zondag 4 maart 2012

Kerstsfeer in de lente, en nog meer huizen.

Mijn kerstquiltje met huisjes in de sneeuw is klaar, tenminste de top.
Nu nog dubbelen en quilten, maar ik laat hem vast aan jullie zien.

Gezellig hè? Ik kom alweer een beetje in de kerstsfeer.
De kerstboom staat nog in z'n pot in de tuin, zou hem zo weer neer kunnen zetten..... toch maar niet, heb zo'n zin in het voorjaar!
Ben al lekker af en toe bezig in de tuin om hem te ontdoen van dorre plantendelen, zodat alles lekker kan gaan groeien en bloeien.
Dus dit quiltje maar gaan quilten en dan wegleggen tot half december.

Maar er zijn natuurlijk nog meer huizen.
Ik heb de laatste paar weken de bouwvakkers flink achter hun broek gezeten.
Niks geen shagje draaien, niks geen pannebier. Nee, doorwerken!
En dus zijn alle 35 huisjes die ik wilde maken nu klaar!

Zo zien ze er uit met z'n allen. Best een gezellige gekleurde boel.
Maar zoals het gaat in een vinexwijk, de huizen zijn klaar en zelfs al bewoond, maar de stoepen moeten nog worden aangelegd.
De nieuwe bewoners moeten nu dus met hun verhuisdozen door zand en modder.

Maar daar ga ik snel wat aan doen.
Gisteren gezellig weer naar de bee in Utrecht geweest en dus was ik in de quiltwinkel met al dat lekkers.
Heel netjes maar één lapje gekocht, voor de stoepjes tussen de huisjes.
Donkergroen met zwarte stipjes. Zo vallen de huisjes leuk op. De rode vierkantjes fleuren de boel nog wat op. Daarna komt er nog een rand omheen, maar nog geen idee wat ik daarvoor zal kopen.
Eerst maar aan het werk.
Maar een leuk stofje voor de achterkant heb ik al.
Kreeg ik over de post gestuurd door Truus, lief hè? De beertjes zijn te groot voor in de raampjes, maar met een rand van een andere stof er omheen, is het groot genoeg voor een fleurige achterkant.

Gisteravond zagen we onze kleindochters weer en ik heb gelijk gevraagd aan Sydney wat ze van de huisjes vond. Ze moet ze wel goedkeuren tenslotte.
Weet je wat ze zei? "Beertjes" .............. beertjes????? nou Floor overdrijf je nu niet een beetje? Ze is pas 5 maanden, dus kan helemaal nog niet praten.....
Nee dat is waar, maar ze heeft wel al 4 tanden, en dat overdrijf ik niet! Dus dat praten... het had zomaar gekund.....toch?

7 opmerkingen:

 1. Wat is je stadje leuk geworden ik zou hem zo ophangen. Het weer is er nog goed voor hier althans. De bouwvakkers hebben hard gewerkt zeg, ze moeten de vorstschade inhalen natuurlijk. Moet ook wel want je kleindochter gaat ook hard, wat een kind al zeg.

  Geniet van alles groetjes Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hartstikke leuk dat kerstquiltje!! Lekker afmaken en dan ligt het meer dan op tijd klaar.
  Heel verstandig hoor Floor om even stoepen te maken. Ik weet nog dat ik vrienden ging helpen verhuizen en mijn schoenen (flatjes, domdom) in de modder in hun straat bleven steken.... Maar je bewoners kunnen zich in ieder geval al voorbereiden.
  En die kleindochter van jou, zou me niet verbazen hoor, van die
  beertjes. Heerlijke drop van een meid!! En al 4 tanden, ongelooflijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Truus Huijskes4 maart 2012 om 22:00

  Fijn, dat je wat met het berenlapje kunt doen. Ik vind het echt een lapje voor een quiltende oma. Je kleindochter is een plaatje en wat groeit ze hard. Succes met alles en blijf vooral schrijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sydney sliist nog wel een klein beetje, zo tussen die vier tandjes door. Maar ik heb haar het volgende horen zeggen; " allerliefste oma van de hele wereld, je moet niet zoveel babbelen op het internet, maar lekker werken aan die beertjes want daar wil ik zo graag op liggen. Kan ik ze beter zien, vasthouden, raampjes open en dicht doen, kan ik er zelfs lekker op liggen slapen. Dusss ssstoppen met dat gekletsss en door met de beertjessssssss!! Je weet wel oma, die van die huisssjesss!! Die de andere mevrouwen ook zo leuk vinden! (ramen en deuren dicht houden hoor).

  Geniet ervan Floor! Het wordt echt super leuk! En je kerst, en kerstbomen die nog opgetuigd kunnen worden, dat moet je maar niet meer schrijven hoor! Ik word daar wel een beetje onrustig van! Getsie, we willen de lente! Op een terrasje kunnen zitten, fietsen zonder wind en regen, lekker naar buiten, een wandeling maken en helemaal niet, zelfs niet een beetje denken aan de kerst die weer komen gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je kerstquiltje is een plaatje, Floor. Het lijkt toch echt alsof er overal lichtjes branden achter de ramen. Zó gezellig.
  De andere huisjes zien er fris en fleurig uit en de straten die je uitgekozen heb, vind ik ook leuk. De huisjes springen er echt uit.
  En je kleindochter is helemaal geweldig. Wat een lekker ding en ik geloof meteen dat ze kan praten. Oma's hebben daar verstand van!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie kersttop/quilt. die kan straks gaan schitteren en wat een huisjes heb je gebouwd. Zoveel knap hoor. Wat een leuke achterkant en een dotje van een kleindochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je kerstdorpje is super schattig geworden, heel mooi met die donkere stof als sterrenhemel. En werken aan een kerstquilt terwijl het voorjaar op de stoep staat kan best: ik ben ook weer een kerstblok aan het maken. Je huisjes schieten ook lekker op, lekker vrolijk.

  BeantwoordenVerwijderen