maandag 7 februari 2011

Weer nieuwe projecten.

Schreef ik donderdag over het boek met Amish poppen die ik nog eens wil gaan maken, nu heb ik weer 2 nieuwe dingen voor de "Wil Ik Maken" lijst, waarvan er één inmiddels een B.I.A.M. geworden is, wat dus betekent dat ik er aan begonnen ben.


Allereerst kwam ik dit leuke boek van Janet Bolton tegen op Marktplaats. Voor een paar euro gekocht.
Eigenlijk zijn "plaatjes-quilts" e.d. niet zo mijn ding, maar ik vind die schilderijtjes van stof van Janet zo schattig, zo lekker primitief!
Als ik eens tijd heb (!) wil ik het ook eens gaan proberen, maar ik weet nu al: het lijkt makkelijk, maar het is heel moeilijk om het zo te krijgen, het wordt al snel te netjes en "zoals het hoort", en dat moet nu net niet.Ook op Marktplaats, maar dan zeker wel 1  1/2 of 2 jaar geleden, kocht ik deze 400!! lapjes van 10 x 10 cm voor een paar euro.
Geen idee wat ik er mee ging doen, maar ik dacht dat ze best wel eens van pas zouden kunnen komen.
Ze zijn allemaal verschillend en dat is nou juist zo leuk.
Eerst dacht ik: ik zet ze gewoon aan elkaar, heb je een leuke vrolijke quilt.
Toen bedacht ik dat ik er driehoekjes van kon knippen en zo een grote quilt maken. Is ook leuk natuurlijk.Maar toen kwam ik verleden week in een oude Quiltmania, dit patroon tegen: "Sterrenlicht" (klik op de foto voor vergroting).
Nou ben ik gek van sterren, dus dat is al leuk, maar deze quilt is van allerlei verschillende lapjes gemaakt, en ziet er geweldig uit!
Gek genoeg was me deze quilt toen ik dit blad eerder las, niet opgevallen, en nu viel ik er als een blok voor.
Het zijn kleine blokjes van 8,5 cm en 6-hoekig van vorm.
Wel moet je er 240 maken voor deze quilt, maar kleiner kan ook natuurlijk. Wel heel veel teken-, knip- en naaiwerk, maar het lijkt me erg leuk als daar al die 400 verschillende lapjes inzitten, en nog wat uit de voorraad, want 400 lapjes is niet genoeg, want in elke blokje zitten 2 verschillende lapjes.Om te kijken hoe het ging met het naaien van deze vorm, heb ik er vast ééntje gemaakt.
Daarom denk ik dat het nu een B.I.A.M. quilt is en geen W.I.M., want tenslotte ben ik er al aan begonnen nietwaar?
Eigenlijk mag dat nog niet voor mezelf omdat ik nog aan 4 projecten bezig ben, maar zeg nou zelf..... ééntje om te proberen mag toch wel?

2 opmerkingen:

  1. Jij bent een kei in het vinden van leuke dingen op Marktplaats! Die sterrenquilt lijkt me schitterend. Inderdaad wel heel veel werk, maar als hij af is....... Succes er mee Floor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk zeg al die kleine lapjes zomaar op internet! En aan vier projecten tegelijk werken?
    Ach je weet het ik doe niets anders, het gaat je vast wel lukken.
    Succes ermee!

    BeantwoordenVerwijderen