zaterdag 5 april 2014

Een nieuw oud kastje.

Waar zal ik het eens over hebben deze week.... heb niet veel op quiltgebied te laten zien.
Ik ga gewoon rustig door met mijn drie projecten, waarvan er één geheim is.
Wel ben ik weer naar Intratuin geweest voor plantjes en natuurlijk moest ik even bij de grootmoederstijd-spulletjes kijken. En ik zag weer wat leuks!


Nee, niet dit kastje. Dat staat al jaren in de huiskamer. Mijn buurman had het destijds bij het grofvuil gezet (was van zijn opa geweest!) en ik heb het naar binnen gehaald en opgeknapt, nieuw glas in lood er in en jaren lol van gehad.
Maar we vonden het eigenlijk een beetje klein...


Dus toen ik dit kastje bij Grootmoeders afdeling zag staan, was ik gelijk verkocht. Die glazen ruitjes daarboven... ik zag daar direct in gedachten het theeserviesje van mijn oma er in staan.
Maar ik was op de fiets, dus kon het niet meenemen.
De volgende dag terug, nu met de auto. Na veel passen en meten paste het kastje er precies in.


Thuisgekomen moest natuurlijk wel alles wat in het oude kastje stond eerst afgewassen worden.
Gelukkig niet zoveel, maar het was wel erg vies.
Alle oude spulletjes van vroeger lekker in een sopje.


En kijk eens hoe leuk het staat! Mijn omaatje zou er blij van worden als ze haar serviesje zo bij mij zag staan. Zie nu ook dat ik een z.g. selfie heb gemaakt, gespiegeld in de ruitjes.
Natuurlijk heb ik het kastje ook schoongemaakt (het plankje was nog beplakt met plakplastic, dat deed men vroeger over alles heen, lekker praktisch!) en daarna in de donkerbruine antiek-was gezet.
Daar knapte het mooi van op!


Deze leuke pendule stond in de winkel op het kastje, zo gezellig dat ik dat ook maar gekocht heb.
Alleen zat er geen sleutel bij, dus of hij het ook doet.... ik weet het niet.
Moet van de week weer naar Intratuin, want de hondenbrokken zijn bijna op..... kan er toch ook niets aan doen dat de dierenwinkel vertrokken is uit het winkelcentrum? :-) Dus mag ik weer snuffelen!


Weet je wat ook leuk is? Een quilt eens op een andere plek hangen.
Deze Amish quilt hing al heel lang boven de eettafel, maar nu in de gang en door het strijklicht ziet het quiltwerk er extra mooi uit en kijk ik er weer heel anders tegenaan.


Zo, genoeg gekletst.... ga vanavond weer eens lekker verder aan het middenstuk van mijn antieke bloemenvaas quilt.
Leuk werk dat rasteren...

Fijne week gewenst!
Liefs,
Floor

16 opmerkingen:

 1. Dat ziet er alkemaal weer leuk uit. En je selfie vind ik ook goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhh Floor, wat bof jij met zo,n grootmoeders afdeling bij intratuin......Prachtig kastje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Enig Floor dat kastje met dat servies, ik had vroeger ook alle oude spullen van mijn oma. Blijft leuk, net als die mooie Amish quilt trouwens, tijdloos!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh, zo'n leuke afdeling hebben ze bij Intratuin bij ons in de buurt helemaal niet.
  Wat een enig kastje Floor. Vroeger had ik ook zo'n kastje van mijn oma. Met dezelfde glazen schuifruitjes. Toen ik ging trouwen heb ik het bij mij ouders gelaten. Zij hebben het weggedaan.....jammer!
  Wat is rasterquilten mooi hè. Lijkt me een prachtig quilt.
  Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Achter die glazen deurtjes stonden bij mijn oma altijd de 'kleine kinderen pepermuntjes' die nergens anders te koop waren. Sweet memories!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk is dat hè, grootmoeders spulletjes te redden van hun ondergang. Het is echt heel leuk, en het serviesje ook hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schattig leuk kastje!! Ik herkende het ook meteen uit vervlogen tijden.
  Wat leuk dat jullie intratuin zo'n afdeling heeft! Misschien maar goed dat die van ons dat niet heeft 😉
  Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Floor, wat een lief kastje en die pendule.... prachtig!! Je kunt vast wel een sleutel ervoor vinden.... en dan hoop ik voor je dat-ie de uren slaat; dat geluid is zo mooi!!
  Groet, Rya, Rotterdam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Twee prachtige kastjes heb je daar Floor. Leuk om eens te kunnen wisselen. De blauwe quilt komt inderdaad heel mooi tot z'n recht met dat strijklicht. En het quiltwerk dat je in de AWS blokken doet vind ik steeds heel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Enig zeg die vondsten. En ik wist niet dat Intratuin ook een brocante afdeling heeft. Niet dat ik er even naar toe kan fietsen...... Maar als het kon deed ik het ook heel regelmatig datweet ik zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. O prachtig hoor dat kastje. Zo leuk om af en toe eens te wisselen met de dingen in huis. Het andere kastje heeft toch wel een mooi plekje gekregen? De quilt die boven het kastje hangt vind ik zo'n beauty misschien iets voor de toekomst als ik niet meer weet wat ik zal doen haha.
  Veel quilts om op te hangen heb ik nog niet maar met die paar probeer ik af en toe wat te wisselen dan kijk je er steeds weer met een frisse blik tegenaan.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, jij en ik hebben wat meer gemeen met elkaar, je liefde voor kastjes. En die pendule? Dat is dezelfde die mijn moeder in haar kamer heeft en sinds haar huwelijk heeft.

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijk logje Floor! Ik val ook altijd op oude dingen, kijk er altijd naar uit. Maar ja, ik heb hier geen plaats meer, haha. Die pendule vind ik helemaal geweldig. Die hoort er gewoon bij!
  Ik hang ook regelmatig mijn quiltjes op een andere plek. Soms gaat er eentje voor een tijdje in de kast en komt er een andere úit de kast. Fijne week en geniet van alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat heb je een mooi kastje gekocht en wat is de pendule ook erg mooi. Het servies komt er geweldig mooi in uit zo bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. (poging 3 om een reactie te plaatsen... ik ben afgelopen week over gestapt op Safari in plaats van Firefox, maar kan nu ineens geen reactie op jouw blog meer plaatsen. Daarom deze 3e poging via Firefox)
  Wat een lieverdje is dit zeg, jullie nieuwe kastje. Het heeft een mooi plekje gekregen en je servies komt er goed in uit. Hartstikke hip hoor, om een selfie te maken en plaatsen :-) Bij welk tuincentrum kom je al deze mooie vondsten tegen: aan de Koningsweg, of heb je een ander adresje? Je quiltwerk is weer keurig als altijd, petje af voor je keurige applicatiewerk en nette quiltsteekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen