zondag 27 november 2011

De Japanse cirkelquilt is klaar!

Donderdagavond was het zover, mijn Japanse cirkelquilt was klaar.
Dat is de quilt gemaakt van geweven Japanse stoffen. Misschien weten jullie nog wel dat het moeilijk naaien was omdat de stof zo rafelde en dat was knap lastig met die ronde vormen.
Maar gelukkig, het is allemaal goed gekomen!
Dit patroon stond in de Quiltmania nr. 55, maar de rand heb ik anders gedaan.
Daar was hij breder en met applicaties er op. Eigenlijk vond ik dat niet nodig en erg de aandacht afleiden van waar het om ging, de blokken met de cirkels er in.
Verder heb ik er 3 kleuren zijde in verwerkt, dat vond ik wel een mooi contrast met de grove geweven stoffen. In de rand heb ik cirkels gequilt, zodat het één geheel werd.

Voor de foto heb ik hem even boven de eettafel gehangen, maar dat was eigenlijk de plek van mijn S & S quilt die pas af is.
En wat me al eerder overkwam, gebeurde ook nu weer: toen ik na het ophangen achteruit liep om hem op afstand te bekijken, viel hij me een beetje tegen.
Ik begreep er niets van. Al die tijd was ik weg van de kleuren, de stoffen en de structuur, en nu was ik er niet helemaal gelukkig mee.
Dacht direct: "daar moet hij weer weg."  Hebben jullie dat nou ook wel eens?
Ik ging er eens rustig over nadenken en steeds maar kijken, terwijl ik me afvroeg hoe dat toch kon.
Dichtbij vond en vind ik hem zo mooi.......
Opeens viel het kwartje: ver af kijk je er toch anders naar en vond ik hem te druk.
Omdat ik in mijn hoofd zo druk ben, hou ik er van om naar rustige dingen te kijken, zoals bijvoorbeeld de Amish quilts.
Deze is -doordat de cirkels door elkaar staan en ook nog uit verschillende stoffen bestaan- best druk, té druk voor mij eigenlijk.

Toen had ik de oplossing: ik moest hem ergens hangen waar ik er geen afstand van kon nemen..... wat dachten jullie van de gang?
Hier zie ik hem vaak, maar altijd dichtbij, omdat onze gang zo smal is (alle nadeel heeft zijn voordeel) en nu kan ik er wel van genieten, terwijl mijn mooie S & S quilt weer boven de eettafel hangt!
Opgelost!

Ook is er weer een huisje af. In dit oranje huisje woont een bejaard echtpaar, dat niet naar de nachtmis gaat, en gezellig thuis zit, nippend aan een glaasje port.
De oude mevrouw had zelf krentenbrood gebakken in haar oude oventje, naar een recept dat nog van haar moeder is geweest, het ruikt er heerlijk! Kreeg gelijk een sneetje aangeboden, waar de boter op smolt.
Ze komen niet veel meer buiten en kunnen ook hun huisje niet goed meer onderhouden, vandaar dat het rechter raampje een beetje scheef hangt. (Zo, daar heb ik me weer mooi uitgepraat, want toen het klaar was, zag ik dat het niet helemaal recht was.....haha!)

En........  tatatata!!!!! Donderdag, toen mijn quilt klaar was, was ook de dag dat mijn weblog 1 jaar bestond!
Bij gebrek aan een lekker stukje taart, het kaarsje maar in een mandarijntje gestoken (heel gezond..... maar toch liever een Bossche bol of zo.... mmmm, lekker!)
Jeetje, wat gaan die jaren snel, en ik heb heel wat verteld en laten zien in dat jaar.
Ik hoop dat er nog vele jaren volgen, en dat ik die met jullie mag delen.

Tenslotte wil ik iedereen bedanken voor de vele leuke reacties die ik kreeg op mijn vorige blogje waarin ik de geboorte-mandala voor mijn kleindochter Sydney liet zien die ik gemaakt had.
Erg leuk al die reacties, dus hartelijk bedankt!

9 opmerkingen:

 1. Oh meis wat is hij MOOI geworden! Daar mag je best trots op zijn hoor. En je hebt een pracht plek voor hem gevonden waar jij zelf er het meest van kan blijven genieten.
  Ach wat zielig nu voor dat oude echtpaar dat hun huisje niet meer kan onderhouden. Je hebt niet even wat gereedschap gepakt....? Haha, mooi verhaal er bij Floor. Zo krijgt ieder huisje zijn geschiedenis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Floor, hij is prachtig geworden. Ik snap wel wat je bedoelt met druk en zo, maar als ik er naar kijk, ervaar ik het niet. Op de PC kijken is natuurlijk wel heel anders dan in het echt. Ik vind hem niet druk en hij hing mooi boven de tafel, maar in de gang is ook een hele goeie oplossing.
  Je bent een echte doorzetter en je werkt zo lekker gestructureerd, niet zo chaotisch als ik. Op het moment begin ik echt te vaak aan iets anders en blijven er te veel dingen liggen. Eigenlijk zit ik daar niet zo mee, maar als ik dan bij jou kijk, denk ik: "had ik maar een beetje meer van Floor". Nou ja, het is zoals het is, zullen we maar zeggen.....
  Je huisjes zijn ook leuk en het verhaal erbij helemaal. Logisch toch, een oud huisje heeft een scheef raampje. Leuk bedacht!
  Enne... gefeliciteerd met je blogverjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Floortje, ik sluit mij bij de anderen aan. Al lezend dacht ik dat de quilt boven de tafel zou mogen blijven, het is prachtig. Maar prima dat jij er in de gang weer van kan genieten. Het oude huisje is een snoepje, lekker krentenbrood en de liefste opa en oma die je je wensen kunt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is je quilt mooi geworden Floor!! Hij hing zo mooi boven de tafel maar ieder zijn keus toch? Het roze springt er zo mooi uit en daar moet jij misschien aan wennen. Wat een gezellig stadje ben je aan het bouwen en leuk dat je zoveel contact hebt met de bewoners. Is er nog een huisje onbewoond lijkt mij erg gezellig om daar te wonen. Veel plezier met alles tot snel groetjes Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De cirkelquilt is geweldig mooi geworden. Werkelijk prachtig. Mooie stoffen en combinatie heb je gebruikt. Je huisjes worden ook al zo mooi en natuurlijk gefeliciteerd met 1 jaar bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook deze quilt ziet er weer super uit. Ik herken je verhaal wel een beetje, maar dan op een andere manier. Ik heb het vaak, als ik zo lang met iets bezig ben, dat ik het, als het dan eindelijk klaar is, even helemaal "zat" ben. Ik had dat destijds ook altijd met borduurwerken. Als ik het dan even opborg in de kast en later weer tevoorschijn haalde, dan zag ik ineens weer hoe mooi het geworden was. Maar dit is een mooie oplossing zo, om hem in de gang te hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met je blogverjaardag. Ik volg je op de voet, dus... ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. GEFEICITEERD . Ik heb net alle quiltfoto's bekeken, wat heb jij een prachtige dingen gemaakt! Die indianenvrouwen quilts, ben even de naam kwijt... PRACHTIG.

  BeantwoordenVerwijderen