zaterdag 28 juli 2012

Alles gaat z'n gangetje.

Heb eigenlijk niet echt iets nieuws te melden, maar alles gaat wel lekker z'n gangetje hier, ook met mijn quilts. De afgelopen dagen vaak in de schaduw in de tuin zitten naaien en quilten, heerlijk is dat!


De top van mijn miniatuur-quiltje is klaar, en hij is helemaal naar mijn zin geworden.
Ziet er lekker vrolijk uit met dat rood en groen. 
Dit patroon is door de schrijver van het boek geïnspireerd op een antieke quilt. Ook deze kleuren werden vroeger veel gebruikt in applicatie-quilts.
Op mijn hete zolder heb ik het quiltje even snel doorgeregen, en ben inmiddels met quilten begonnen.
Ga hem helemaal stippel-quilten, dus dat worden duizenden kleine steekjes!


Verder zitten alle driehoekjes van de Japanse stofjes aan elkaar.
Ga er nu een smalle rode rand omheen maken (zelfde kleur als de kleine driehoekjes die er hier en daar in zitten), en daarna een bredere blauwe rand.
Als die er omheen zitten, is deze ook quiltklaar.


Maar daar kom ik voorlopig niet aan toe, want ik ben nog steeds erg druk met het doorpitten van de Amish quilt.
Het middenstuk is klaar, maar ik weet niet zeker of ik het zo laat.
Wat vinden jullie, zal ik de groene vierkantjes ook kruislings doorquilten, net als de blauwe, of het zo laten als het nu is?
Kom er zelf niet helemaal uit, en misschien hebben jullie een idee.


Ben daarna bezig geweest met de eerste 2 smalle randen, waarvan ik nu twee kanten klaar heb.
Hier heb ik het groen ook doorgepit, vandaar dat ik twijfel over de groene vierkantjes.
Als deze randen klaar zijn, komt het quilten van de brede blauwe rand aan de beurt, met een prachtig Amish patroon er op.


Mijn wollen quilt ben ik op de grote tafel in mijn quiltkamer eenvoudig aan het doorpitten.
Alleen de bruine randen - die van veel dunnere wol zijn - quilt ik intensiever, dat geeft wat stevigheid (die witte strepen zijn van het kleermakerskrijt).
Jullie snappen wel dat hij de afgelopen dagen in mijn hete quiltzolder ligt te rusten.
Dat is me nu echt te warm, die wollen stoffen aan mijn handen als het 32 graden is.
"Ach, die hebben we voorlopig toch niet nodig", sprak ze overmoedig........

6 opmerkingen:

 1. Jeetje, ik ben echt niet de enige die met van alles en nog wat bezig is. Jij kan er ook wat van. Ik vind het applicatie quiltje hartstikke leuk geworden. Dat stippel quilten moet je me eens uitleggen. Is dat gewoon in het wilde weg steekjes zetten of toch volgens een bepaald patroon?
  De Japanse driehoekjes zijn ook al zo beeldschoon en worden nog mooier met de rode en blauwe rand.
  Tja en dat quilten van die vierkantjes vind ik ook moeilijk. Ik neig naar "doen", maar als ik er langer naar kijk, denk ik ook, zo als het nu is, is het eigenlijk ook prima. Fijn hè, aan mij heb je dus weer eens niks......
  Dat je die wollen quilt niet gewoon gaat zitten quilten op die hete zolder, dat snap ik echt helemaal niet. Kom op Floor, lekker warm toch daar en die quilt moet echt af, hoor. Voor je het weet is het herfst en dan heeft je man hem gewoon nodig! Dus hup naar boven jij. Het is nu trouwens vast al afgekoeld naar uhh 29 of misschien wel 28°, haha....
  Fijne avond en zondag!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Z'n gangetje! Het is meer een GANG. Mooi allemaal. Die Japanse ook.
  Wat dat doorquilten van die vierkantjes betreft, is het een idee om die gewoon een paar mm vanaf de naadjes (dus in het vierkant) door te pitten? Dan komen de blauwe nog wat meer naar boven. Dat zijn van die dingen waar ik ook altijd lang over doe om te beslissen. Maar je komt er zeker weten wel uit. En dan gewoon doen wat jij het beste vindt.
  Nou joh, geniet er allemaal maar van en een hele fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige quilt is dit geworden en wat een geweldig mooie quilts ben je aan het quilten. Advies vind ik moeilijk omdat ik als ik zelf quilt altijd beslis hoe als ik ermee bezig ben en ik weet zeker dat jij dit ook kunt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent lekker bezig Floor..... Mooie quilts ben je mee bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Truus Huijskes29 juli 2012 om 12:06

  Wederom alle respect voor je werklust. Wat heb je weer veel moois gemaakt. Wat het doorpitten van de groene vierkantjes betreft, ik ben het helemaal met Chris eens. Als ik twijfel leg ik verschillende quiltpatronen uit op de quilt met zwarte draadjes. Dan kun je schuiven tot het je aanstaat. En ik zou, net als in de vlechtrand, groen gebruiken. Ik ben benieuwd wat het gaat worden. Hou ons op de hoogte en sterkte met het kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je bent lekker bezig Floor. Je miniatuurquiltje ziet er super uit, en mooi dat je het gaat stippel quilten. Dit zal, ondanks dat het miniatuur is, nog best een werk zijn om te doen. Ook je andere projecten zien er weer super uit. Goed idee om in je blauwe Japanse quilt die rode stukjes en rand te maken, dat breekt het blauw mooi en is meteen een blikvanger. Veel succes met al je projecten, en ik zie je morgen.

  BeantwoordenVerwijderen