zondag 23 september 2012

Geplukte ki.. o nee, hond, en vervelende quilt.

Zo, weer eens gezellig met jullie bijpraten!
Wat heb ik zoal gedaan deze week.....
Ben in ieder geval lekker bezig geweest met Mrs. Vigor.
Zag een beetje op tegen het middenstuk, die cirkel appliceren leek me niet erg gemakkelijk.


Maar met wat hulpmiddelen en een flinke dosis geduld, is het keurig gelukt.
Het is heerlijk om er aan te werken, omdat elk lapje een feest is om vast te houden.
Zo mooi, en zo verschillend.
Het middenblok meet 61 x 61 cm. Dat is een kwart kleiner dan het originele patroon.
Heb het hele patroon 25 % verkleind, omdat de quilt anders nergens in huis op de muur past, en ik vind het geen bank- of bedquilt, dus wil ik hem straks graag laten hangen.
Heb heel veel zin om met de randen die er omheen komen verder te gaan.


Maar helaas is dat niet gelukt want dat vervelende miniatuur quiltje "Rose of Sharon" was nog steeds aan het bobbelen.
Advies gevraagd aan Maria. Je kunt een latje onderaan het quiltje bevestigen, maar dat haalde niets uit, omdat bij zo'n klein quiltje (46 x 46 cm) er maar een klein en dus licht latje in past.
Dat heeft geen gewicht.
Toen het advies maar opgevolgd om de rode rand ook door te quilten.


Uren bezig geweest om dat streepjes patroon door te laten lopen. Steeds afplakken met dat smalle witte tape om mooie rechte lijntjes te krijgen.
Toen ik twee kanten klaar had zag ik het al: het werd nog erger.
Dat werd weer alle steekjes uithalen....   :-(    :-(    :-(    ! ! !


Ten einde raad maar recht doorgequilt en de draad wat extra stevig aangetrokken, zodat de rode rand wat inkromp.
Mooi is het nog steeds niet, en helemaal zonder bobbels ook niet, maar het is ietsjes beter beworden.


Ik denk haast dat ik het hier maar mee moet doen. Het ligt op de foto op de grond, dan ligt het platter dan tegen de muur.
Het ligt gewoon aan de geappliceerde brede rand. Had ik die ook zo fijn doorgequilt dan het middenstuk, dan was dat stuk ook meer ingekrompen en glad geweest.
Maar al het quiltwerk uithalen..... nee dat gaat me echt te ver!
Heb het wel even gehad met dit quiltje.

Waar is die geplukte ki. .... hond nou?


Die komt zo, eerst mijn hondje op dinsdag. Nog lekker in het haar, maar o, het zat zo los dat de plukken door de kamer lagen (en op mijn donkerblauwe Amish-quilt in wording).
Dus had ik een afspraak bij de trimsalon op woensdag.


Na anderhalf uur kan ik Terra weer ophalen en heb ik opeens een geheel nieuw hondje!
Je zou bijna zeggen dat ik haar geruild heb voor een ander exemplaar, maar deze metamorfose ondergaat ze twee keer per jaar.
Zelf vind ik haar het leukst als haar haartjes op de helft gegroeid zijn. Lekker een beetje ruig en niet zo'n geschoren lammetje als ze nu is.
Maar dat komt vanzelf weer en wie weet komt ze dan weer even in beeld....

8 opmerkingen:

 1. Ik bewonder je geduld en doorzettingsvermogen hoor Floor! Toch vind ik je quiltje ontzettend leuk geworden. Nu gewoon zo laten hoor. Het is uiteindelijk allemaal handwerk
  En wat Terra betreft, ze ziet er wel heel pittig uit hoor na die knipbeurt. Wat een verschil!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is dat echt dezelfde hond?? Volgens mij heb je een andere hond mee genomen naar huis hoor!! Luistert ze wel naar dezelfde naam?? Wat balen is dat met jou quilt. Heb er geen verstand van hoor!! maar bij haakwerk moet je er soms plat leggen en er een natte lap opleggen. Weet niet of dat bij quilts ook helpt.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hondje lijkt nu wel een Jack Russel, maar heeft nu een leuk snuitje. Alleen wel zielig voor hem dat het nu zo koud is. Onze hond ging ook altijd 2 x per jaar naar de kapper. En kreeg daarna een jasje aan. Wat wordt je Mrs. V. mooi zeg. Ik zou ook maar een proberen met een vochtige doek, met het andere quiltje. Vroeger deden ze iets dergelijks toch ook wel eens in 't gras in de dauw?

  Succes in elk geval met alles. Groetjes Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig dat je quiltje wat is verbeterd. Het is een snoepie. Als je nu op alle hoeken een driehoekje zet en kruiselings stokjes plaatst (met behulp van houtjes voor een vlieger en zo'n kruis wat je ook blij vliegers gebruikt). Dan trek je hem strak. Het is maar een ideetje hoor. En dan je hond. Onherkenbaar. Maar hij ziet er een stuk sjieker uit zo. Al houd ik wel van die ruige koppie's.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hondje is echt een schatje, zo ziet Sjaak er dan ook altijd uit wanneer hij bij de trimmer is geweest. Net of je weer een pupje in huis hebt. Je vigor is ook prachtig. Wat je miniquiltje betreft heb je er al aan gedacht om hem goed nat te maken en met heel veel echt heel veel speldjes plat te spelden. En dan vooral heel lang rustig te laten drogen. Het zou kunnen dat je eindigd met een platter quiltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Floor,
  Ik was wat aan het rond neuzen in blogland en ik kwam die van jou tegen. Wat heb jij een leuke gezellige blok.
  Het is jammer dat je quiltje bobbelt maar toch is hij erg goed geslaagd. Ik snap dat het verveeld is. Ik had er ook alles aan gedaan om het op te lossen. Mischien kan je er van die kleine gewichtjes onderin hangen voor wat extra gewicht. Het helpt soms bij mijn bobbeltjes
  gr. Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is je mrs Vigor mooi aan het worden. Jammer van je mini. Nat maken en laten drogen zoals eerder genoemd wil ook wel eens helpen. Succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen