zaterdag 18 november 2017

De eerste bloemetjes.

Liet ik jullie verleden week de laatste bloemetjes in mijn tuin zien, deze week de eerste bloemetjes van mijn Vesalius, of te wel mijn Blue Bird quilt.


Staan ze er gezellig bij hè, die twee blauwtjes. Heb allemaal losse blaadjes gemaakt, dat vind ik mooier dan een bloem uit één stuk zoals het op het patroon is. Zo zit er meer diepte in.


Natuurlijk zitten alle takjes er inmiddels ook op, anders kan ik niet met de bloemen beginnen.
Nu ligt ze weer even in de kast, want Jane zeurde zo aan mijn hoofd, dus ben ik daar weer even gezellig mee verder gegaan.
Hoor ook gestommel in een andere kast waar de blauwe Sylvia ligt, maar ik doe gewoon of ik dat niet hoor 😊 😊 (of zou het zwarte Piet zijn???)

Al een tijdje geleden gebeurde er iets met Jody waar ik nog steeds niets over heb geschreven.
Ze gebruikte maar drie pootjes en had erge pijn.
Na een paar dagen naar de dierenarts gegaan voor pijnstillers en foto's.
Om een heel lang verhaal kort te maken: ze heeft een heel slechte wervelkolom en ook haar rechterheup waar ze pijn aan had is niet goed gevormd.
Daar schrok ik erg van, want dat kan niet meer goed komen natuurlijk.
Zucht..... dit kon ik er niet ook nog bij hebben....


De pijnstillers hielpen wel, maar op de bank springen lukte niet. Moest haar steeds optillen en dat werd me toch te zwaar, dus een heuse hondentrap gekocht.
Dat vond ze maar niks, maar met behulp van lekkere brokjes begon ze het toch door te krijgen.


Trapje op.....


... trapje af...
Inmiddels heeft ze twee keer een annebolen injectie gehad om haar spieren te versterken en gaat het weer wat beter met haar.
Eigenlijk heeft ze ook nog 30 behandelingen magneettherapie nodig, maar omdat dit in de eerste week elke dag moet, gaat me dat momenteel natuurlijk niet lukken.


Een kort blogberichtje deze week, heb niet zoveel te melden, hoewel ik wel weer wat mooie Schildpad popjes heb gekocht, maar die laat ik een andere keer wel zien.
Om mezelf een beetje door de donkere dagen te helpen, heb ik alvast wat kerstverlichting aan gedaan 😜

Wens jullie een fijne week.
Liefs,
Floor
17 opmerkingen:

 1. Dat heb je weer erg mooi gemaakt Floor.
  En wat hebben wij toch een super hond geweldig.
  Ik kan niet wachten tot het zover is kerst is altijd gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 't Is toch wat met die quiltwerkjes van jou... geef ze maar evenveel aandacht, want dat hebben ze eigenlijk wel verdiend!
  Ai, wat triest van Jody... dit wil je toch niet en zo sneu dat er niet veel aan te doen is. Dat kon je er helemaal niet bij hebben. Maar dat hondentrapje is wel heel slim van je! En honden kunnen ook leren om met een beperking te leven. Maar je had het zo graag anders gezien.
  Groot gelijk met die kerstverlichting! Eigenlijk is het gewoon december verlichting...
  Lieve groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb vol bewondering naar je applicaties gekeken, wat wordt dat mooi. Arme Jody, hopelijk is er toch nog wat aan te doen. Zo'n hondentrap is een fijne uitvinding, zo kan hij zich goed redden. Beterschap met hem en natuurlijk ook met Wim. Het zou fijn zijn als jullie samen van de Kerstverlichting kunnen genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi de bloemen en de blaadjes geappliqueerd.
  Alle keren als ik dit van ke zie denk ik. wauw wat mooi en zo netjes.
  Echt donkere dagen ook deze week
  Lichtje is altijd gezellig.
  Goede zondag.
  Groetnis Annie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi dat je een trap voor je hond hebt bedacht. En je blue bird quilt is ook prachtig. Ik zit nog niet in de kerstsfeer hoor, maar mijn ketstster hangt. Zogenaamd als extra lichtpuntje...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooi je bloemetjes en Jane wou ook weer eens aan de beurt komen. Tja, he is wat met die quilts. Wat fijn een hondentrap voor Jody.Prima uitvinding .

