zaterdag 15 februari 2014

Top van de antieke bloemenvaas is af!

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de leuke, lieve en enthousiaste reacties op mijn vorige berichtje.
Dat voelde heel goed, te meer omdat ik zelf nog niet helemaal tevreden was.
Mijn zelfvertrouwen is weer terug :-)
Heel erg verlegen werd ik van de opmerking dat ik een kunstenaar ben..... 
Zo grappig dat Lois mijn oudste kleindochter dat ook altijd tegen me zegt: "oma je bent een kunstenaar". Groter compliment kan je toch niet krijgen?

Toch ligt het quiltje tijdelijk in de kast, want ik heb deze week veel gedaan aan mijn antieke bloemenvaas-quilt, omdat ik graag wilde dat de top nou eens klaar was.


En kijk.... het is gelukt! Ziet er mooi uit  vind ik en de laatste rand heeft een leuk effect.
Deze quilt heb ik zelf bedacht, dus is het maar een gok hoe het staat als je er een bepaalde rand omheen bedenkt. Maar ik ben erg tevreden.
Vanmorgen alles gestreken :-(    en nu ligt de top rijgklaar boven op mijn tafel, kan ik morgenochtend direct beginnen met rijgen.


Deze lieve baby genaamd Eefje heb ik jullie wel eens laten zien.
Het is een handgemaakte pop gemaakt door een poppenkunstenaar.
Ze ligt al enige jaren in een rieten wiegje in mijn kamer te slapen.
Ik heb haar van mijn oudste broer in Berlijn gekregen. Hij verzamelt handgemaakte poppen en geeft er af en toe eentje weg.
En kijk nou eens wat hij me van de week opstuurde!!!!


Deze lieverd, kleine Timmy! Wat een snoetje hè!
Ik direct op Marktplaats gezocht naar een leuk bedje, want een baby moet slapen toch?


Kijk zo leuk, een echt jaren 50 bedje dat ook nog kan schommelen.
Het matrasje, lakentje en sloopje zat er bij, evenals het dekentje van patchwork.
Timmy ligt daar nu heerlijk in te slapen samen met zijn speeltje de eekhoorn, wat hij in Berlijn ook altijd bij zich had.


Nog even laten zien ten voeten uit. Deze mooie jongen is dus ook weer met de hand gemaakt van klei en daarna beschilderd en gebakken. Er is er dus maar één van en zeer breekbaar.
Ook prachtig als je zo'n hobby hebt lijkt me, maar dat is zo met elke hobby als het je passie is.
Nogmaals hartelijk dank broertje! Ik zal heel goed voor Timmy zorgen.

Vrijdag fietste ik na de les langs de ecologische supermarkt en kocht daar een verrukkelijk spelt-gierst brood. Zo'n echt super stevig brood waar je je tanden in kan zetten, het is heerlijk!
Ben gek op lekker stevig brood, dat koop je niet in de supermarkt.
Meestal bak ik zelf mijn brood, maar wilde wel eens wat anders.


En wat te denken van dit heerlijks! Ze verkopen daar losse mixen van granen, zaden, noten, vruchten en andere lekkere dingen.
Ik heb drie verschillende gekocht en die door elkaar gemixt. Mensen lief, daar blijf je van eten, heel wat lekkerder dan taart, koekjes of bonbons. Dus snel opbergen maar....
Elke ochtend even mengen met gewone muesli, chia-zaad en lijnzaad.
Dat met lekkere biologische yoghurt en dan is mijn ontbijtje klaar, smullen dus.
Gezond hè? Ja, ik ben goed bezig!

Ik wens jullie allemaal een gezonde week!
Liefs,
Floor

20 opmerkingen:

  1. En of je goed bezig bent/was!!! Tjonge Floor, wat is dat quiltje ENIG, MOOI! Ik maak een diepe buiging voor je! Kleuren zijn mooi, het patroon is mooi, de vaas met bloemen is mooi. Echt, ik vind hem geweldig.
    Die poppen, ze lijken wel echt!!! Dat is óók knap om zoiets te maken en wat een cadeau om zomaar een Timmy er bij te krijgen! Genieten.
    Hele fijne zondag en tot horens maar weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk, dat ontbijt. Ik ontbijt net zo, ook met chiazaad etc.
    Je bloemenquilt vind ik schitterend geworden. Echt heel mooie kleuren!
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  3. da's een lekker en gezond ontbijt! ja,,stevig brood..ik wil ook niet anders. Knap zeg om zulke poppen te kunnen maken en wat ligt hij daar lief! Daar zul je vast veel van genieten. En je quilt...top!! Groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dacht eerst dat je er weer een kleinkind bij had gekregen. Maar het is een pop. Wauw... Net echt. En zo leuk in zo'n mooi poppenbedje. Je quilt wordt ook super mooi. Je ontbijt ziet er ook heerlijk uit. Zelf neem ik altijd Brinta. De meiden vinden het vreselijk zoals ik het eet. De lepel blijft namelijk gewoon rechtop staan zo dik. Hahah..
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Van je eigen ontwerpquilt val ik helemaal stil. Wat een kunstwerk, Floor. Je kleindochter heeft gelijk hoor. Haar oma is een kunstenaar.
    En de baby's... zo echt, bijna griezelig. Maar schattig, en Timmie is een lieve aanwinst waar je weer vertederd naar kijkt. Het bedje met patchworkdeken past helemaal bij dat koppie :)
    Fijne zondag, Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jullie gaan toch niet het voorbeeld van jullie zoons volgen? Speltbrood, Chiazaden, lijnzaad? Straks ga je nog vertellen dat jullie ook tarwegras gaan drinken, Goijbessen, 100% rauwe chocolade gaan eten en hennepzaden in je muesli doen zoals wij doen. Ik kan het je aanraden want het is allemaal erg lekker. En misschien als tip voor als Lois straks weer komt... ipv pannenkoeken van bloem kan je ook pannenkoeken maken van banaan en ei. Veel gezonder en lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is het niet andersom Dustin? Heb ik jullie niet opgevoed met de tekst: "veel groenten en fruit eten jongens, nee geen patat, chips en pizza...."?
      Dus onze opvoeding heeft toch nog nut gehad haha!

      Verwijderen
  8. Die zaden zien er heerlijk uit! Ik ben daar ook dol op als ontbijt. En een kunstenaar ben je zeker. Lois heeft helemaal gelijk, wat heb je een prachtige quilt ontworpen! Je zou er een patroon van moeten maken. En die poppen, ik dacht echt dat het een echte baby was. Wat zijn die prachtig! Kan me voorstellen dat je er helemaal weg van bent. Vinden je kleindochters ze ook zo mooi?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat ziet er uw antieke bloemenvaas vrolijk uit . Echt mooi !!
    Ben wel benieuwd hoe groot het quiltje is ...
    Ook ik dacht ... een baby bij in de familie maar stelde al vlug vast dat het een handgemaakte pop was. Prachtig gemaakt de beide poppen. Het creatieve zit jullie echt wel in de genen. Ja hoor ...beiden echte kunstenaars !!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn broer verzamelt die poppen hoor, hij maakt ze niet zelf.
      De antieke bloemenvaasquilt is niet zo heel klein, 1.25 x 1,25 cm.
      Leuk al die enthousiaste reacties!

      Verwijderen
  10. Kind, Floor, ik verslikte me in mijn adem toen ik je quilt zag..... wat is die evenwichtig!!!! en zulk een schitterende combinatie van prachtige kleuren.
    Geweldig!!

    Groet, Rya

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat is jouw bloemenvaas quilt mooi geworden, je zou er een patroon van moeten maken om te verkopen!! Het is prachtig geworden, heel mooi met die speelse laatste rand.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mag ik bij al die complimenten ook de mijne voegen? Zelf ontworpen, helemaal Floor! Prachtige kleuren en stofjes heb je gekozen. Het quilten zal je ook veel voldoening geven.Deze top is TOP.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Prachtig wordt je quilt.
    Fijne zondag verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat wordt de quilt prachtig echt een waar kunstwerk. De pop is helemaal te gek. Geweldig wat lief samen met dat bedje. Kan mij voorstellen dat je daar heel blij mee bent.
    Groeten
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heel goed bezig. En wat een supermooie top is het weer geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oooh, wat een snoeperige top is dit geworden zeg! Mooi hoor, gaaf dat je deze zelf bedacht hebt. Lekker vrolijke stoffen heb je hiervoor gebruikt. En dat lekkers heb je vast bij de winkel in de Twijnstraat gehaald? Wij komen ook heel veel in deze winkel (of bij de winkel in de Nachtegaalstraat) Heerlijke dingen hebben ze daar. O.a. de (diepvries) artikelen van de Vegetarische Slager verkopen ze daar: hmmm, zo lekker ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat mooi is je top geworden. Héél knap dat je zoiets zomaar zelf hebt bedacht.
    Wat ziet die mix er lekker uit zeg... moeten wij ook maar eens wat vaker doen.

    BeantwoordenVerwijderen