zaterdag 17 september 2011

Weer naar quiltles.

Gisteren was het eindelijk weer zover, gezellig weer naar quiltles bij Carol Cox.
Daar zie ik dan weer andere mensen dan op de bee, en we hadden elkaar de hele zomer niet meer gesproken.
Niet dat er nu veel gesproken is, want iedereen was zo druk met patroontekenen, dat de volle aandacht gewenst was.
Eigenlijk zouden we deze keer een huisjesquilt maken, maar uiteindelijk wilden de meesten opeens de Gulliver-quilt maken, en dus ging de huisjesquilt niet door.
De Gulliver-quilt is niet zo mijn smaak, dus besloot ik samen met Lita om toch de huisjesquilt te maken.
Ik ga er een kerstquiltje van maken, en wel een "kerstnacht-in de sneeuw-quilt". Ben heel benieuwd of ik de sfeer die ik in gedachten heb ook echt in de quilt krijg.
Hier is mijn ontwerp en de eerste geknipte kerstblokjes.

Er werden ook weer wat mooie dingen geshowd. Deze prachtig gekleurde top van Kaffe Fasset stoffen is ontworpen en gemaakt door An Spierenburg (hier op de foto). De quilt is voor haar kleindochter. Die kan vast niet wachten tot oma zover is en hem klaar heeft. Even doorbijten An!

En wat dan te denken van deze schitterende witte quilt (ontwerp Maria Broers) handgemaakt door Tine Weber (rechts op de foto) Prachtig is de quilt met allerlei tinten wit en zijde, en zo mooi gequilt!
Even op de foto bij de winkel op de Oudengracht (zie "onze" Utrechtse dom in het midden op de achtergrond!)
Tine kan trots zijn op het resultaat, want het is een juweeltje geworden.

Ben ondertussen druk met lapjes uitzoeken voor de huisjes, en ik heb al weer zin in de volgende les, maar daarvoor moet ik nog 14 dagen geduld hebben.

Waar wij trots op zijn, is deze appel van ons moesappelboompje op de volkstuin. Wat een exemplaar!

Vooral als je hem vergelijkt met een "gewoon" appeltje van Albert Heijn.

Dan maar even op de weegschaal, voor "het bewijs"! Hij weegt maar liefst 836 gram! "Mag ik een kilootje appels?" "Ja mevrouw, wilt u er 1 of 2?"
Jammer genoeg is hij tijdens een storm van zijn takje gewaaid en een beetje beurs geworden, maar hij wordt straks toch tot moes gemaakt de stakker.
Maar het is wel een lekker appeltje voor de dorst, kunnen we best gebruiken in deze tijd, niet?
P.s.: mijn Sunshine and Shadow-quilt is bijna af.......... nog even geduld dus.

6 opmerkingen:

 1. Leuk dat het les seizoen weer begint. En dan moet je ook doen wat je zelf graag wilt. Veel plezier. Tja en die appel.... wow wat een grote...Het lijkt op een goudreinet?

  groetjes yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh leuk, je gaat een huisjesquilt maken. Ben heel erg benieuwd.
  Jeetje, die appel, wat een exemplaar. Is hij/zij inmiddels al tot moes gekookt?
  Wij gaan zo meteen lekker stoofpeertjes eten!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is nu met recht een KANJER! en de quilts: prachtig in hun soort, allebei. Succes met de huisjes. Ben benieuwd.
  Groetjes,
  Rian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk weer lekker bezig zijn met iets nieuws. Dat wordt vast een hele gezellige quilt Floor. Wat leuk om dat op deze manier te ontweropen.
  Mammamia, wat een appel!! Zo groot heb ik er nog nooit eentje gezien. Ga je hem ook eten? Tja, bewaren kan je hem natuurlijk maar een tijdje. Ben benieuwd hoe hij smaakt. Dagdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Floor, ik zie nu pas je blogje, was in Frankrijk en daarna gewoon weer aan t werk! Leuk je huisjes quilt en dan ook nog naar eigen ontwerp, dat vind ik zo knap. Wat een mooie diverse quilts worden er bij jullie gemaakt, echt prachtig. Prettig weekend, het wordt lekker weer. Gelukkig want wij gaan verjaardagen van man en kind vieren!! En die appel, wat een knoepert. Gelijk moes voor de hele winter!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Na even een korte vakantie, eindelijk weer even tijd om jouw blog te lezen. Leuk dat voor jou de cursus ook weer gestart is. De Gulliver quilt ken ik zo niet, maar de huisjesquilt wel. Leuk, ik ben benieuwd naar je vorderingen. En wat een appel zeg! Daar kun je een flinke appeltaart van bakken.

  BeantwoordenVerwijderen