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dag lieve Floor,

  Wat naar, die hondenzaken en wat gelukkig dat er hondentrapjes zijn. Geen gemakkelijke tijd zo voor je ... Sterkte ermee!
  Wat een prachtige start van nieuw appliquéwerk. De stam is ook zo mooi met die bladnerven. Leuk om zo met lapjes te spelen, he ... Veel plezier en het was vast Zwarte Piet ;)

  Groetjes, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig wordt het! De blaadjes, de bloemetjes, wat mooi!
  Wat is dat zielig voor je hondje. Hopelijk mag de medicatie verlichting geven. Op een van de foto's staat een stukje van je interieur: wat heb je een leuke bank met daaronder een geweldige kelim. Prachtige combi!
  Goed om de donkere dagen te verlichten. Veel sterkte in alles toegewenst.
  En veel voldoening gewenst in het werken aan de quilts die roepen om aandacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtig appliqueerwerk! Zo zou ik dat ook willen leren, zo mooi!
  Ach...die lieve Jody! Fijn dat ze zo'n mooi trapje heeft gekregen, hoop dat ze wat minder pijn heeft dankzij de medicijnen. Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ach Floor toch, wat sneu voor Jody, gelukkig verzorg jij haar erg goed, maar het is wel moeilijk en kostbaar om steeds naar de dierenarts naar haar te moeten gaan.
  Wat zijn het mooie bloemetjes geworden, je maakt er een waar kunstwerk van!
  Staat gezellig zo, met wat lampjes extra aan bij deze donkere dagen.
  Fijne zondag en week, groetjes,
  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie quilt zal dat worden,ik vind apple-rende altijd lekker rustgevend net als doorquilten.Wat een zorgen allemaal voor dat kleine hondje,ik hoop dat het de goede kant opgaat.Groetjes Lia.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Altijd vol bewondering voor jouw appliqueerwerk! Zó mooi.
  Wat lastig dat Jody zo afziet. Gelukkig wordt hij goed verzorgd door zijn vrouwtje. Prima oplossing dat hondentrapje!!
  Fijne week.
  Groetjes, Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De bloemetjes zijn zo mooi , wat een goed idee om er losse blaadjes van te maken. Een bloem in de natuur bestaat uiteindelijk ook vaak uit losse blaadjes.
  Wat jammer dat Jody pijn heeft maar als ik lees wat jij allemaal voor hem doet kan hij zich geen beter thuis voorstellen.
  Ik wens je alle goeds toe en hoop dat deze donkere dagen toch ook nog een beetje licht brengen.
  Een kaarsje en een paar lampjes helpen daar wel bij en stralen warmte en gezelligheid uit alleen jammer dat je daar op dit moment alleen van kunt genieten.
  Lieve groeten.
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een lief blogje over Jody...
  Hopelijk knapt ze zo op dat ze weer uit de weg kan :0) (t trapje is je al gelukt :0)
  Lapjes en bloemetjes plezier gewenst hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooi quiltblok ben je toch aan het maken zeg. Maar je Jody word me toch verwent, zo lief. Wat zijn we toch gek he met onze beestjes..............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Och, wat naar voor Jody zeg. Altijd zielig als je lieve huisgenoot iets heeft waar je weinig aan kunt veranderen. Sterkte er mee, en geniet intussen van al je mooie projecten. De bloemen zien er super uit, mooi geappliqueerd.

  BeantwoordenVerwijderen