zaterdag 20 april 2013

Quilttentoonstelling van de Lekstekers in Lopik.

Afgelopen donderdag, vrijdag en ook nog vandaag was de grote quilttentoonstelling van leden van de quiltbee De Lekstekers in Lopik. Er hingen meer dan 100 quilts!
Omdat ik daar ook een paar jaar lid van ben geweest mocht ik ook nog 5 van mijn quilts inleveren, wat ik erg leuk vond.
Heb natuurlijk de tentoonstelling samen met mijn man bezocht.


Bij binnenkomst werden we hartelijk welkom geheten door twee leden van de bee, en kregen we thee en koffie met taart of cake (ook zelfgemaakt!)

(Helaas zijn al mijn foto's door onbekende oorzaak niet scherp geworden.
Heb ze nog bewerkt met een fotoprogramma, maar dat heeft niet echt tot een goed resultaat geleid.
Dus daar moeten jullie maar doorheen kijken.)


Naast mijn Japanse blauwe quilt hingen 4 prachtige quilts, waarvan er één wegklapbare delen had zodat de quilt als het ware steeds kon veranderen van uiterlijk.
Erg mooi gemaakt.


Even naar links kijken en daar was ook al zo veel moois te zien!


Mijn man kijkt met veel belangstelling naar deze mooie sampler.Ook waren er 2 winkeltjes aanwezig die mooie lapjes verkochten.
Ik was deze keer braaf :-) helemaal niets gekocht...


Gelukkig dachten andere vrouwen daar anders over en werd het drukker bij de kraampjes.


Ook hadden de Lekstekers een eigen verkoopkraampje opgezet, met lapjes en hebbedingetjes die de leden zelf gemaakt hadden.
Nog een paar van mijn quilts die hangen tussen de prachtige quilts van de andere leden.
Wat heeft iedereen hard gewerkt, en wat een mooie quilts zijn daar uit voort gekomen!Nog een paar doorkijkjes met weer prachtige quilts.

Ik dacht eigenlijk: "zo'n tentoonstelling, je zorgt voor wat panelen en daar hang je dan de quilts aan en klaar". Oeps! Wat heb ik me daarin vergist!
Heb op afstand (per mail) steeds de voorbereidingen gevolgd over de voortgang van de tentoonstelling, en ik moet zeggen: wat een organisatie was dat!
Maanden van voorbereiding en veel werk verrichten gingen er aan vooraf.
Lange lijsten met wie wat en wanneer doet.
Wat hebben die vrouwen en ook veel van hun mannen - onder leiding van Helma - keihard moeten werken om dit voor elkaar te krijgen Mijn complimenten hoor!


Ook leuke patchwork tasjes waren er te bewonderen.


Heb natuurlijk maar een selectie van mijn foto's op mijn blog gezet, anders wordt het wel erg veel om te lezen en te kijken.
Dus steeds maar een overzichtsfoto laten zien.
Maar deze quilt vind ik zo grappig dat ik er apart een foto van heb gemaakt.
Er zitten ook allerlei naaispulletjes op genaaid.
Echt een quiltje om op te hangen in je quiltkamer.

Tot slot kregen we ook nog een quiltshow van een aantal grote quilts, die niet op de panelen pasten. Heb er drie uitgezocht:
Twee mooie Amish quilts en een prachtige scrap-quilt vol met strookjes van allerlei stofjes met zachte kleurtjes. Echt een quilt om onder weg te kruipen vind ik.

Ik wil hierbij mijn bewondering uitspreken voor het vele werk dat iedereen heeft verricht en mijn petje afnemen voor zoveel organisatietalent!
Fijn dat het door het grote aantal bezoekers die drie dagen een groot succes is geweest, en fijn dat ik daar ook aan mee mocht doen.
Lieve dames en heren hartelijk dank voor al dit moois!

3 opmerkingen:

 1. Wat zal dat genieten zijn geweest.
  En wat leuk dat jou quilts er ook mochten hangen.
  En dat je geen lapjes hebt gekocht. Knap hoor!!
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo te zien zeker de moeite waard maar het is mij te ver om zo even te gaan kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh Floor, wat een prachtige volwaardige tentoonstelling. En wat ontzettend leuk dat jij daar aan mee mocht doen. Dat betekent dat ze je er nog heel graag bij willen hebben. Geen wonder!!! Je maakt zulke mooie quilts met zulk fijn quiltwerk. Prachtig hangt die ene (foto 11) daar!
  Het lijkt me ook echt heel veel werk om iets moois en harmonieus van zo'n tt te maken. Heel knapt. En wat leuk dat je man er ook was! Wat kan je van zoiets genieten hè?!

  BeantwoordenVerwijderen