zondag 13 november 2011

Smoorverliefd!!!

Met zo'n kop boven mijn blogje krijg ik vast veel lezers, heel gezellig hoor, maar jammer voor jullie geen spannend verhaal over een knappe buurman waar ik verliefd op ben geworden.
Die heb ik trouwens niet eens, een knappe buurman (hopelijk wordt deze weblog niet door de buren gelezen, want dan zijn ze allemaal beledigd natuurlijk).
Nee, ik ben verliefd op een quilt die de omslag van de nieuwste Quiltmania siert!
Jeetje wat een prachtige quilt, ik zal hem jullie even laten zien..

Is het geen plaatje? Een mooie quilt, maar ook prachtige stoffen.
En.... het patroon staat er in.
Op deze foto bij het patroon zie je de kleuren beter. Het zijn een beetje antieke stoffen.
Hij is gemaakt door Petra Prins uit Zutphen, die hem ontworpen heeft n.a.v. een antieke quilt gemaakt door Mrs. Vigor, tussen 1805 en 1820.
De originele hangt in het Shelburne museum in Vermont.
De quilt heet dan ook "Vigor's quilt" en is ook als pakket te bestellen bij Petra Prins.

Maar ik zit nu erg te twijfelen of ik zelf stofjes ga verzamelen om deze over een tijdje te maken, of het pakket bestellen.
Eigenlijk ben ik niet zo van pakketten, omdat ik dan al precies weet hoe hij er uit gaat zien als hij klaar is, dan is de verrassing er een beetje af.
Aan de andere kant weet ik dan zeker dat hij mooi wordt.....
Nog maar een tijdje nadenken wat het gaat worden.

En kijk daar eens, mijn laatste Japanse poppenblok is klaar! De rechtse grote pop heeft een mooie kimono met rode zijde mouwen.
Nu kan het in elkaar naaien van de quilt gaan beginnen.
Heb al wat blokken aan elkaar zitten, maar er moeten een hoop randen omheen, dus nog even geduld dan krijgen jullie de top te zien.

Ik begin me ook bijna een huisjesmelker te voelen, want ik heb er alweer een huis bij!
Weer met gezellige verlichte raampjes, alleen wonen daar mensen die geen warme chocolademelk schenken aan bezoekers zoals bij het eerste huisje. Heel ongezellig hoor, daar lopen we dan maar snel voorbij.
Op naar het volgende huis!

8 opmerkingen:

 1. Wat blijft het toch een heerlijk blad he? (hoewel ik helaas dit exemplaar nog niet ontvangen heb, hopelijk ligt hij morgen in de bus) Zoals je op mijn blog kunt zien, heb ik ook weer een stapeltje oudjes erbij (heb jij trouwens nummer 69 en 70 al?) Gaaf dat het laatste blok van je Japanse poppen klaar is. Ik kijk uit naar een plaatje van het geheel. En je huisjes zijn ook superschattig. Dank voor deze leuke update.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is inderdaad wel een mooierd die quilt! En je poppetjes & huisjes zijn ook te schattig gewoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Floor, waar haal je toch de tijd vandaan om al dit moois te maken. Is het een idee om dat pakket te bestellen en aan te vullen met eigen lapjes? Net als in die soepreklame "een beetje van jezelf en een beetje van Maggi", in dit geval Vigor. En wat je dan van het pakket niet gebruikt komt later wel weer ergens van pas ongetwijfeld. Succes met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik voel ook al vlinders in m'n buik als ik die quilt zie!! Ik ga dat blad maar eens in het echt bekijken. Wat een schitterend patroon en die stofjes zijn wel errug mooi hoor.
  Maar dat geldt ook voor jouw Japanse en je huisjes. Ik wil wel in een van die huisjes chocolademelk drinken, haha. Veel plezier en succes met het nadenken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb het blad nog niet gevonden in de winkel (heb geen abonnement), maar op deze foto ziet de quilt er inderdaad schitterend uit en ik kan me voorstellen dat je helemaal hotel de botel bent.
  Leuk hoor, je huisjes!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inmiddels heb ik het blad en ben ook ik "helemaal in love!"

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zal hem ook halen, wat een prachtige quilt! En die geisha's en huisjes zien er ook mooi uit, weer heel anders he.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook ik was helemaal weg van deze quilt en heb het blad ook gekocht
  Ga vandaag beginnen de mallen zijn gemaakt en heb de bak met rest stoffen naast mij staan,
  Ben je er al begonnen

  BeantwoordenVerwijderen