zaterdag 8 juni 2013

Naar Amsterdam en een klein drama....

Afgelopen woensdag zijn mijn man en ik "op avontuur" geweest, ja we gingen een ochtendje naar Amsterdam.
Niet zomaar natuurlijk, want ik had een missie: Den Haan en Wagenmakers!


Daar heb ik een hoop over gehoord en gezien op andere blogs, maar ik was er nog nooit geweest.
Dat moest er op deze mooie dag dan toch maar eens van komen.


Wat een binnenkomst! De prachtige quilt van Di Ford die ze heeft uitgeleend aan Petra Prins, hing daar zomaar voor mijn neus! Zucht..... wat mooi.... en zo leuk om die nu eens in het echt te zien.


Deze prachtige grote quilt hing er ook, van een andere ontwerpster waarvan ik de naam ben vergeten.


Wat een gezellig hoekje met leuke spulletjes en stofjes.


Maar ik kwam natuurlijk voornamelijk hiervoor.... lapjes, lapjes lapjes...
We waren een ochtendje uit, dus mag ik wel uit de bol gaan niet?


Dus kwam ik na een klein uurtje met deze schat naar buiten.
Met links een paar meter prachtige creme achtergrond stof met daarin vage bloempatronen (niet op de foto te zien, ook de kleur niet).
Mooie randstof en veel fat-quaters, meest van Judie Rothermel, dus een mooie aanvulling voor mijn lappen voorraad. Genieten van al dat moois!

Daarna zijn we nog even naar de Kalverstraat geweest, maar dat is ook niet meer wat het geweest is sinds de laatste keer (in een grijs verleden) toen wij daar waren.
We vonden het ook erg druk in Amsterdam, veel toeristen ook natuurlijk en dan die trams die overal kris kras rijden.
Dus steeds maar opletten bij het oversteken en aan alle kanten om ons heen kijken.
Tot slot een heerlijk broodje gegeten op de Dam (waar zijn de hippie's gebleven?) en toen weer met de trein naar huis.
De quiltwinkel was prachtig, maar ik denk niet dat we nog een keertje terug gaan.....


Over stofjes gesproken..... deze kreeg ik van Sis omdat ik haar wat zwart-witte lapjes had gestuurd voor haar D.J.
Prachtige zijn ze met heerlijke stoffige kleuren waar ik zo van hou.


Twee berichtjes geleden liet ik jullie zien dat Sis een andere manier had om haar applicaties te maken.
Ik probeerde dat ook, maar het lukte niet. Zij heeft voor mij toen een paar voorbeelden gemaakt.
Ze zijn erg mooi geworden, helemaal glad zonder hoekige randjes.


Maar ondertussen ben ik lekker doorgegaan met mijn applicatiewerk en ik moet zeggen als je langer bezig bent gaat het steeds beter. Maar het blijft wel een gepruts met die kleine stukjes.
Maar ik hou wel van prutsen hoor. Ben er best tevreden over en kan bijna niet stoppen als ik zo lekker bezig ben.


Genieten jullie ook zo van de tuin? Heerlijk weer, en alles bloeit zo fijn.
Vooral de Akeleien bloeien momenteel uitbundig.


Als we op dat blauwe bankje in de zon koffie zitten te drinken hebben we een prachtig uitzicht.
Maar wat is nou toch dat kleine drama waar ik het in de titel over heb?


Dat gaat over al het moois wat "zomaar vanzelf" buiten in de natuur groeit en bloeit, zo als hier langs het fietspad....geel van de boterbloemen.

 
 Of hier het witte kant van het Fluitenkruid in het park.    
  
 
Mijn lieve hondje Terra die ik in deze tijd altijd "Boterbloempje" noem.
 
 
Al deze mooie foto's heb ik woensdag gemaakt. Ik geniet er drie maal per dag van als ik met mijn hondje door het prachtige park in volle bloei loop......
Maar het is weg.... allemaal weg.....                             
Kom ik gistermiddag in het park is alles platgemaaid, ja echt! Dat is toch niet te geloven?
Boos, boos, boos was ik en heb direct een boze mail (met deze foto's erbij) naar de Gemeente gestuurd.
Normaal maaien ze altijd om deze tijd, maar alles is nu een maand later in bloei gekomen en daar houden ze achter hun bureau's geen rekening mee.
Al die schoonheid weg omdat er bij hen op de kalender "nu maaien" stond.
Rest nu nog plat gras met daartussen duizenden verschrompelde gele bloempjes....... loslaten Floor.... niet boos zijn... het lost niets op... er zijn ergere dingen..... ik weet het ja, ik doe mijn best.... maar waarom is het zo moeilijk?
Groetjes, 
                                                                Floor                                                                       

14 opmerkingen:

 1. Het kantoor van de heren staat natuurlijk in een muffe straat, ze zouden ook een hondje moeten aanschaffen komen ze ook nog eens ergens.
  Geniet maar van je eigen bloementuintje, want wie in zijn eigen tuintje wied.........

  Groetjes en een fjn zonnig weekend, geniet vooral van je mooie lapjes. Over een tijdje gewoon nog eens gaan Floor. En goed uitkijken voor de tram, maar ze hebben een tingeling hoor.

