zondag 27 maart 2011

Popje heeft een naam!!!

Ja hoor, het is zover, mijn Amish popje heeft een naam gekregen!
Ik wilde eerst het jurkje klaar hebben voordat ik zou kiezen.
Ze moet toch netjes voor de dag komen als ze een echte naam heeft vind ik.
Verschillende namen heb ik binnen gekregen: Hannah, Sarah, Judith, Leah, Sadie en Saloma.Maar naar rijp beraad heb ik gekozen voor de naam Leah. Dat is de naam die Gert had bedacht, en ik vind het een mooie korte naam, die wel bij dit kleine popje past.
Jammer dat het geen wedstrijd was Gert, want nu heb je geen prijs gewonnen, maar de eer komt je wel toe, en dat is ook wat waard.


Hier staat Leah voor de bloeiende mini-narcissen haar nieuwe jurkje te showen, ziet ze er niet lief uit?Ook de achterkant mag gezien worden.
Het jurkje zit wel een beetje strak, dus ze mag niet meer aankomen, maar dat zal niet gebeuren, want ze krijgt niets te eten.
Nu moet ik nog een schortje, een mutsje en schoentjes maken, en dan komt ze het hier weer laten zien.Ook mijn mola is alweer een stukje opgeschoten. Wat een lekker stel hè? Ze gaan er steeds leuker uitzien, maar zijn nog lang niet klaar.
Er moeten nog pootjes komen en allerlei laagjes op de bladeren en de vogels. Ook nog van alles op de achtergrond. Daarna nog borduren.
Maar het is leuk om af en toe eens af te wisselen en wat anders te doen dan werken aan de flanellen quilt, die maar niet lijkt af te komen.Wat is het steeds een heerlijk voorjaars weer hè? Ik geniet van elke dag en de tuin loopt zo lekker uit!
Deze grote betonnen bak in de voortuin staat vol met lieve bloeiende bolletjes.
Wat zouden we toch moeten zonder die heerlijke zon!

4 opmerkingen:

 1. Hoi Floor,

  Wat is je popje leuk geworden en wat heb je een schitterende jurk voor haar gemaakt. Wel sneu dat ze niks te eten krijgt LOL
  De naam die je gekozen hebt, vind ik ook mooi, past precies bij dit popje. Goed bedacht van Gert!
  Je Mola vogels zijn hartstikke leuk, fris en vrolijk van kleur. Deze techniek ligt mij niet zo, vind het best lastig (heb ooit een workshop gedaan), jou gaat het goed af. Ben benieuwd naar het vervolg.

  Fijne avond,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Floor

  Pas goed op je mooie vogels dat ze niet weg vliegen met het mooie weer. Wat zijn ze mooi geworden zeg. Ik wil ook wel zo'n mooie jurk hebben, heb je nog niet een stukje over van de stof haha.
  Ik heb nog steeds medelijden met Leah dat ze de bloemen niet kan 'zien'. Toch niet stiekem een paar oogjes borduren?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je voor Leah gekozen hebt. Ik voel mij erg vereerd ^_^ Past goed bij haar. En wat wordt je Mola ook al prachtig zeg. Heel mooi in die kleuren. Zie ik ze zaterdag nog in het echt?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind Leah helemaal bij haar passen, echt een Amishnaam. Ze ziet er schattig uit Floor!
  Ik ben weg van je mola. Daar zou ik wel eens een workshop in willen doen!! Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen