vrijdag 25 februari 2011

Mislukt.....

Van de week gezellig begonnen aan het kleine Amish popje uit het boek dat ik laatst heb gekregen.
Lekker boven zitten met warme chocolademelk en het patroon uitgeknipt uit de stof die ik bij Carol Cox had gekocht.


Het viel nog niet mee om de juiste kleur te vinden, want huidskleur, ja wat is dat precies. Maar het zo aardig in de richting.
Daarna natuurlijk het in elkaar naaien van de delen.
Eerst op de naaimachine geprobeerd, want dat is toch steviger. Als het gevuld wordt komt er best wel druk op de stof en het stiksel.
De armpjes en beentjes lukte goed, maar het lijf met hoofd ging van geen kant.
Na een klein stukje gestikt te hebben, maar weer uitgehaald en met de hand verder.
Met al die rondingen heb je dan meer overzicht dan op de machine.


Maar helaas... het poppenlijfje is helemaal mislukt.....
Ik had op een bepaald moment wel in de gaten, dat het tussenstuk langer was dan de delen waar het tussen genaaid moest worden, maar ik nam aan dat het patroon wel goed moest zijn, dus gewoon verder en netjes de tekentjes die op elkaar moesten op elkaar genaaid.....maar het is een frommelboeltje geworden...
Nog maar eens opnieuw proberen met nieuwe stof, want dit is niets....
z
   n   g      n
n          j           e . . . zo, en nu mag ik even...
Hier ben ik Terra, de gevaarlijke huishond!
Even mijn baasje van de computer gejaagd en de muis afgepakt (bah, smaakt nergens naar).
Mijn baasje zit maar te prutsen met dat popje, of andere dingen waar in niks aan vindt, maar schiet maar niet op met mijn flanellen quilt.
Ze is al op de helft zegt ze, maar dat kan veel sneller, als ze maar niets doet aan Mola's, sterren en S & S quilts!
S & S.... wat is dat eigenlijk, M & M's.... die ken ik wel... lekker!Want zeg nou zelf, ik moet me nu maar behelpen met deze Afrikaanse lapjes quilt, maar wil graag die lekkere warme flanellen quilt! Straks is het zomer eer hij af is. Kunnen jullie niet eens tegen mijn baasje zeggen dat ze wat moet doorwerken?

2 opmerkingen:

  1. Ha die Terra. Je moet toch maar een beetje compassie met je baasje hebben hoor. Ze zal je heus niet vergeten en die warme flanellen quilt komt wel een keertje af. Geef haar maar een beetje warmte als bemoediging, dat heeft ze nu even nodig met dat gefrummel. Misschien kan je haar helpen een beter stofje (iets rekbaarder...?) te vinden.
    Dagdag Floor, toch een heel fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien maakt ze het popje wel voor jou Terra en mag je er straks mee spelen, dus nog even geduld hoor. Passen de patroontjes wel goed op elkaar, misschien is daar iets mis mee gegaan. Ook door mensen gemaakt moet je maar denken. Inderdaad is er fijne huidkleurige tricot stof te koop speciaal voor poppenkinderen. Heel stevige stof naaien op de naaimachine flauwe zigzag, 1/2 of 1 succes.

    BeantwoordenVerwijderen