woensdag 8 december 2010

Verder met mijn flanellen quilt.

Nu mijn Amish quilt af is, heb ik weer veel tijd voor mijn flanellen quilt.
Ik was altijd om de dag aan het quilten, omdat ik anders te veel last van mijn handen kreeg.
Dat quilten is best een inspannend werkje als je dat meer dan een uur achter elkaar doet, dat voelde ik dat goed in mijn handen 's avonds.
Mijn flanellen quilt wordt weer een bankquilt.
Ik had er al eerder één gemaakt (zie diashow), die is voor Wim, mijn man en deze wordt voor mezelf.
Als ik even op de bank ga liggen is het heerlijk om een quilt over me heen te trekken, vooral als hij van warme flanel is.

Op een dag zag ik bij Carol Cox, "mijn" quiltwinkel een mooie flanellen quilt op een stoel liggen met een stapel lapjes in een pakketje er bij. Zo van: "koop mij!".
Ach, en wat doe je dan hè, je offert je maar op.
Aan die lapjes had ik niet genoeg voor een grote quilt, dus kocht ik er nog wat bij op Marktplaats en later ook nog wat bij de quiltwinkel.
Ik maak een patroon uit Quiltmania. Dat patroon heeft leuke blokken van driehoeken in verschillende maten, met 2 kleuren stof per blok.
Het worden 88 blokken, en die zijn allemaal verschillend in combinatie.
Het wordt vast heel leuk en "warm" om te zien.
Het patroon heet Dalarna, en is een Zweeds patroon uit de 19e eeuw.
Als de quilt af is zal ik er wat meer over vertellen.
Ik heb nu al 75 blokken, dus het schiet al lekker op.
Het zal nog een heel gepuzzel worden om de blokken mooi te sorteren, want de kleuren moeten wel een beetje verdeeld worden.
Maar het is ook wel weer een leuk werkje, net zo leuk als destijds de lapjes knippen en de kleuren bij elkaar zoeken. Eindeloos was ik er mee bezig, want uiteindelijk wilde ik wel alle stoffen die ik had gebruikt hebben.
Ik ga er zo maar eens gezellig mee verder........lekker warm in de kamer, beter dan buiten.

2 opmerkingen:

  1. Ik even heerlijk bij je rondgeneust! Jij hebt ook belangstelling voor de Amish! Ik heb veel boeken over ze gelezen en zou dolgraag een keer in Pennsylvania bij ze op bezoek gaan.
    Wat een pracht van een antieke quiltrek, schitterend, vooral met die mooie quilt er op. Nu ga ik deze reactie posten en kijken wat ik moet doen. Groeten van mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou het valt wel mee hoor. Er zijn veel bloggers die het op dezelfde manier als jij hebben. Het is inderdaad een veilige manier. Kijk maar eens bij andere bloggers (kan ook via mijn site) en als je dan reageert komen ze ook wel bij jou op bezoek. Tot 'ziens'.

    BeantwoordenVerwijderen