zaterdag 12 mei 2012

Lapjes knippen Mrs. Vigor, en sneeuwballen in de tuin.

De antieke stofjes lagen maar te piepen, en ik was ook niet meer te houden, dus het moest er maar eens van komen: een beginnetje maken met het knippen van mijn Mrs. Vigor quilt.
Leuk, leuk, leuk!


Het begin is er, het middenstuk is al geknipt! Ik heb de stofverdeling iets rustiger gedaan dan het patroon, anders wordt het me te onrustig om naar te kijken. Jullie weten inmiddels wel dat ik daar snel last van heb.


Wat zijn het toch een mooie lapjes hè, ik kan er tijdens het knippen echt van genieten.


Het zijn heel wat patroondelen, dus voorlopig ben ik nog wel even bezig gelukkig. Gelukkig ja, want het moet niet te snel gaan, lekker langzaam genieten....
Ik heb het hele patroon 25% verkleind, omdat de quilt anders als hij klaar is nergens bij mij op de muur past, en ik vind het leuk om deze straks op te hangen.


Op naar de volgende rand dan maar!


Jullie hadden nog een foto te goed van de mooie met kralen geborduurde lapjes die van mijn opa geweest zijn die kleermaker was (zie vorig logje). Deze kralen lapjes zijn ruim 70 jaar oud en erg teer.
Ik kon vorige keer geen foto's meer plaatsen, omdat de ruimte vol was volgens Blogger.
Dat kwam hoorde ik van Jeannet omdat mijn fotobestanden te groot waren, en dat ik op mijn fototoestel kon instellen dat ik ze kleiner wilde.
's Avonds heb ik me maar over de gebruiksaanwijzing gebogen en zowaar, het is gelukt!
Ik heb nu kleinere foto's, dus minder opslagruimte. Nogmaals bedankt Jeannet voor de adviezen.


Kijk eens wat ik vanmorgen op de lapjesmarkt heb gekocht! Een heerlijke grote rol fiberfill. Ik kan voorlopig vooruit!


Met mijn tuin gaat het ondanks de lage temperaturen heel goed.
Het Akeleien-feest is weer begonnen. Alles kleurt weer heerlijk blauw, alleen zo jammer dat het te koud is om daar op het bankje te zitten.
Misschien moet ik maar een klein quiltje maken voor mijn blote dame, want zij heeft het vast erg koud.


Wat zijn ze mooi zo dichtbij... de bijen zijn er ook gek op en vliegen af en aan.
Maar dit logje ging toch ook over sneeuwballen?


Ja, die zijn er in mijn tuin, in grote getalen! Gelukkig niet van die koude ijsballen, maar van zachte bloempjes dicht bijelkaar groeiend tot een bal.
Eigenlijk zonde dat ze daar hangen in regen en wind.


Daar kunnen er best wat vanaf, dus hup een flinke bos geplukt en in een mooie witte vaas gezet.
Zo kunnen we er ook binnen van genieten....

5 opmerkingen:

 1. Wat wordt Mrs Vigor prachtig je gebruikt erg mooie stoffen. Het kralenwerk van je opa is prachtig en wat een heerlijke rol fiberfill daar kun je heel lang mee vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is tie mooi Floor, en wat handig dat je hem 25% verkleind hebt, dat had ik eigenlijk ook moeten doen, ik vind de stukken wel erg groot eerlijk gezegd, enfin, nu ben ik al zo,n eind. Mooi beeld in je tuin!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk gevarieerd log! Schitterend wordt die Mrs. Vigor! Ik mag dat wel als je zegt: lekker langzaam aan en genieten. Het is wel duidelijk van wie je dat naaitalent hebt Floor.
  Bij mij bloeit de akelei ook, zo prachtig. Er is ook veel dood gevroren, bijvoorbeeld onze oude Budleia. Heel jammer, maar ja, niets aan te doen. Een heerlijk zondag/moederdag toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Truus Huijskes13 mei 2012 om 20:55

  Jouw Mrs. Vigor wordt vast heel mooi. Fijn, dat je van het lapjes knippen al zo geniet, dat gevoel is me bekend.
  Onze akeleien bloeien nog niet helaas. Jouw foto's zijn prachtig. Maar onze sneeuwbal doet het ook uitbundig, wat een prachtige struik is dat toch.Soms denk ik wel eens om de kleuren in de tuin te gebruiken voor een quilt. En dat dan vier keer, voor elk seizoen een quiltje van hetzelfde patroon. Welk patroon? Nog geen idee maar het komt vast wel eens voorbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gaaf Floor, dat je aan Mrs Vigor begonnen bent. Ik vind het een beauty. Wilde hem eerst ook maken, maar nee, toch maar niet. Nu eerst die 188 andere dingen LOL
  Vandaag was het lekker in de tuin (op het zuiden, uit de wind). We zijn naar het tuincentrum geweest en hebben wat zomgergoed gekocht. Ik ben dol op geraniums. Ik heb maar een kleine tuin, maar de potten zijn weer gevuld, zo lekker vrolijk! Morgen is het weer prut, nat en koud zeggen ze, maar dan heb ik tijd voor het huishouden. Voel me weer wat beter, hoewel ik nog steeds loop te hoesten. Hopelijk ben ik daar snel van af, het is irritant!
  Zo, nu nog even een blokje appliqueren. Het tuintje is echt leuk om aan te werken. Jammer alleen dat ik nu weer 3 huisjes achter loop, nou ja, haal ik wel weer in. Ik hoef niet op te passen deze week, dochter is met vakantie. Misschien morgen na het huishouden, we zullen zien!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen