zaterdag 25 november 2017

Jane krijgt haar zin, en weer thuis.

Wat kunnen quilts in wording toch dwingend zijn vinden jullie niet?
Of ik nou langs de kast loop, of langs de mand met quiltspullen, zelfs op zolder. Overal roepen ze me en willen dan aandacht.
Daar ben ik natuurlijk heel gevoelig voor, ik wil het iedereen naar de zin maken, dus na de één komt de ander weer aan de beurt.


Deze keer weer mijn mooie Jane. Ze is heel blij met haar strook nieuwe blokjes.Allemaal verschillend en voor elk blok gebruik ik een ander stofje.
Heb er namelijk heel veel, speciaal ingekocht voor Jane.Dit zijn mijn kleuren, groen, rood/roze en licht oker.
Bij mij gaan soms - net als bij ieder ander - ook dingen mis .... het groene blokje rechts had ik verkeerd geknipt.


Het patroon per ongeluk niet goed overgenomen, en de witte rand te smal geknipt.


Jammer, dus nieuwe stroken knippen dan maar.Soms vind ik het wel leuk om twee verschillende stofjes te gebruiken in een blok, zoals het blok rechtsonder. Dat mooie rozen stofje in roze/rood en groen paste net in het vrij grote middenstukje.
Heerlijk om die leuke kleine blokjes te maken, maar nu weer even pas op de plaats, want blauwe Sylvia lag met haar blokken tegen de kastdeur te bonken, dus ze mocht er uit 😊

Wie er niet op de kastdeur bonkt, maar wel aandacht wil, is mijn man, die gisteren na ruim 11 weken ziekenhuis en revalidatiecentrum weer is thuisgekomen.


Er is nog steeds niet veel verbeterd in zijn toestand. De bacterie en schimmel in zijn longen zijn nog steeds aanwezig. Het lukt de artsen tot nog toe maar niet ze te bestrijden.
Dus de trap op lopen is voor hem geen optie meer, de traplift is wel aangevraagd, maar de ambtelijke molens draaien langzaam.
Mijn mooie antieke kastje dan maar van haar vaste plekje en zijn bed naar beneden, het is even niet anders.


Het kastje zolang even in een hoekje gezet.
Het is jammer dat de revalidatie geen zoden aan de dijk zette. Vaak was mijn man te moe om mee te doen, of had te veel op een dag zodat hij verstek moest laten gaan.
Dus vooruitgang kwam er maar niet.
Dan is het toch fijner en gezelliger om thuis te zijn. Merk nu al dat hij thuis meer in beweging is dan daar, waar hij meestal in een stoel zat of in bed lag.


We hopen op een rustige en gezellige feestmaand. Zelfs voor de kerstboom hebben we nog wel een klein plekje.

Wens iedereen een heerlijke week toe.
Lieve groetjes,
Floor

22 opmerkingen:

 1. Ja moeilijk weerstand bieden aan al de roepende quilts. Ik hoop dat je man stukje bij beetje lekker thuis toch weer wat opknapt!

  Groet,


  BeantwoordenVerwijderen
 2. Floor wat heerlijk dat je man weer thuis is, ook al is hij nog niet hersteld. Samen zijn is ook erg belangrijk, thuis in je eigen huis. Ik wens jullie een rustige feestmaand met gezelligheid en hopelijk meer vooruitgang in het herstel voor je man. Groetjes Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo herkenbaar, quilts die om aandacht vragen. En je Jane is erg mooi. Een stofkeuze om van te leren. Op de foto's van je interieur staan ook heel wat quilts. Leuk om ze zo in gebruik te zien. Ook al zijn het er heel wat, het bijt elkaar niet!
  Fijn dat je man thuis is, zal vast rust geven. Een goede tijd samen en ook beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je man eindelijk weer thuis is, ook al zijn er nog zorgen. Hopelijk doet het samenzijn in de eigen vertrouwde omgeving goed (mijn moeder is onlangs na ruim vier maanden in het ziekenhuis gelegen te hebben thuisgekomen en als ik zie wat het bij haar doet, ondanks dat ze nog een lange weg moet gaan...hopelijk is dat voor je man ook zo). Alle goeds voor beiden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog veel zorgen, maar toch heel fijn dat je man nu thuis mag zijn, samen zijn is zo waardevol hé. Een bed in de kamer
  Tijdelijk is niet zo erg, hebben wij ook wel gehad
  Mag het een goede decembermaand worden.
  De blokjes roepen ja dat is herkenbaar. Alle blokjes zijn weer een waar kunstwerk.
  Fijne zondag. Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Floor en Wim, gelukkig zijn jullie weer bij elkaar in jullie gezellige huis. Dat zal jullie beiden goed doen. Nu kunnen jullie weer wat tot rust komen samen met Jody.
  De blokken van Jane zijn een lust voor het oog, wat een prachtige kleur combinaties heb je bij elkaar gezocht. Een fijne decembermaand gewenst met heel veel kaarsjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat wordt je Jane een beauty!
  Fijn dat je manweer dichtbij jou is, geeft zeker wat rust.
  Sterkte en beterschap, knuffeltje voor Jody

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig is je man weer thuis! Dat zou best eens een heel positieve invloed op zijn herstel kunnen hebben. Ik duim voor jullie!
  En intussen heb je een werkelijk prachtige strook nieuwe Jane-blokjes gemaakt, Floor. Wat wordt het geheel ook al mooi!
  Beterschap en sterkte en een hartelijke groet,
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat je man weer thuis is . Stuk gezelliger zelfs met een bed in de kamer.
  Je Jane wordt mooi. Leuk dat elk blokje anders is he, zo blijft het een uitdaging. Groetjes Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat mooi je Jane blokjes,Floor.Fijn dat je man weer thuis is. Ik kan me voorstellen dat het voor hem ook veel fijner is en zoals je zegt hij doet al meer.Dat is belangrijk .

