vrijdag 27 september 2019

Naar Berlijn!

Na een hele zomer twijfelen en nadenken of we wel zouden gaan, zijn Theo en ik op zaterdag 14 september vertrokken voor een weekje Berlijn.
Nou ja, een weekje, doordat we 2 dagen over de reis gingen doen, bleven er maar 3 dagen over.
Kom maar mee, dan kunnen jullie ons reisje een beetje meebeleven.
Wel veel foto's hoor!


Halverwege hadden we fijn een hotel geboekt om uit te rusten.


De tweede dag kwamen we om 2 uur aan in het hostel vlakbij waar mijn broer en schoonzus ook wonen waar we een kamer hadden geboekt die er prima uit zag.
Ze hadden daar ook grotere kamers met stapelbedden, maar dat leek ons toch wat minder voor deze twee “bejaarden”.
‘s Avonds waren we erg moe van de reis en gingen we, na eerst heerlijk uit eten geweest te zijn, maar lekker op bed wat lezen en bijtijds slapen. 

Maandag, onze eerste echte dag in Berlijn, gingen we op weg naar een rondvaartboot.
We wilde met de metro maar er werd ons geadviseerd om met de bus te gaan, dat was sneller.
Dat deden we, maar we namen de bus die de verkeerde kant op ging, dus moesten we weer terug, zodat we na een uur rijden weer voor ons hotel stonden. :-)


Uiteindelijk kwamen we op het hoofdstation waar we moesten zijn, maar het was al veel te laat voor de boot, dus dan maar even daar naar binnen. Was wel heel mooi.


We waren na dat avontuur wel aan wat drinken toe, dus bestelde ik een "kopje" warme chocolademelk. Er zaten niet voor niets 2 oren aan die kom, maar het smaakte voortreffelijk, gemaakt met echte cacao en melk, dat zie je hier niet vaak.


Als quilter valt je natuurlijk gelijk het mooie patroon van de vloer op.Wat rondgelopen en de ondergrondse naar de Brandenburger Tor genomen.
Daar wat foto’s gemaakt, we moesten toch een “bewijs” hebben van ons verblijf in Berlijn. 
Ondanks dat we onze eerste ochtend min of meer verprutst hadden, hebben we er toen we weer in het hotel waren, samen verschrikkelijk om kunnen lachen.

((Heb de poppen onherkenbaar gemaakt omdat mijn broer ze liever niet in beeld heeft)

Jammer van deze eerste ochtend, maar gelukkig gingen we na mijn middagrust, om 5 uur naar mijn broer en schoonzus waar ik heel erg naar uitgekeken had.
Ik had ze 5,5 jaar niet gezien, dus ondanks het vele heen- en weer mailen hadden we vast heel veel bij te praten en konden we ook eindelijk alle talloze poppen van hun poppenverzameling bekijken.
Het was heerlijk om ze weer te zien en te spreken.  Je ziet op de foto wel het enthousiasme van mijn broer als hij over zijn poppen praat, ik heb het niet van een vreemd...


Ook fijn om mijn lieve Theo aan hen voor te stellen die ze hartelijk verwelkomden.
We werden gelijk het hele (grote) appartement doorgeleid. Overal stonden de mooiste poppen.


De volgende dag gingen we gericht op pad naar de Gedächtniskirche.
Theo had uitgezocht welke lijnen van de U-bahn we moesten hebben. Ditmaal ging de reis heel voorspoedig, we waren trots en voelde ons al echte Berlijners haha!
In principe is het ideaal die ondergrondse, vooral in zo’n grote stad. In een mum van tijd ben je snel een eind verder en ze komen om de paar minuten.


De kerk had ik heel lang geleden al eens gezien, en natuurlijk op foto’s, maar nu gingen we naar binnen. 


Binnen is de kerk werkelijk schitterend! We hebben er veel foto’s gemaakt. Ook waren er veel kaarten te koop van al dat moois, maar jammer genoeg niet van de schitterende vloer in zijn geheel. 
Dit is het middengedeelte, van de mooie vloer, meer kreeg ik niet op de foto.


Dus maar een kaart gekocht waar ook maar een klein stuk van de vloer op stond.Deze delen van de vloer vond ik zo mooi.... zou toch een prachtig patroon voor een quilt zijn? Misschien een "wiliknogmaken" project?Daarna nog de kerk in geweest die er naast staat, heel mooi door al die kleine blauwe raampjes die je vanuit binnen mooi kunt zien en die de kerk een heel sfeervol uiterlijk geven.Even later kwamen we langs een heuse kerstwinkel! Natuurlijk even binnenkijken.
Beetje veel kitsch en erg duur allemaal.Om 5 uur weer naar mijn grote broer.
We gingen met ons vieren met de ondergrondse naar Ron’s favoriete Italiaanse restaurant waar we gezellig en smakelijk hebben gegeten. Natuurlijk weer van alles te bespreken en vooral veel gelachen. De elektrische step zie je overal in Berlijn. Er zijn er momenteel zo’n 6.000. Maar ook zijn er al 38 ongelukken mee gebeurd, want die dingen kunnen 20 km p/u, en gaan vaak ook over de stoep.
Ze worden overal geparkeerd op de gekste plekken, maar wel handig dat je zo maar van plek tot plek kunt rijden. Wat me ook opviel waren de mooie putdeksels, kunst ligt hier zo maar op straat... 


…. maar ook deze afvalbak is een kunstwerk.

De laatste dag van ons verblijf  gingen we maar eens op zoek naar de rondvaartboot, nu als ervaren reizigers moest het toch wel lukken?
Gelukkig was dat zo. Het was erg koud, veel wind, dus maar snel te boot in.
We hadden er veel van verwacht, maar het was net zoals hier in Utrecht, een heen-en-weer vaart.
Een kwartier heen, een kwartier terug, dan een kwartier de andere kant op, en weer terug. 


Om 5 uur weer naar mijn broer, waar we nog wat leuke foto's van hen en van ons samen hebben gemaakt.
Veel te snel was het half 11 en gingen we naar ons hotel. Maar niet voordat we intens afscheid hadden genomen en we een groot en zwaar pakket mee kregen.
We mochten iets uitkiezen uit hun verzameling, maar we konden geen keuze maken, maar natuurlijk konden ze het niet laten om ons toch wat mee te geven.
We mochten het thuis pas openmaken. 

Ik vond het moeilijk om afscheid te nemen, had nog zo graag veel langer willen blijven, of gewoon regelmatig even bij hen op bezoek gaan.
Totaal zijn we 31,5 uur met ze samen geweest, gek hè, dat dit eigenlijk lang niet genoeg is. 


Weer naar huis, op de reis wat genaaid aan mijn blokjes, maar dat viel me tegen tijdens het rijden.


Dus uiteindelijk maar 5 rijtjes gemaakt.
Wat er nou eigenlijk in dat pakket zat?????


Eén van zijn prachtige poppen, genaamd Trudi.Ze past niet in mijn verzameling Schildpad poppen, dus mag ze in de huiskamer.
Wat een lief gezichtje heeft ze hè? En dan die mooie rode haren met vlechtjes op haar hoofd!
Voor Theo zat er een mooi bollampje in het pakket, dat vond hij zo'n mooi lampje toen hij daar was.


Ook zat er nog een klankschaal in. Zo mooi als je daar op slaat, dan klinkt het geluid heel lang door.
Prachtige herinneringen dus die ik ga koesteren.

Natuurlijk heb ik mijn lieve hondje Jody erg gemist die week, maar een week samen met mijn lieve Theo was heerlijk en dat maakte alles weer goed.
Voor deze week wel genoeg te lezen gehad dacht ik zo :-)

Wens jullie een fijne week toe, ik ga zelf lekker uitrusten en nagenieten.
Veel liefs,
Floor
16 opmerkingen:

 1. Was wel een hele lange blog dit keer, maar hopelijk toch nog zin om een kleine reactie te schrijven.
  Liefs,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt. Heb genoten van het verslag en de foto's. Ben benieuwd naar je volgende verhaal over de poppen van je broer. Je hebt het inderdaad niet van een vreemde! Trudi zal je heel dierbaar worden, ze is een schitterend cadeau van een lieve broer aan zijn kleine zusje. Fijn, dat je samen met Theo de herinnering aan deze reis hebt. Het is jullie zo gegund. "Good goan"samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijne reis, Floor. En wat een mooi cadeau

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne reis, en genoten ook.
  Veel mooie foto's, en wat veel poppen in de verzameling.
  Prachtige cadeau's. Door er naar te kijken, geniet je heerlijk na van de reis en het samen zijn van je broer en zijn vrouw
  Fijn weekeinde. Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke week Floor! Ik kan me goed voorstellen dat de tijd met je broer te kort was. Na ruim 5 jaar is 31 uur echt niet veel. Hopelijk duurt het de volgende keer iets minder lang dat jullie elkaar kunnen zien.
  Verder hebben jullie leuke dingen gedaan, mooie dingen gezien en lekker de toerist uitgehangen. Altijd leuk.
  En wat een mooie cadeaus mochten jullie mee naar huis nemen. Dat is een mooie herinnering waar je iedere dag van kunt genieten. En Jody lekker geknuffeld zeker? Altijd ook weer fijn om thuis te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat een prachtige pop. En daarmee ook een lief aandenken aan je broer. Leuke foto van jullie samen. Familie op afstand is niet leuk, telrfoontjes is toch anders dan in het echt. Maar fijn dat jullie elkaar weer gezien hebben en zo genoten hebben. Een dierbare herinnering.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt van de kerk, wat een leuke reis is dit geweest voor je. Fijn om je broer weer eens te zien na lange tijd en fijn bijpraten. En je hebt een mooi cadeau gekregen, ze ziet er erg mooi uit.
  Fijn weekend toegewenst., groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijke reis heb je gemaakt met je lief. Ook het weerzien met je broer is geweldig, weet precies wat je doormaakt.
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een bijzondere en mooie reis hebben jullie saampjes gemaakt :0))!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat zijn mooie herinneringen aan jullie reis daar kan je nog lang van nagenieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Floor wat heb je mooie foto's gemaakt. Schitterend zijn ze. Wat een reis, maar fijn dat je bij je broer en schoonzus bent geweest.Jullie wonen zo ver van elkaar vandaan.Ik vond het niet lang hoor jouw blog. Super beschreven. Groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooi en lief verslag van jullie reis. En je boft met zo’n broer!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dag Floor,

  Je hebt genoten, wat fijn! Het is je aan te zien, heerlijk ... Dank voor het leuke verslag. Mooie pop ook, wat een leuke herinnering aan dit bezoek. Prachtige foto van jou en je broer. Gauw weer gaan, toch?!

  Groetjes en een fijne week, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dag Floor
  Wat goed dat jullie toch de knoop hebben doorgehakt en beslist hebben om te gaan. Jullie zijn met vele mooie herinneringen naar huis gegaan. Berlijn is een prachtige stad. Er is zoveel te zien dat je zeker nog een keertje terug moet gaan -:))
  Wat leuk dat jij en je broer dezelfde hobby delen. Aan gespreksstof geen gebrek dan!
  Mooie pop heb je cadeau gekregen!!!
  Fijne week voor jou!
  Groetjes, Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo, jullie hebben genoten als je het mij vraagt...
  Berlijn is prachtig! Onze zoon is er een paar jaar geleden geweest en het staat hoog op ons lijstje. Helaas kwam er deze zomer niets van. Maar de sfeer en de hele entourage is geweldig, dat zie ik ook weer op je foto's!
  En dan nu weer terug naar de poppen en de lapjes, ook weer fijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtige plaatjes en fijn om te zien dat jullie genoten hebben.
  Wat een prachtige pop.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen