zaterdag 25 april 2020

Naaikistje pimpen.

Enige tijd geleden kwam ik een schattig klein naaikistje tegen bij de Trekpleister.


Nou heb ik al naaidozen en -kistjes genoeg, maar ik vond het zo leuk omdat het zo klein was.


Er kan nauwelijks wat in, maar ik had wel een plan...


Dat kwam door die saaie stofjes die op het deksel zaten...


Dus het kistje uit elkaar geschroefd, en verven maar. Rood met wit moest het worden.


Je snapt het al, er moest ook een rood met wit stofje op.


Toch grappig geworden?
Het is trouwens nog steeds leeg, maar dat blijft vast niet zo.




Verder geniet ik veel van mijn mooie park, waar heel veel mensen momenteel gaan sporten of gezellig iets drinken of eten.
Allemaal keurig op afstand.




Van de week een ochtendje genieten van Intratuin voor de broodnodige plantjes, want het terras moet ook weer gezellig gemaakt worden.


Onze quiltwinkel in Utrecht (Carol Cox) is nog steeds open, dus "moesten" er heel erg nodig een paar lapjes worden gekocht :-)


Omdat de kappers gesloten zijn heb ik mijn lief van een nieuw kort kapsel voorzien.
Wij quilters zijn toch heel handig met de schaar?
Nu mezelf nog knippen, maar dat is niet zo gemakkelijk, vooral aan de achterkant niet.


Anders mijn jaren 60 kapsel maar weer doen :-)
Ik was met mijn zus en een paar vriendinnen op vakantie toen ik weer eens een dolle bui had, en deze strikjes in mijn haar deed.
Wat een lekker jong puppy was ik toen nog..... zucht....


Zoals jullie kunnen zien en lezen heb ik me de laatste weken helemaal niet verveeld. Ondanks de beperkingen is er nog veel te genieten voor een quilter.
Zo ziet mijn quiltkamer er momenteel uit.
Nee, de foto is niet in scene gezet...zit momenteel helemaal in mijn "blauwe periode".
Maar eerst maar eens verder met oude projecten die ook om het hards roepen om aandacht.

Hoop dat het jullie ook lukt om te blijven genieten van leuke dingen die nog wel kunnen, en dat iedereen gezond blijft natuurlijk.
Fijne week gewenst.
Liefs,
Floor




21 opmerkingen:

 1. Lief als je een reactie achterlaat.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Natuurlijk blijven wij genieten Floor. Van de natuur want die is op dit moment zo mooi en van onze hobby. En van jou blogje. Leuk hoor dat pimpen van dat naai boxje en ik word ook blij van de quilt tafel. Dat wij vrolijk worden van zo'n lapjes rommel tafel, geweldig.
  Ook mijn manlief heeft er aan moeten geloven, ja wij zijn handig met de schaar of het nou lapjes zijn plantjes of haren het maakt niet uit toch. En hij was nog tevreden ook.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk naaidoosje Floor,leuk opgepompt.
  Het zou zomaar mijn quiltkamer zijn,voel me helemaal thuis.
  Spannend ben benieuwd welke projecten je nog in behandeling hebt.
  Fijn weekend en doe voorzichtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leukerd zie ik daar, met die strikjes. En je naaidoosje is ook leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt van het naaidoosje een schatje gemaakt. Wat past er in? In elk geval past het helemaal bij jou. Mooie foto van jouw kappersmodel, je hebt eer van je werk. Ja, en jouw jeugdfoto is helemaal een plaatje. Ik hoor jullie giechelen toen je al die strikken maakte.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het kappersmodel was ook dik tevreden.En ik had er veel spijt van dat ik vooraf het nodige vertrouwen miste ... En het meisje met de strikjes had ik graag ook in mijn/haar jonge jaren gekend .....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, zei toch dat ik het kon. Maar fijn dat je toch tevreden bent, je ziet er weer mooi uit :-)

   Verwijderen
 7. Je bent weer leuk bezig geweest Floor. Mooi naaikistje.
  Altijd gezellig jouw blog te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een super lief klein naaidoosje.
  Gisteren ook even naar het tuincentrum geweest. Heerlijk om even te doen alsof er niks aan de hand is. Netjes op 1,5 meter. Maar met een kar vol planten naar huis gegaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een schattig naaidoosje. Het is zeker klein, dat is te zien aan die hand erbij. Ik ben benieuwd naar wat je met al die mooie blauwe lapjes gaat doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hebt er een echt snoepje van een naaidoosje van gemaakt Floor. Enig! En wat knap dat je de schaar in Theo's haar durfde te zetten. Ziet er goed uit volgens mij. Wat een mooie foto van jezelf, af en toe onwerkelijk als je naar je jongere zelf kijkt vindt jij ook niet? Ik begrijp dan niet waar alle jaren zijn gebleven........
  Goed bezig in je quiltkamer, je hebt dezelfde oude radio staan als ik voor de 'arbeidsvitaminen' tijdens het quilt werk.
  Fijne zondag gewenst en virtuele knuffel van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk dat naaidoosje. Ik zag hem ook staan maar nam hem niet mee. Je hebt hem prachtig veranderd. Gezellig blogje verder. Leve onze hobbys

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een schattig naaidoosje heb je ervan gemaakt. Ik heb er ook aardig wat, maar als ik een leukerd zag staan bij de kringloop, mocht die meestal mee naar huis. De kringloop is nu dicht, dus even niets te verzamelen. Nu ik de jouwe zo leuk gepimpt zie, denk ik dat ik weet wat ik vandaag eens zal gaan doen! Fijne zondag geweest met alle blauwe lapjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je bent ook van alle markten thuis, naaikistjes uit elkar schroeven, verven, opnieuw bekleden. En dan ook je lief pimpen. :-) lekker fris kapsel. Je tuin weer voorzien van plantjes ach zo blijf je lekker bezig. Geniet van het mooie weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dag Floor,
  Wat een gezellig blogje heb je weer geschreven!!
  Het pimpen van dit kleine naaikistje is helemaal gelukt. Zó mooi in dit rood/wit. En dan dat prachtige stofje er nog bij. Super goed gedaan!!
  Met de kappersschaar kan je ook al overweg. Wat goed van je!
  Volgens mij mag je dat in de toekomst meer doen.
  Die jeugdfoto van jou is werkelijk te gek. Precies een fotomodel (dat was je misschien wel -:))
  Mijn quiltkamer doet niet onder voor die van jou. Op dit moment ook veel blauw hier. Die afwisseling in onze hobby, daar kan ik toch zo van genieten.
  Veel plezier met alles waar je mee bezig bent.
  Fijne week en tot blogs!
  Groetjes, Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ohhh...dat kapsel, geweldig!!! Echt lachen Ja, de mannen hebben het maar mooi makkelijk met hun haren, de vrouwen knippen of scheren het wel. Wat zijn wij als quilters toch bevoorrecht doordat we zo'n leuke hobby hebben. Veel plezier met alles! Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een piepklein kistje is dat! Je hebt het zò leuk gepimpt... paste alles nog goed na het verven? Enig stofje heb je er op gedaan!
  Fijn dat je een park dichtbij hebt... want we willen allemaal toch wel eens een frisse neus halen. Theo boft maar met jouw knipkunsten, ik waag me er niet aan hoor. En wij vrouwen lopen straks allemaal met speldjes en staartjes als het nog lang duurt..

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Floor. Wat gaaf je naaidoosje. Wat ben jij toch handig met naald en draad en met de verfkwast. Helemaal mijn kleur rood. Super gedaan.En wat spannend om Theo zijn haar te knippen. Ziet er weer mooi uit. Ik hoop dat de kappers binnenkort weer opengaan. Ik heb altijd kort koppie. Wel fijn dat er ook leuke dingen te doen zijn in deze tijd op afstand. Lijkt me heel gezellig jullie park nu. Zo langzamerhand komt iedereen weer buiten Geniet🌻🐞🦋 van je mooie tuin.
  😍Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat schattig je naaidoosje zeg, komt zekers vanzelf wel iets in. Die mannen hebben maar geluk met hun korte haar toch. Verder houden we het allemaal nog wel vol he met die afstand, al blijft het een vreemde tijd nu...............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heerlijke nieuwtjes allemaal. Enig dat naaikistje en helemaal geweldig dat kapsel van vroeger!!!
  Haha, jouw lief is niet zo handig met de schaar zodat hij jouw haar kan knippen? Chago heeft ook geluk, ik knip hem al jaren en ik denk dat hij wél een keer 'mijn oren vrij moet knippen'.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ohhh...dat kapsel, geweldig!!! Echt lachen Ja, de mannen hebben het maar mooi makkelijk met hun haren, de vrouwen knippen of scheren het wel.

  ทางเข้า ยูเพลย์365
  VSCR888

  BeantwoordenVerwijderen