zondag 17 juni 2012

In de opruim-modus.

Er kwam weer eens een "zak van Max", dus eens even de kleerkast van mijn man opgeruimd, maar daar kwam weinig uit voor Max.
Dan maar eens opruimen in mijn quiltkamer, want soms zit eens mens zomaar opeens in de opruim-modus.
Dacht ik dat ik "nog maar" aan drie quilts bezig was, vond ik in een la met lapjes m'n sterren die ik een tijd geleden gemaakt had.


Eigenlijk zou het een redelijk grote quilt worden, in allerlei kleuren, maar ik was niet tevreden als ik ze bij elkaar legde.
't Werd me te druk, te rommelig.
Dan maar effen blokjes er tussen? Nee, nog niet naar mijn zin.
Dus maar zolang (hoe lang?) in een la gestopt.


Nu heb ik besloten om alleen de paarse, groene en blauwe sterren te gebruiken (aangevuld met donkerblauwe passtukken) en er een tas van te maken.
Ik heb ze op een lap gespeld en zo ga ik ze aan elkaar naaien, en dan donkerblauwe hengsels en aan, dat wordt wel leuk lijkt me.
Hebben ze toch nog een bestemming.


Van de overige sterren heb ik leuke kaarten gemaakt, dus er wordt niets weggegooid of terug gestopt in de la met lapjes :-)


Als je zo aan het opruimen bent, vind je nog eens wat.
Zie hier de al heel lang  geleden geknipte flanellen lapjes om een quiltje te maken voor m'n poppenbedje.
Oeps! Nog een project...... ik vind lapjes knippen ook zo leuk!


Nu nog de mappen met foto's en patronen uitzoeken.
Wie weet vind ik daar wel een hoop WIM's of te wel: Wil Ik Maken quilts in.
Eigenlijk hoop ik maar van niet, want ik heb al zoveel plannen in mijn hoofd zitten, en er komen steeds nieuwe bij. Maar ja, welke quilter heeft daar nou geen last van......

4 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar dit! Wat zijn je sterren prachtig! Ik heb zelf ook een bakje met slechts een paar geknipte exemplaren, dat mag ooit nog eens wat worden. Helemaal lekker toch dat gepruts! Ik geniet er, wanneer ik de kans heb, enorm van. Fijne zondagavond.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pffff ik schrok al.. dacht dat je je quiltstoffen in de zak van max wilde doen. En je bent op die manier teminste wel weer wat ufo's rijker..... Succes..... ben benieuwd naar het resultaat

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar wil ik niet in, hoor. In die opruim-modus. Ik ben bang voor alles wat ik dan tegenkom. Ik heb een paar dagen geleden wel een map gevonden met allemaal scrapblokjes. Die maakte ik vaak op een bee, ze zijn 12 x 12 cm. Ik had ze ver weggestopt omdat ik ook niet meer wist wat ik ermee moest. En nu? Nu heb ik opeens een idee. Ik heb nog een klosjeslap, niet zo groot, en daar moet eigenlijk nog een rand omheen. Die blokken er eens even omheen gedrapeerd en voila, helemaal leuk. Maar.............. wanneer moet ik dat nou gaan maken? Jemig, ik heb net eindelijk eens een affo en nog zoveel WIP's. Dus hup, de boel weer in de map en terug in de kast. Ik ga voorlopig niet meer kijken, poeh hé. Dus, met andere woorden, ga jij maar fijn verder met opruimen, ik doe niet mee LOL

  Groetjes,
  Inge

  PS: die sterrentas wordt vast heel leuk en de kaarten zijn énig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik schrok toen ik de titel las en de eerste foto zag verschijnen! Maar gelukkig verdwijnt er geen quiltstof in de zak. Altijd leuk om van die "vergeten schatten" weer tegen te komen.

  BeantwoordenVerwijderen