zaterdag 17 december 2011

Leah heeft een zusje!

Leah en ik zijn heel erg blij om te kunnen vertellen dat ze een (adoptie) zusje heeft!
Zoals bijna alles wat ik koop, heb ik haar op Marktplaats gevonden, waar ze zomaar op een dag op stond.
Gelijk geboden natuurlijk.
Had natuurlijk ook zelf een zusje kunnen maken, maar ik vond het maken van een popje niet erg leuk om te doen, dus kwam het er niet meer van.
Maar ik merkte wel dat Leah een beetje eenzaam was.

Maar kijk eens hoe gelukkig ze nu is met haar nieuwe zusje! Ik heb haar Mary Ruth genoemd, dat vind ik wel een mooie naam voor een Amish meisje.
Leah is al een meisje van 18 jaar en draagt kleding die bij een gedoopt meisje passen, maar Mary Ruth is een stuk jonger en draagt nog meisjeskleding.
Wat een schatten hè, ik ben heel blij met mijn popjes en geniet er steeds van als ik naar ze kijk.

Maar ik heb niet stil gezeten hoor, want de top van mijn Japanse poppenquilt is klaar en hij is ook al netjes doorgeregen zoals je ziet.

Gelukkig heb ik een grote tafel in mijn werkkamer staan zodat de quilt er op past en ik lekker zittend kan werken en niet meer op mijn knieën op de grond hoeft te liggen.
Maak mijn quilts ook niet groter dan 125 x 165 cm, omdat de tafel niet groter is, maar dat is een prima maat voor bijvoorbeeld een quilt voor op de bank.

Ook rijg ik altijd met een z.g. kromme naald. Als je hem in de stof steekt, komt hij vanzelf weer boven.
Het is even wennen, maar het scheelt een  hoop pijn in je vingers.
Mijn gezellige Japanse popjes zien er leuk uit zo bij elkaar en nu ben ik druk bezig met het quiltwerk.

Tot slot wil ik jullie nog iets moois laten zien.
Als ik om half 5 Terra uitlaat zitten de hoge bomen in het park altijd vol met een grote groep spreeuwen.
Die zitten er 's morgens en 's middag niet, maar om half 5 wel, zo tegen de tijd dat het gaat schemeren en altijd alleen in de winter.
Ze kwetteren dan dat het een lieve lust is, het lijkt wel een quiltbee!
En opeens...... zo zonder aanwijsbare reden vliegen ze allemaal tegelijk op en gaan dan in een wilde vlucht van links naar rechts en heen en weer. En dat zonder dat er ook maar twee tegen elkaar aan vliegen! Echt heel kunstig en prachtig om te zien vind ik. Ik sta er dan ook ademloos naar te kijken.
Verleden jaar was er ook zo'n (nog grotere) groep spreeuwen in Hoograven, een wijk dat iets verderop ligt in Utrecht.
Daar is toen een filmpje van gemaakt. Daar was toen ook een valk bij die er ééntje probeerde te vangen. Maar dat lukt niet erg.
Kijk en geniet!

Zo, nu verder met het patchwork, want er moeten huizen worden gebouwd!

4 opmerkingen:

 1. Wat heb je een leuk popje gevonden, top! Wat gek dat zo'n popje verkocht zou worden op Marktplaats, daar hoort ze natuurlijk ook helemaal niet. Gelukkig woont ze nu bij jou! Wat heb je een heerlijke werkkamer zeg!! En wat een prachtige naaidoos zie ik staan. Bij ons thuis waren ze vroeger ook. Allemaal naar de vuilnisbelt, nu baal je daarvan natuurlijk! Ik heb nog wel een handgemaakte naaidoos van mijn moeder. Ik denk door haar vader gemaakt, een snoepje. Geniet van je zaterdag en de komende dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie pop is Mary Ruth en leuk voor Leah is ze niet meer alleen. Je Japanse poppen zijn geweldig mooi, veel plezier bij het quilten en wat bijzonder die spreeuwen en zeker bijzonder dat ze niet tegen elkaar aan vliegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leah, gefeliciteerd met je nieuwe zusje!! Ze ziet er heel lief uit hoor en wat zal zij ook blij zijn met haar nieuwe zusje!
  Je Japanse is zó mooi Floor! Heerlijk dat je die zo op je tafel kan rijgen. Mijn rijgnaald is ook enigszins krom, maar dat komt door het vele gebruik, haha.
  Ongelooflijk mooi en wonderbaar, die spreeuwen. Daar kan je uren naar kijken. Zó bijzonder!! Dagdag.

  BeantwoordenVerwijderen