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat fijn Floor dat je man weer naar huis mocht. Thuis is toch altijd beter. Wens je een hele fijne rustige kerstmaand toe, en je Jane ziet er prachtig uit.Gelukkig maar dat ze je aandacht heeft getrokken.
  Groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Samen thuis is het allerfijnste, zelfs met roepende lapjes.
  Ooit las ik op een blog goede berichten over tweedehands trapliften. De mensen werkten heel prettig en secuur. Als je wilt dan zoek ik het voor je op.
  Fijne dag samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een mooie, rustige en gezellige feestmaal wens ik jullie beiden ook zeker toe Floor! Soms knap je thuis beter op dan in een instelling. Fijn dat jullie weer samen zijn ook al is het met de nodige aanpassingen.
  Prachtige blokjes zijn er weer bijgekomen aan je Jane!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat fijn dat jullie weer gezellig samen thuis zijn. Dit is toch heerlijk met de komende feestdagen in het vooruitzicht.
  Wat zijn je DJ blokjes weer netjes gemaakt. Geweldig om er weer een rij blokjes aan te kunnen zetten. Een DJ zien dat blijft genieten!!
  Groetjes, Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ken het "probleem" van al die quilts die om aandacht roepen. Bij mij thuis is het af en toe ook een herrie van jewelste. Maar goed: iedere quilt moet ook zijn/haar plaats weten, vind ik ;-) Wat fijn dat je man in ieder geval weer thuis is, hopelijk voelt hij zich hier beter op zijn gemak en knapt hij hopelijk weer iets op.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zorgen Floor, zonder meer. Maar wel heel fijn dat jullie nu weer samen zijn. Er is er maar een die het beste voor je man zorgen kan en dat ben jij!!!!
  Sterkte en ik hoop dat hij thuis kan blijven nu en dat jullie samen toch een mooie maand hebben. Afleiding is het beste medicijn en daar zorgen de lapjes wel voor.
  liefs
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat fijn dat je man thuis is, Floor. Daar voelt iedereen zich toch het prettigst! Ik hoop dat hij gaat opknappen, al is het daar nou niet het meest fijne seizoen voor. Aan jouw goede zorgen zal het niet liggen...
  Prachtige Jane-blokjes en alles zo keurig piekfijn; ik heb met open mond zitten kijken hoor...
  Lieve groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dag Floor.
  Fijn om te lezen dat jou man weer thuis is en jullie samen kunnen in een eigen vertrouwde omgeving voel je je toch vaak beter dan in welk verzorgingstehuis dan ook waar mensen natuurlijk ook wel hun best doen.
  Jammer dat het de artsen niet gelukt is om iets aan het probleem in zijn longen te doen maar de goede zorgen van jou en het samen thuis zijn zal vast een positieve uitwerking hebben.
  De Jane is zo mooi van kleur de blokje zo prachtig en ja er gaat altijd wel eens iets mis met het knippen ook al denk je nadien "had ik maar beter opgelet".
  Ach het is mooi quiltweer dus dat maakt het wel weer minder erg.
  Lieve groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik lees t betere nieuws nu net :0)
  Veel verder herstel gewenst!
  Je Jan heeft zeker mooie blokjes erbij:0)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Lieve Floor,

  Jeetje wat ontzettend fijn dat je man weer thuis is gekomen,
  lekker warm en knus in zijn eigen huisje...Wat fijn dat hij weer
  meer beweegt, ik vind dit ook niet vreemd, hij heeft jou als
  zijn verpleegster...Ik wil jullie heel veel sterkte wensen en ook
  veel beterschap!

  En ja jouw mooie blokjes zijn zo zo mooi..hoe krijg je het toch
  iedere keer weer voor elkaar...wat kunnen mensen handen mooie
  werken maken, daar is jouw werk toch een passend voorbeeld van
  lieverd...En vol passie werk je stukje voor stukje verder, hier heb ik zo'n
  bewondering voor...

  Heel veel liefs en alle goeds,
  MarijkeXXX

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat naar toch dat herstel bij je man zo moeizaam gaat. Ik hoop dat hij inmiddels iets meer kan. Thuis is toch altijd et fijnst hé

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een leuk idee, om te vragen of iedereen iets mee wil nemen naar de bee. Leuk en toepasselijk thema en super om inspiratie op te doen!
  Jane wordt echt schitterend, wat een mooie kleurcombinaties.

  BeantwoordenVerwijderen