zondag 6 november 2011

Lekker bezig met mijn huisjes-kerstquilt.

Wilde eigenlijk heel af en toe iets doen aan mijn huisjes-kerstquilt waar ik op les aan begonnen ben, maar nu ik een huisje in elkaar genaaid heb, wil ik ook raampjes en een deur.
Dan wordt het pas een echt huisje. Dus ben ik weer niet te houden natuurlijk......zucht....
Maar eerst deze foto van hoe het gaat worden.
Hier heb ik alle lapjes opgespeld zodat je een indruk krijgt. Hier zitten nog geen raampjes en deuren in, alleen de lapjes voor het patchwork.
Het worden huisjes in de sneeuw in de kerstnacht. Door de zwarte achtergrond met mini witte stipjes (dus net sterren) lijkt het echt nacht te zijn. Ook de huisjes zijn daarom wat donkerder.
Maar de raampjes zijn straks "verlicht" omdat er mensen wakker zijn voor de viering van de kerstnacht.
Ziet er nu al stemmig uit vind ik. Ook leuk die sneeuw op de grond en op de daken van de huisjes, ik maak gewoon mijn eigen witte kerst.
Ben ook van plan er een besneeuwde kerstboom op te appliceren en misschien ook een Sunbonnet Sue.
De onderste strook met leuke kleine kerstlapjes was als eerste klaar, want daarop komt de eerste rij huisjes.

Dit is mijn eerste huis, met heel gezellig de lampjes aan. Leuk hè, ik heb nu al zin om aan te bellen en te vragen of ik binnen mag komen. Lekker bij de warme houtkachel en dan vers gebakken krentenbrood eten, met daarbij warme chocolademelk met slagroom. Hebben jullie ook al zin?
Ben mijn Japanse poppen quilt even vergeten en direct verder gegaan met huisje twee. O jee, waarom is dat toch zo leuk allemaal!

Wat ook leuk is, de herfst met zijn prachtige kleuren!
Deze mooie bladeren groeien in mijn tuin en zijn echt herfstig van kleur. En dan nog dat mooie weer er bij, het kan niet op, het is echt genieten!

Maar alle voordeel heeft zijn nadeel, want de knoppen van de Hortensia's die eigenlijk volgend jaar moeten gaan bloeien, gaan door de warmte nu al uitlopen.
Heel mooi hoor, maar één nachtvorst en alles is weg en dan mis ik ze volgend jaar.
Dan nu maar genieten en er wat afplukken voor in de vaas.

Waar we ook van genieten zijn de foto's die steeds op ons automatische fotolijstje komen.
We staan elke dag te kijken of er weer nieuwe op staan, en regelmatig is dat het geval en kunnen we weer genieten van "onze" meisjes!
Zoals van deze foto. Grote zus Lois zorgt heel goed voor haar kleine zusje! Wat een verrukkelijk stel hè! (ben helemaal niet trots hoor.....)
Fijne week allemaal!

7 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk Kerstquiltje, en wat een prachtige kleuren. Super leuk ziet het eruit, sue zie ik al staan. En je eigen kleindochters! prachtig zijn ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oohhh Floor, wat superleuk wordt die kersthuisjesquilt. Kan me helemaal voorstellen dat je zin om daar aan te werken. Gezellig logje heb je geschreven. Ik ruik dat verse krentenbrood gewoon hier, echt waar.
  Wat een schatjes zijn het die twee meisjes. Jij mag best heel erg trots zijn, hoor!

  Fijne avond,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Enig Floor je eigen witte kerst op een quiltje. Zo'n soort kerstquiltje vind ik wel erg leuk.
  Heerlijk die foto van je twee kleine meisjes. Wat een rijkdom joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kom ook al beetje in kerstsfeer dankzij jouw gezellige huisjes, ik zou ook moeite hebben om te stoppen. Veel plezier met dit werk.

  Groetjes Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En is de geboortemandala al af? Volgens mij zou je die nog showen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat wordt je quilt mooi, en wat een mooie kleuren zijn er buiten toch te zien. Leuke foto van de meisjes erg lief.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O,o,o, wat ziet dit er al weer mooi uit! Erg leuk, die huisjes, en die zwarte achtergrondstof is ook prima gekozen hiervoor. Grappig om er een Sue in te doen, ik heb ook plannen voor Sue (maar dat lees je tzt wel op mijn blog, of anders vertel ik het je "stiekum" wel als we elkaar weer zien ^_^) Zaterdag was ik niet in de winkel, hopelijk zie ik je volgende maand weer.

  BeantwoordenVerwijderen