zondag 6 mei 2012

Mijn schatten.

Als ik een stukje ga schrijven over mijn schatten, denken jullie natuurlijk dat het over mijn kleindochters gaat.
Dat zijn ook schatten, dat is waar, maar toch gaat dit logje over andere schatten.


Deze schatten bedoel ik, in de loop van de jaren verzameld in dit mooie kastje wat mijn man een hele tijd geleden voor mij heeft gemaakt.


Op de kleine glazen plankjes liggen mooie steentjes die ik gevonden heb en kleine doodshoofdjes van vogels en onze cavia. Ik vind doodshoofdjes erg mooi. Vast een gekke afwijking?


Hier wat schelpjes, stukjes mooi hout en dode bladeren met een mooie vorm.
Toen ik nog schilderde verzamelde ik dat om als voorbeeld te dienen. Nog steeds na 15 jaar erg mooi gebleven.

Boven in mijn quiltkamer heb ik nog zo'n kastje met mooie spulletjes. Ditmaal een oud medicijnkastje uit een ziekenhuis.


Op deze plankjes o.a. mooie veertjes van Vlaamse gaaien, dode vlinders, popjes van vilt, en prachtige schelpen.

Daar boven wat mooie schilderijtjes en mijn verzameling edelstenen.


Mijn grootste schat is dit prachtige kralenlapje dat nog van mijn opa is geweest. Dus zeker wel zo'n 70 jaar oud. De conditie is erg slecht, het is bijna verteerd, soms vallen er kraaltjes af, dus voorzichtigheid is geboden.
Mijn opa van moeders kant was klerenmaker en deze versiering kwam van een jurk. Vast een hele dure geweest.
Ik heb er nog twee die ik wilde laten zien, maar meer foto's mogen er niet op dit logje voor Blogger.
Als je gratis blogt, heb je niet zoveel ruimte, dus die foto's laat ik jullie later nog wel eens zien.
Ik moet eens leren om collage-foto's te maken.... maar ja ik ben een digibeet hè.......


7 opmerkingen:

 1. Niet raar, hoor Floor.
  Ik neem ook overal steentjes mee en schelpen.
  We gaan een paar keer per jaar naar Texel en ik kom altijd weer met glimmende steentjes terug die thuis minder mooi zijn. Ook heb ik een verzameling moederdag cadeautjes. Toen de kinderen nog klein waren deden we daar ook aan mee. Goudkleurige kopjes, beeldjes enz. Omdat zij het toen mooi vonden is deze verzameling voor mij emotioneel waardevol.
  Maar hoe is het, kun je mij al volgen? Al zeg ik maar een keer in de week iets, is het wel leuk als ik weet dat iemand het leest.

  Gr. Alice

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hou er wel van hoor Floor. Dingetje zus en dingetje zo overal wat vandaan geplukt. Zo wordt je huis een thuis. En wat een ander ervan denkt laat me koud. Daarom laat ik de schoonmaak politie ook voor de deur staan haha. Veel te bang dat ze geen waarde hechten aan mijn prullaria.

   Veel plezier met je schatten. Groetjes Ria V.

   Verwijderen
 2. Floor, dank voor je antwoord en ik verwacht ook niet altijd een antwoord maar het is wel even leuk te weten dat iemand je bericht leest. Daar doe je het per slot van rekening voor. Nu heb ik 1 volger erbij, annelie. Dus het kan wel. Leuk.
  Vrijdag ben ik naar Utrecht geweest en ook nog even naar Carol Cox. Moest wat lapjes voor een cadeautje voor mijn nichtje . ls het klaar is zal ik er een foto van maken. Ben drukker met de cadeautjes als met mijn quilts.

  ALice

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige verzameling Floor, zou hier ook zo passen, ik heb veel in dozen, maar wat je nou bedoelt met de hoeveelheid foto,s????? ik blog ook gratis maar ik foto er lustig op los hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk!!!!! Ik heb ook overal steentjes en schelpjes meegenomen. En je hebt gelijk het is fijn als je reacties krijgt op je berichten. Zelf denk ik er wel eens over om te stoppen. Zie je dat heel veel mensen je blog bezoeken en bijna niemand reageert. Zo ontmoedigend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zijn wat je noemt echte schatten! Je hebt gevoel voor vormen, kleur, natuur. Prachtig Floor. Ik heb indertijd stenen en edelstenen verzameld. Had vroeger ook een kast en elke steen had een nummertje en een beschrijving in een schrift. Ik heb zelf ook in de natuur gebikt. Heerlijk werk.
  Dat kralenlapje vind ik heel bijzonder, zó mooi. Wat zul je dat koesteren. Al die schatten die je hebt zullen, denk ik, steeds meer waarde voor je hebben. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om je verzamelingen hier te zien. Als je er de ruimte voor hebt, vooral lekker blijven verzamelen. En je blauwe kralenlapje is helemaal super, mooi dat deze bewaard is gebleven.

  BeantwoordenVerwijderen