zaterdag 15 oktober 2022

Huizen en harten - 3

Daar ben ik weer lieve lezers.
Heb heel weinig steekjes gedaan de afgelopen tijd, maar gelukkig had ik daarvoor al het derde huisje gemaakt van de Huizen en harten quilt, zodat ik die kan laten zien.


Was weer superleuk om daar lapjes voor uit te zoeken, te veranderen, te knippen en te naaien.


Natuurlijk met veel hartjes.


Maar ook gezellige bloemetjes.


Het grote herenhuis.


Er een extra spreuk bij gemaakt.


Kijk, zo is het originele patroon, vind het altijd leuk om er mijn eigen draai aan te geven.


Mijn 3 huisjes die klaar zijn gezellig aan elkaar.
Op naar het vierde huisje dat al geknipt klaar ligt.

Denk trouwens dat ik maar op zoek ga naar een andere hobby.... iets met minder lappen...


Dit is mijn lappenmand met stofjes voor de huizen en harten quilt...
Maar daar lig ik alweer een week in. Dit keer met griep.
Nee, geen corona, maar de klachten zijn er niet minder om.
Ben die lappen inmiddels wel helemaal zat! 😖


Waar ik heel erg van baalde is dat ik al maanden kaartjes had voor een concert hier in het muziekcentrum (Utrecht) van Ilse de Lange.
Daar zou ik met mijn oudste zoon heen gaan. 
Had me er erg op verheugd, want het was 40 jaar geleden dat wij voor het laatst samen naar een concert gingen. Dat was naar Doe Maar! Zo leuk!
Maar goed, gelukkig is hij toen met zijn vrouw gegaan zodat de kaartjes niet verloren waren.

Wat me helemaal niet zo goed uitkwam was dat bestelde schilder juist afgelopen week tijd had.


Ik heb hem de nodige koffie gegeven en de huissleutel, zodat ie lekker aan de gang kon.
De verflucht was niet zo fijn, maar inmiddels ziet de zuidkant van het huis er na 6 dagen weer als nieuw uit.

Tot slot nog maar wat mooie herfstfoto's die ik maakte van mijn tuin en het park, want ja, Jody moest natuurlijk toch uit.
Gelukkig deed mijn lieve Theo voor mij de boodschappen.


Mijn tuin vanuit mijn slaapkamerraam.Waar ik ook ga staan, het ziet er mooi uit zo in de herfst.Overal blaadjes, heel veel blaadjes...


Dit is een klein stukje van de straat hier om de hoek. 
Zo ligt het helemaal vol omdat ie vol staat met een dubbele rij eikenbomen.
Nog nooit zoveel eikels gevallen als dit jaar, en dan moeten de bladeren nog komen.


Deze ekster geniet regelmatig van de pindakaas in de tuin van Theo.


Wens jullie een fijne week!
Liefs,
Floor


17 opmerkingen:

 1. Lief al die reacties!
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niks aan, die lappenmand Floor, beterschap gewenst. Dan kun je hopelijk weer genieten van de andere lappenmand. Die huizen en harten zien er al zo mooi uit. Die vragen om een vervolg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ai, jij kwam in de verkeerde lappenmand terecht! Balen als je je steeds zo naar voelt...
  Die andere lappen waar je zulke mooie dingen van maakt zijn beter materiaal! Wat een enig groot herenhuis heb je gemaakt, trouwens...., ook die andere huizen vind ik erg leuk. Het wordt een gezellig buurtje; je zou er zomaar willen wonen. Vast ook aardige mensen met al die hartjes.
  Echt herfst in de natuur hè... Prachtig al die kleuren. Bij ons staan er allemaal kastanjebomen en die laten vroeg hun blad vallen.
  Ik hoop dat je snel opknapt en wens je beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh da's niet fijn Floor. Knap snel verder op!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een prachtig patroon de harten en huizen.
  Beterschap en ik hoop dat weer in de goede lappenmand bezig kan zijn. Ja echt herfst is het nu, en vandaag heb ik de jassen omgeruild, zomer jack frisjes nu
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je Floor, wat vervelend dat je nou weer ziek bent. Ik hoop dat je gauw weer opknapt, want dit is vervelend. Het huisje is weer prachtig, leuk dat je altijd weer je eigen draai aan een patroon geeft. Mooie foto’s van je tuin, het is te zien dat je er veel aandacht aan besteedt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijk vol blogje Floor, maar wat naar dat je de griep hebt, daar kan je je letterlijk doodziek van voelen. Begrijp volkomen dat je dan weinig animo hebt om steekjes te zetten. Maar wat wordt je quilt PRACHTIG, en juist heerlijk dat je lekker je eigen draai eraan geeft, gewoon fijn hoe je gevoel het aangeeft. Je hebt er allemaal leuke lapjes voor, en hoop dat DIE lappenmand je snel weer toelacht. Inderdaad die schilder kwam even op het verkeerde moment maar uiteindelijk toch heel fijn dat de zuidkant van je huis weer picobello is. Mooi om alle foto's van je Herfsttuin te bekijken, je bent een romantisch mens met al die mooie lieflijke ronde vormen die ik in je tuin zie, prachtig. Ook doe detailfoto van de boom waar al die bladeren uitwaaien,
  ik klik de foto's altijd groot, dat is echt schitterende foto. Haha brutaal die Ekster, die zal zo'n pindakaaspotje wel zeer snel tot de bodem leeg hebben. En mooi je bak viooltje, die kleine soort zijn altijd heel sterk. Lieve Floor, hoop dat je je snel weer een stuk beter zal voelen.

  Lieve groet,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beterschap.
  Wat een eikels zeg! Hier wel kastanjes die vind ik wel erg groot. Je huisjes worden weer super

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat jammer dat je nog steeds in de lappenmand zit, wens je beterschap toe. Wat een lief huisje heb je er weer bijgemaakt.
  groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Floor, wat een narigheid dat je nu weer ziek bent. Hopelijk kun je gauw weer verder met de huisjes-hartjesquilt. Die ziet er al heel gezellig uit. Mooie tuin heb je toch. Zo van boven bekeken zie je dat pas goed. Ga er gauw weer van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het zit niet mee op het moment. Hopelijk ben jij weer snel uit de lappenmand en dan kunnen de lapjes er weer in. Je hebt nog wel mooie foto's gemaakt. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dag Floor,
  Wat heb je een gezellig lang blogje geschreven.
  Jammer om te lezen dat het weer wat minder goed ging met de gezondheid. Griep is niet om mee te lachen. Je kan daar behoorlijk ziek van zijn. Dan heb je geen behoefte aan lapjes, schilders, boodschappen doen of andere verplichtingen. Het enige wat je dan wil is in bed blijven en je rust nemen.
  Gelukkig zijn de andere lapjes geduldig, kon de schilder zijn plan trekken en was er Theo die de noodzakelijke boodschappen langsbracht!!
  Je derde blok is weer zo'n juweeltje. Zooo mooi gemaakt. Ik vind de combinatie van de roze baksteentjes met de groene luikjes zo mooi gekozen!! De drie blokken bij elkaar is al een prachtig geheel. De voorbereidingen voor het volgende blok zijn al gebeurd dus daar kan je snel mee verder.
  Je zal wel veel uit het raam kijken naar die mooie herfstkleuren in je tuin. Dat fleurt je dag toch op wanneer je ziek bent.
  Hier ook een massa eikels. Wanneer ik met Christiaan naar de dieren ga krijgen we er regelmatig een paar op onze kop en kraken ze onder onze voeten. Ze blijven maar vallen.
  Ik wens je een fijne week waarin het met de gezondheid hopelijk een stuk beter zal gaan.
  Lieve groet,
  Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dear Floor, such a beautiful houses and hearts quilt. Love your embroidery and applique.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat ontzettend vervelend en naar voor je dat je weer in de verkeerde lappenmand zit, ik wens je beterschap. Wel een mooi huisje laat je zien. Je tuin ziet er mooi herfstig uit. Sterkte Floor!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lovely blocks, I do love house blocks! How nice to have the painting done, not nice to be unwell though. Your garden is gorgeous and I do hope you are right as rain very soon!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ach Floor, de griep, daar zit je niet op te wachten, vooral niet als je dan ook zo iets leuks als een concert moet afzeggen. Hopelijk kan je snel weer iets nieuws en gezelligs plannen. En over gezellig gesproken, je huisjes en hartjes straalt een en al gezelligheid uit. Dat wordt weer een hele leuke!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Beterschap, Floor, jeetje wat een pech toch weer.
  Liefs en groetjes, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen