zondag 18 maart 2012

Mini vingerhoedjes en boze stratenmakers.

Even twee weken niets aan mijn huisjes-quiltje kunnen doen, dus maar begonnen aan mijn miniatuur vingerhoedsjesquiltje van Japanse indigo stofjes.
Had alle lapjes al een tijd geleden geknipt, maar ze hingen maar te hangen op mijn ontwerpwand.


Best lekker opgeschoten vind ik, ziet er gezellig uit al die mini hoedjes bij elkaar.
Gaat ook lekker vlug, voor dat je het weet zit er weer een rijtje aan. Maar toch ook wel blij dat het geen bedquilt wordt hoor!


Ze zijn echt mini hoor, maar 2,2 cm hoog, net zo groot (of eigenlijk klein) als een klein echt vingerhoedje.
Verder ook gewerkt aan de grote quilt van Japanse indigo stoffen en mijn blauw/groene Amish quilt.
Lekker die afwisseling, dat houdt het een beetje spannend.


Gisteren even naar de gezellige lapjesmarkt geweest in de Breedstraat in Utrecht. Daar is elke zaterdag lapjesmarkt. Heel veel stoffen, en andere naai artikelen.
Als je vrolijke katoentjes en kinderstofjes zoekt is het momenteel een eldorado, ook voor heel veel andere stoffen, maar voor een antieke quilt vind je niets. Wel fiberfill en achterkant-stof gekocht voor een quilt. Dat mag best wat goedkopere stof zijn vind ik.


Gezellig hè? Ja de grote stad heeft ook zo zijn voordelen.
Ik was lekker vroeg, dus was het nog rustig op de markt. Zoek maar uit tussen al die kleurtjes!


Waarom nou die twee weken gestopt met mijn huisjes-quiltje?
Omdat de huurders niet tevreden waren met de kleur van de straten en de pleinen.
Ze vonden dat rood niet mooi en de straatstenen te donker.
Volgens mij heeft die grote beer de rest opgestookt, die kijkt nogal ontevreden vind ik.
De stratenmakers hadden al 1  1/2 straat klaar en waren boos dat al dat werk voor niets was geweest, maar ja als de huurders van de volgende straten het ook niet mooi zouden vinden...... misschien zouden ze dan wel massaal vertrekken en zou de hele vinexwijk straks leeg staan.
Dus heb ik vrijdag, in de quiltwinkel maar nieuwe stof gekocht.


De stenenfabriek werkte vanmorgen weer op volle toeren om alle nieuwe stenen voor de straatjes te tekenen en te snijden.
Vrijdag hebben de stratenmakers de oude stenen al verwijderd, dus moesten de bewoners weer met hun boodschappen door het zand banjeren.
Morgen gaan ze beginnen met de nieuwe aanleg (onder protest hoor, ik moet ze nu wel dubbel betalen!)
En als de bewoners nu nog niet tevreden zijn...... nou dan zeg ik ze toch gewoon de huur op.......

11 opmerkingen:

 1. Uithalen wordt nooit leuk, al doe je het nog zo vaak Floor. Maar als het straks klaar is ben jij tevreden, en hopelijk komen er snel nieuwe bewoners op af. En voor je het weet is je hele wijk bewoond.

  Groetjes en succes met de volgende straat. Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om zo dicht bij een echte lapjesmarkt te wonen, ik heb nog goeie herinneringen uit mijn studententijd aan de Utrechtse lapjesmarkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoewel ik het de laatste tijd niet vaak meer doe (omdat ik natuurlijk werk op zaterdag) blijft de lapjesmarkt wel erg leuk om te bekijken. Je vingerhoedjes zijn superklein en erg leuk. Fijn dat de spanning tussen de stratenmakers en de huurders weer uit de lucht is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Groot gelijk!
  Korte metten met de bewoners!
  En anders gaan ze maar naar een kraakpand,....
  ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sorry, dat ik je heb opgezadeld met zo'n brombeer! Als hij weer lastig wordt stuur je hem maar terug, dan zal ik de heropvoeding ter hand nemen en dan is hij nog niet jarig, zeg hem dat maar. Succes met de straatjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo, jij gaat lekker met je vingerhoedjes. Ziet er strak uit, hoor (zo zeggen ze dat tegenwoordig en ik ben een moderne oma, dus.....)
  Ooohhhh, die dorpsbewoners van jou. Het moet toch niet gekker worden. Zijn ze niet tevreden over de straten en wat doet de bouwmevrouw? Ze haalt ze gewoon weg en gaat nieuwe aanleggen, tssss.....
  Ach je hebt eigenlijk wel gelijk. Anders zit je de hele tijd tegen die chagrijnige bewoners aan te kijken. Blij moeten ze zijn en dat gaat met die lichte bestrating vast en zeker lukken. Succes hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha, die bewoners toch! Maar beter nu de boel opgebroken dan later. En straks zijn alle bewoners én de aannemer tevreden.
  Je moet er toch niet aan denken om een beddensprei te maken met al die miniminimini hoedjes. Ik zou er kukeleku van worden. Hoe groot ga je hem wél maken? Ik vind ze wel enig hoor. Dagdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie vingerhoedjes en wat leuk he die markt in Utrecht daar ga ik ook een paar keer per jaar naartoe. Ben benieuwd naar de nieuwe straatjes tussen je huisjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hi Floor, een beetje laat maar ik loop wat achter met mijn favoriete blogs! Wat wordt je vingerhoedjes quilt leuk zeg. Ik vraag me af of je nog blauwen gebruiken kunt? Ik heb plenty blauw en wil je best wat toesturen hoor! Geen enkel probleem of gebruik je alleen japanse stoffen, die zou ik niet hebben. Jij heel veel plezier morgen in Zutphen en als je nog nooit geweest bent dan moet je echt de tijd nemen om goed rond te kunnen kijken en om te genieten van al het moois dat werkelijk overal hangt, ligt enz. Geniet van je weekend, doeg,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je vingerhoedjes lap ziet er erg mooi uit.
  Wat een onrust zaaier is die beer, nou ja de bewoners van je straat zullen straks wel tevreden zijn, anders moeten ze maar vertrekken.
  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow, this handsewing project looks wonderful. I like your blog alot.

  Nana from Germany

  BeantwoordenVerwijderen