je nog maar genoeg energie heb om de dingen te doen die je wilt doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ach Floor gefeliciteerd hoor, zal vast snel wennen. Je kunt het toch niet veranderen. Maar ook gefeliciteerd met kleindochter. Zal altijd zo,n mooie herinnering aan opa zijn die mooie tegel, zo leuk................liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat leuk om Lois door je blog volwassen te zien worden. Die tegeltjes zijn GEWELDIG! Wat een bijzondere cadeaus! En Floor 70, het is maar een getal!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dubbel gefeliciteerd Floor met je kleindochter en met jouw mijlpaal, 70! Nog 439 daagjes wachten en dan ben ik ook aan de beurt.
  Heb respect voor jouw man, die ondanks zijn fysieke conditie alles op alles zet om zet om zijn kleindochter blij te maken.
  Chapeau!!!
  Fijne dag gewenst deze week met al je dierbaren.
  Groet,
  Josje

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ach Floor wat is nu een leeftijd ? je hebt mensen die zijn 50 en zo oud als de weg naar Kralingen. en er zijn mensen die zijn 70 en zijn nog heel vlot en gezellig. maar in elk geval van harte gefeliciteerd met jullie verjaardagen . de vogeltjes tegels vindt ik geweldig daar hou ik wel .
  lfs Christine

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gefeliciteerd met jullie kleindochter en bijna met jouw verjaardag, Wat fijn dat je man het tegeltje af gekregen heeft, het is prachtig. Alvast een fijne 70e verjaardag gewenst. groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Van harte gefeliciteerd Loïs met je 12de verjaardag. Je bent echt al een grote meid nu. En wat een geweldige cadeautjes heb jij gekregen. Jij boft maar met een opa die zulk een prachtig cadeau voor jou gemaakt heeft. Dat gaat de rest van je leven een héél bijzonder geschenk blijven. Wat knap dat het nog net voor je verjaardag af was. Een pluim voor opa!!
  Wat een toeval Floor! Wij zijn in dezelfde week jarig!! Ik word 60 en jij 70. Dat is toch leuk om te weten! Ik wens je alvast een fijne verjaardag toe. Als ik zie wat jij nog allemaal doet dan speelt dat getal geen rol hoor!!
  Groetjes, Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heel hartelijk gefeliciteerd! Zowel met Lois als met jezelf...
  Leeftijden klinken soms oud, maar je bent zo oud als je je voelt en altijd als ik lees wat je hebt geschreven dan denk ik met een glimlach "Floor blijft jong van geest"...
  Wat lief van Marga dat ze je verraste met die prachtige lapjes!
  Ontroerend om te zien hoe je man met zoveel geduld en liefde zo'n prachtig tegeltje voor Lois maakt! En zij weet haar cadeau van opa ook wel op waarde te schatten. En wat is ze een mooi meisje om te zien!
  Lieve groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Happy Birthday Floor. Als je in het gezelschap van Beatrix bent op je verjaardag dan moet het vandaag zijn! Heb me toch verkeken bij je blogje want ik ben volgende week pas jarig (10/02). Ik hoop dat het een gezellige dag was en ik wens je nog vele gezonde, creatieve jaren!!
  Groetjes, Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een heerlijke, al grote, meid is die Lois en wat heeft haar opa een GEWELDIG cadeau voor haar gemaakt. Zó schattig, die 2 tegeltjes bij elkaar.
  Dat is een gedenkwaardige leeftijd Floor!! Kan je je het voorstellen? Zóveel jaren die al achter je liggen. Ik hoop dat je nog heel veel jaren krijgt met veel liefde en gezondheid!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wim heeft een prachtig cadeau gemaakt voor Lois.

  BeantwoordenVerwijderen