zondag 30 oktober 2011

Een uurtje extra met de lapjes.

Vandaag is de wintertijd weer ingegaan, dat betekende voor mij een uurtje extra in mijn atelier met de lapjes stoeien!
Heb van alles gedaan. Beetje patroon getekend, lapjes geknipt en foto's gemaakt voor mijn weblog.
Want ik kan wel van alles vertellen, maar jullie willen ook wat zien natuurlijk.
Zoals dit blok van mijn Japanse poppenquilt. Weer eentje af, en weer zo leuk om te doen!
Een popje van voren gezien en eentje vanaf de achterkant. Ook wel eens leuk.
En hoe vinden jullie het theeserviesje?
Ik vond dit stofje daar zo leuk voor, net echt porselein!
Omdat ik nu nog maar één blok te gaan heb, ben ik vast aan de randen begonnen. Gemaakt van alle Japanse lapjes die ik in de quilt heb gebruikt, plus de effen stof.
Volgens het patroon moesten de effen blokjes even groot zijn dan de Japanse, maar dat vond ik wat saai, met kleine stukjes ertussen leek me mooier.
Heb er wel zin in om de quilt in elkaar te zetten, dan kan ik pas goed zien hoe hij gaat worden.

Maar......  hoe staat het met mijn sterrenquilt?
Nou, dat schiet niet zo erg op moet ik zeggen, hoewel het nog geen ufo is hoor!
Zo af en toe heb ik zin in een sterretje, en dat was ook eigenlijk de opzet van deze quilt.
Een "zoafentoetussendoorproject".
Heb de blauwe lapjes gehad, ben nu met de groene lapjes bezig. Ik merk wel dat deze mijn voorkeur hebben boven de blauwe.

Nog bedankt voor de reacties die ik kreeg op mijn vraag: wat moet ik met de kleine Japanse restlapjes?
Maar zoals je kunt zien op de foto, lenen die kleine stukjes zich bijvoorbeeld niet voor een vingerhoedjes quiltje. De ene kant van het lapje is recht, de andere kant is schuin van draad.
De langste kant is 9 cm en daar gaat dan nog een naad van 1,5 cm vanaf, dus het is super klein allemaal en een rare vorm.
Ach, ze gaan bij elkaar in een zakje in mijn snippermandje.
Wie weet wat er nog op mijn pad komt en dat ik ze zo maar kan gebruiken.
Haal regelmatig kleine verrassingen uit mijn snippermandje die ik nu net nodig heb, daarom gooi ik nooit iets weg, want wie wat bewaart...........

5 opmerkingen:

 1. Wat een mooi blok van je Japanse quilt laat je zien, Floor. Ik ben er helemaal weg van en je werkt ook zó precies. De rand wordt vast ook erg leuk.
  En dan je sterren. Ik vind ze allemaal mooi, groen of blauw, ik heb geen voorkeur. Zoals jij met de sterretjes bezig bent, zo doe ik het met mijn mandjes. Ik vind het ook fijn om zo af en toe iets heel anders te doen.

  Fijne week,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi japans blok. En je sterren erg mooi, heerlijk om er af en toe eentje te maken dat zorgt voor afwisseling.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je sterretjes zijn echt te gek, ik heb ook malletjes daarvoor gekocht bij Petra. Zou er ook eens gewoon een paar moeten maken. Mogen we de geboorte Mandela nog zien? Of is die nog niet af, of heb ik het blogje gemist. Die vond ik ZO mooi! Dus een verzoekje vanuit deze kant. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het japanse blok is echt heel erg mooi. En dat serviesje.... net echt.... De sterren worden ook mooi maar ik kan me voorstellen dat dat "een tussendoor" project is.... En een mand vol scraps is nooit weg. Wie weet kun je ze ooit nog ergens voor gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Genoeg te doen Floor. Je kan nóg wel wat extra uurtjes gebruiken, haha. Dat Japanse quiltje wordt toch zo leuk. Je gebruikt ook zulke leuke stoffen, ook de rand wordt leuk. Volgens mij zit je te popelen om die er om te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen