zaterdag 21 juni 2014

Online veiling.

Ja, ja, ik heb een nieuwe hobby ontdekt, de online veiling!
Wilde er eerst niet aan, maar nieuwsgierig als ik ben, toch maar eens gaan kijken wat er zo al te koop is.
Nou ik kan je zeggen.... heel veel!
Antiek en brocante heeft mijn voorkeur, dus daar snuffel ik nu elke week rond en als ik iets leuks zie ga ik bieden en dan maar hopen dat de prijs niet te hoog wordt.
Al heel lang ben ik op zoek naar een klein oud poppenbedje.


En kijk eens wat ik van de week vond op de veiling? Een klein oud poppenbedje, gemaakt omstreeks 1930. Het is 32 cm lang, dus net binnen de maat die ik zoek.
Daar moet natuurlijk t.z.t. weer een leuk klein mini quiltje voor gemaakt worden.
Maar....... ik heb niet alleen dit bedje gekocht....


Deze twee oude popjes uit 1940 hoorde ook bij de kavel (zo heet dat in veilingland :-)
Eerst dacht ik, wat moet ik met die popjes...


Maar als je het smoeltje ziet van dit meisje,


en van dit jongetje, dan ga je toch om?
Trouwens het hoorde bij elkaar, dus het was alles of niets, nou dan maar alles toch?
Ze zijn van het merk Pedigree. Ken ik alleen van hondenbrokken, maar het blijkt een echt oud poppenmerk te zijn.


En kijk eens, dit is mijn eigen oude popje van toen ik klein was. Net zo'n koppie (wel een ander merk) en helemaal verteerd, maar ik koester het nog steeds.


Ik was een echt poppenmoedertje. Hier ben ik 10 jaar en zit bij de kerstboom met mijn poppen.
Links Yvonne, in het midden Baby (die ik dus nog steeds heb) en rechts Marijke.
De namen van je poppenkinderen vergeet je nooit.


Door dit artikel in een oude Quiltmania ben ik op het idee gekomen om te gaan zoeken naar kleine poppenbedjes. (even klikken voor een grote foto)


Dit zijn allemaal prachtige bedjes, die mevrouw heeft er erg veel en 100 kleine quiltjes heeft ze er voor gemaakt. Dat ben ik niet van plan hoor.


Op dezelfde veiling heb ik de week daarvoor deze Art deco lamp gekocht. Wij vonden hem erg mooi,


vooral als hij brandt...
Eigenlijk is zo'n veiling helemaal niet goed voor me :-)
Ik vind oude dingen bijna altijd zo leuk, maar ik moet me wel inhouden, want anders slibt mijn huis helemaal dicht.
Eigenlijk moet ik nodig eens gaan "ont-rommelen"  :-(


Deze leuke foto vond mijn man op het net. De bovenste moet ont-rommelen en de onderste gaat lekker zoeken op de online veiling.... of misschien gaat de onderste wel fijn met lapjes aan de slag, ook leuk.

Ik wens jullie allemaal een fijne en vrolijke week.
Liefs,
Floor

15 opmerkingen:

 1. Oh Floor, geweldig! die bedjes.....ik zoek er ook al een tijdje naar, poppenquiltjes genoeg, en dit is een dotje, maar waar zet je het neer? want daar heb ik ook fors last van........huis wat dicht slibt, heb net weer twee antieke oude kruiken gekocht......maar zo,n bedje....positief jaloers!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog nooit van dit soort veilingen gehoord. Snap ook weinig van dit soort dingen. Net als vakantieveilingen. Ga gelukkig nooit anders weg dan met de boot en heb het niet nodig. Maar je snapt wel dat je mij vreselijk nieuwsgierig hebt gemaakt. Dus binnenkort toch maar eens googlen. Ook mijn huis is al aardig dicht aan het slibben maar ik snap dat jij dit niet kon laten schieten. En dan die twee popjes er ook nog bij. Jij helemaal blij en de popjes ook.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schattige popjes. Maar wel heel verleidelijk, zo'n veiling. Ik begin er maar niet aan.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke aanwinsten. Die popjes zijn Engels, heb ik er ook een van.
  Veilingen zijn zo leuk en verleidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een verleidingen..., ik vind poppen, poppenhuizen en bedjes...ook zo schattig. Ik geef nog net niet helemaal toe aan deze schattigheid, maar in de kleinkinder-logeerkamer kan ik mij enigszins uitleven..
  Mooie aankopen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een snoepies. Ik kan me coorstellen dat je het helemaal niet erg vindt dat de popjes erbij hoorden. Gelukkig heb ik een piepklein huisje .......

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Truus Huijskes21 juni 2014 om 22:39

  Floor, mijn pop zit nog altijd in haar eigen stoeltje samen met mijn beertje op de plank boven mijn naaitafel. Zo houden ze me goed in de gaten. Ik kan je enthousiasme voor je nieuwe aanwinsten helemaal meevoelen. Veel plezier ermee en met het maken van een mooi bedjesquiltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ON-LINE veiling....niet naar kijken dus! Wat een schatten heb je gevonden, en wat leuk dat jij nog steeds een pop hebt van toen je tien was. Heel bijzonder, het komt vast helemaal goed met je wiegje, popjes en poppekleertjes. Nog steeds een poppenmoeder eigenlijk. Oh wat zou je toch zonder hobbies moeten?! Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tsjonge Floor, wat heb je veel schattigs gevonden zeg. Dat bedje is echt een snoepje maar de popjes ook. Helemaal te gek!
  Veel plezier er van.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie vondsten Floor, dat past helemaal bij jou , mooi quiltje erin, poppenkleertjes maken....we zien ze hier vast nog eens langskomen...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Floortjelief, wat een dot van een poppenwiegje.(ik ben Joop ter Heul aan het lezen!). Enig dat je nog een pop hebt uit je jeugd. Ik had 2 jongere zusjes, dus.... Ik ben het met Juud eens: als we toch geen hobby's zouden hebben.... wat een treurnis!!! Laten we ons leven vieren en onze hobby's beminnen !!!!
  Groet, Rya

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Allereerst bedankt voor je lieve reactie op mijn blog!
  Wat een schattig poppenwiegje, leuk dat je vroeger ook zo'n poppenmoedertje was, ik ook nl. Mijn eerste pop heette Marianna, de hond die wij later hadden heeft haar hoofdje eraf gebeten. Zo kwam ze aan een zielig einde :-( Kreeg toen van Sinterklaas een wat grotere pop, maar dat was maar voor even, heb die weggegeven aan een lief arm meisje.

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je bent nog geen spat veranderd Floor! Wat een geweldige vondsten heb je gedaan op de veiling. Inderdaad lijkt me dat heel verleidelijk om te bieden maar wellicht kan je zelf ook het een en ander verkopen. Als je het principe 1erin, 1 eruit aanhoudt, blijft het in evenwicht.......

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een onvoorstelbaar lief bedje heb je op de kop getikt en dat in combinatie met de poppen en de foto's maakt mijn zwijmel gehalte heel erg hoog!!!
  Leuk dat je er die manier aangekomen bent.
  Heerlijk om de foto's te bekijken.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat toetje van jou op de foto! Ik herkende je direct op het kleine plaatje in Feedly, dat ik gebruik voor het lezen van de blogs. Enig Floor, maar gevaarlijk, haha. Ik vind die 2 popjes ook ontzettend leuk. En nu toch maar een klein quiltje maken. Leuk werk!!

  BeantwoordenVerwijderen