zondag 1 juli 2012

Mrs. Vigor-quilt in de spelden!

Wat heb ik genoten de laatste tijd van het heerlijk rustig in mijn quiltkamer zitten, met om mij heen mijn "antieke" stofjes!
Uitzoeken, tekenen, knippen en snijden voor mijn Mrs. Vigor quilt die ik ga maken.
Ik liet jullie er al eerder een stukje van zien in een logje een paar weken geleden.


Mooi die stofjes, maar ook het patroon is prachtig. En zo leuk om hem op mijn ontwerpwand te zien groeien....


Dan de laatste randen samenstellen. Neerleggen... weer verleggen.... nog weer eens kijken... ja nu ziet het er leuk uit...


En dan is hij klaar.... nou ja in de spelden dan. Heb er nog niets aan genaaid, wilde eerst kijken of ik tevreden was als alle lapjes er op zaten, en dat ben ik. Meer dan tevreden!
Je kunt je voorstellen dat ik heel graag wil beginnen met het naaiwerk, maar ja mijn drie andere projecten zijn nog lang niet af, en ik had me voorgenomen......
Nou ja, genieten van deze opgespelde quilt is ook al fijn.


Trouwens...... ik vond in een mapje met kaarten van antieke quilts uit het Shelburne Museum in Amerika, een foto van de originele Mrs. Vigor quilt, die dus in 1820 door haar gemaakt is.
Ziet er best wel anders uit, maar de randen komen allemaal terug in het ontwerp dat in de Quiltmania (nr. 86) staat.


Dat is deze dus, ontworpen door Petra Prins uit Zutphen, die we allemaal wel kennen natuurlijk, want wat een heerlijke winkel heeft ze, vol met prachtige stoffen!
Mijn quilt heeft andere stoffen, waaronder veel rozenstoffen, maar eigenlijk is het ontwerp zo mooi, dat je de quilt van alle stoffen kunt maken, hoewel ik antieke stoffen wel het best vind passen.
Ik heb wel gemerkt dat veel quilters deze mooie quilt gaan maken, en zo leuk dat ze toch verschillend worden. Daarom ben ik achteraf blij dat ik niet voor het kant en klare pakket ben gegaan, maar zelf de stoffen heb uitgezocht bij Carol Cox in Utrecht en bij Petra Prins natuurlijk.


Wil nog even mijn tuin laten zien. Nee, zo kaal is hij momenteel niet, dit was in maart....


En dit is vandaag! Wat een verschil hè, maar we zijn dan ook maanden en vele regenbuien verder, en vooral de Hortensia's vinden al die nattigheid heerlijk!


Kijk, hier maak ik nou ieder jaar foto's van, met de gedachte: "zo mooi waren ze nog nooit!"
Maar eigenlijk zijn ze elk jaar zo mooi.


Dus wat doe je dan...... maar weer een foto en verder natuurlijk genieten van al dat moois als het wel weer is om in de tuin te zitten, zoals gisteren.
Lekker in een stoel met mijn lapjes om me heen, meer heeft een mens niet nodig toch......?

12 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige mrs Vigor ben je aan het maken. Mooie stofkeuzen en je tuin wat een plaatje prachtige hortensia's heb je, ik heb er eentje en toevallig pas twee witte bijgekocht want in vind de bloemen zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zeg dat je al zo ver bent, en het is prachtig, je hebt helemaal gelijk met het zelf kiezen van de stoffen, dat is wel zo,n creatief proces en het is prima uitgepakt. Ik moet me er ook weer eens mee bezig houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super mooi gelukt, een mooi creatief proces! En hoewel ik rondom tevreden ben zou ik graag wat meer zon willen! Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op een stoeltje in de tuin?? Toch wel met een parapluutje erboven is het niet? Maar met veel mooi weer zal je mrs. Vigor wel opschieten lekker tussen de hortensia's. Veel plezier, hij is nu al mooi om naar te kijken. Ik ga eerst maar eens op zoek naar de quilt mania want dat nummer ontbreekt bij mij.

  Groetjes en tot later Ria V.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kom bij toeval op je blog. Wat een mooie quilts maakt je en wat een heerlijke tuin. Zie dat je in Utrecht woon ik heb zelf bijna 30 jaar in Utrecht(bijna Oud-Zuilen) gewoond. Ken de winkel niet die je noemt, ben dan ook al bijna 20 jaar weg uit mijn stadsie. Oeps 20+30 dat is bijna .......
  Ga je meteen volgen.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hij wordt heel erg mooi en je hebt ook mooie kleuren gebruikt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Floor, wat wordt dit weer een pracht. Heel goed om eerst alle stukjes te knippen en op te spelden, dan zie je precies hoe het wordt. Mooi die antieke stofjes!!
  Wat kan je genieten van die hortensia's hè?! Bij ons doen ze het ook zó fantastisch, echt een feest. Fijne week verder en liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk genieten, precies! En wat is mrs. VIgor een prachtige quilt!! Schitterende stofjes!!
  Fijne dag nog

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje Floor, wat ben jij gestructureerd bezig. Al die lapjes uitzoeken, neerleggen, spelden, weer eraf, opnieuw neerleggen, weer spelden, net zo lang tot je tevreden bent en dan, dan ga je NIET naaien, want er moeten eerst andere dingen af. Oohhh, wat ben ik dan anders. Ik gooi met het grootste gemak dingen aan de kant als ik "iets anders" wil gaan doen, zelfs als dat "iets anders" geen fluit met quilten te maken heeft (zie blog). Mij maakt het niks uit. Ik doe echt waar ik zin in heb (jij ook, maar met meer discipline dan ik)en het boeit me niks dat er dingen blijven liggen. Er komen steeds weer "andere keren" LOL
  Maar ik vind het prachtig zoals je het nu hebt liggen. Je tuin is trouwens ook een plaatje!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Truus Huijskes5 juli 2012 om 21:19

  Hallo Floor, ik liep een paar weken achter vanwege vakantie maar ben nu helemaal bij. Wat een mooie dingen heb je weer gemaakt, het was puur genieten het allemaal te bekijken. Leuk, dat we naast elkaar op het prikbord hangen, wat een toeval. Groetjes van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heerlijk dat je deze prachtige quilt al helemaal geknipt en gespeld hebt. Zo kun je wel makkelijk zien of het eindresultaat je aanstaat of niet. Ik vind 'm in ieder geval erg mooi, dit is zeker ook mijn smaak. Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow wat wordt het een schitterende quilt...... En nu lekker in elkaar zetten....
  En je tuin... wat een verschil de winter en de zomeruitvoering. Bijna niet te herkennen.....

  BeantwoordenVerwijderen