  Groetjes Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt weer mooie lapjes erbij gekocht en gekregen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ooh ik dacht deze week precies hetzelfde...als ze nou nog maar niet gaan maaien!! alles omdat het er weer 'netjes' uit moet zien! hier is het nog niet gemaaid, maar ik weet dat het rond st Jan vaak moeilijk bloemen zoeken is omdat dan alles gemaaid is. Ik begrijp je boosheid zoooo goed! Amsterdam is leuk maar idd druk en dat terwijl ik ook in een grote stad woon maar idd die trams..ik word daar heel onrustig van.Kom maar een keer naar Den Haag...groene en mooie stad! ;) Lieve groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi, its fastidious article concerning media print, we all be familiar with
  media is a wonderful source of facts.

  my website - jackpot 6000

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat herkenbaar! Alleen zijn het hier niet de heren op kantoren maar gewoon de boeren die de bermen (en dat zijn geen gewone bermen maar zeer zeer brede grasstroken) langs wandel- en fietspaden mogen bemaaien van de gemeente. Tja, wel begrijpelijk maar inderdaad wel errug jammer als al dat moois weer is verdwenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier in het noorden van het land zijn de bermen met bloemen ook verandert in bermen met van die giga grote zwarte pillen waar al het moois nu in opgeborgen is. Jammer hoor!! Eerst klaagden ze dat de koeien niet naar buiten konden omdat het gras maar niet wilde groeien en nu groeit het gigantisch.
  Hier nog steeds geen zon. We hebben alleen woensdagmiddag echt lekker van de zon kunnen genieten. Die koude rotwind blijft maar waaien. Brrr heel Nederland in de zon en wij in de winterjas.
  Leuke stofjes heb je gekocht. Kan je weer even voor uit.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jee wat jammer nou. Heb je al bericht terug van de gemeente? Echt stom dit, juist van dat gras, fluitekruid, boterbloemen, enz kun je zo genieten. Leuk datje een keer in Amsterdam bent geweest, mijn mooiste moment is altijd wanneer ik de stad achter mij kan laten! Jij hebt natuurlijk jouw loopje bij carol Cox', daar kan niemand tegen op. Fijne zondag en knutsel ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gezellig dat jullie samen DH&W bezocht hebben, een mooie winkel. Jammer dat jullie alleen de Kalverstraat bezocht hebben, in mijn ogen juist het lelijkste stuk van Amsterdam. Leuker zijn bijvoorbeeld de Negen Straatjes, zonder al die grote "commerciele" winkel. Ik kan mij indenken dat je boos bent over de maaiactie, wat zonde zeg. Wat je zegt: het zal waarschijnlijk ergens op een kalender gestaan hebben, en dan is er niemand bij wie een lichtje opgaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat is echt een drama hoor! Wat doodzonde. Daar snap je niks van. Toch goed dat je mailtje stuurde hoor, wij moeten af en toe onze stem laten horen.
  Wat heerlijk dat jullie zo samen een dagje op stap konden. Ja, ik vind Amsterdam ook ongemakkelijk druk. Voor één dagje is mij dat wel genoeg.
  Oh Floor, die 2e quilt van de H&W die je laat zien. Volgens mij is Annelies daar mee bezig. Ik vind het PRACHTIG! Nu zeg ik: ZUCHT! Is dat een los patroon? Of een pakket. Ik ga maar eens op hun site snuffelen. Dagdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wat erg! Ik kan me het zo voorstellen. Toen ik hier net woonde ben ik ook een keer huilend naar de buurman gelopen die hier vlakbij de heggen er aan het uitrukken was. Het hele landschap wordt door die jonge buren verpest, ze moeten steeds maar meer en groter. En als de een een nieuwe tractor heeft moet de andere erook eentje. De buurman keek me verbaasd aan toen ik het had ook evenwicht in de natuur en dat een heg zo belangrijk is voor vogels en andere dieren. nee hoor, eruit die dingen dat geeft weer een paar centimeter grond erbij en het koste geen diesel om ze te snoeien. Vreselijk. Als ik in de winter die kettingzagen hoor denk ik meteen: waar gaat er nu weer zo'n prachtige oude eik om. Loslaten dat is het enige om er niet moedeloos van te worden. Wij hebben heel veel eiken en andere bomen geplant .......

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie aankopen heb je gedaan. Heerlijk een dagje Amsterdam, je hebt ook mooie quilts gezien. Zonde van al het moois goed dat je er iets over hebt gezegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Graag gedaan, die opgestuurde stofjes !
  De Haan in A#dam staat nog op mijn lijste ;-)
  Ik snap je boosheid over het platmaaien...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtige lapjes heb je gekocht, en ik zou vast nog eens terug gaan en wat Gert zegt, dan naar de negen straatjes ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wow hé, Floor en d'r man op aventuur. Dat is me wat LOL
  Nou, je hebt in ieder geval de winkel eens bezocht, heb je dat ook maar gehad en je hebt schitterende stoffen gekocht. Ik ben helemaal verliefd, zo mooi.
  Je bent lekker bezig zo te lezen en je tuin is ook genieten. Fijn hè dat het eindelijk zo'n lekker weer is, hoewel vandaag een beetje fris, maar dat is dan weer niet erg omdat je wat dingetjes bij kan werken, zoals in mijn geval blogjes bezoeken en vooral eens reageren!

  BeantwoordenVerwijderen