zaterdag 15 mei 2021

Vakantie.

In de eerste week van mei gingen Theo en ik een weekje op vakantie.


Een huisje gehuurd in het Edese bos.
Daar heb ik vele goede herinneringen aan. Vroeger hadden Wim en ik daar jarenlang een huisje, en beschouwde ik het bos een beetje als mijn eigen bos...
Heb 120 foto's gemaakt, dus hier maar een kleine (toch nog vrij grote) selectie.


Het was heel erg koud, 5 - 9 graden, en dat in mei!


Ook heel veel regen gehad, in het bos vaak een modderpoel.


We hadden een leuk huisje...


...met een gezellig terras en tuin, waar we uiteraard geen gebruik van konden maken.


Zaterdag maar boodschappen doen bij Appie in Lunteren. 
Jody mocht ook mee. Ze vond het best in ons kratje (met de goede Appie-kleur)


Toen natuurlijk een wandelingetje in "mijn" bos.
Eerst een oude beuk knuffelen die een speciaal plekje in mijn hart heeft.
Was er toen al niet zo goed aan toe, nu ging het heel slecht met hem, zijn laatste jaren zijn geteld. 😢Wat voelde het goed om weer "thuis" te zijn, wat heb ik het bos gemist.


Na de wandeling konden we gelukkig buiten op het terras warme chocolademelk met slagroom drinken.


De volgende dag naar het mooie plaatsje Doesburg, waar Theo onder de indruk was van het glazen  herdenkingsmonument van Jan Wolkers.

Het was zondag, dus alles gesloten, maar dat maakt niet uit, Doesburg is mooi als het rustig is en je op je gemak kunt genieten van al het moois wat er te zien is.Als om 12 uur de terrassen open gaan, komen daar toch veel mensen op af. 
Dus snel een plekje zoeken en een heerlijk broodje bestellen.
Gelukkig was het droog.


's Avonds was het gezellig in ons huisje. De verwarming aan en samen t.v. kijken of wat lezen.
Natuurlijk werden er door mij ook veel steekjes gezet. 😁


Op maandag gingen we naar de Ginkelse heide waar we bij de parkeerplaats dit mooie Airborne monument zagen staan. 
Ter nagedachtenis aan de mensen die ons land kwamen helpen bevrijden, maar tijdens het neerkomen op ons grondgebied direct werden doodgeschoten door de Duitsers die wisten dat ze daar zouden landen.


Daarnaast de schaapskudde, die lekker lag te genieten in het zonnetje wat die dag volop scheen.


Er waren prachtige bomen te zien.
Was echt genieten van de mooie heide met prachtige vergezichten en verwaaide bomen.
Eigenlijk nog eens terug eind augustus als de heide in bloei staat...


Dinsdag bleven we de hele dag thuis en hebben Monopoly gespeeld (nog van vroeger uit de jaren 80, dus gezellig met guldens)
Aanvankelijk stond ik met veel geld en gekochte huizen dik op winst, maar aan het eind verloor ik toch van Theo 😡


Waarom we thuis bleven? Nou deze foto zegt genoeg, de hele dag regen, heel veel regen...

Woensdag gingen we richting Arnhem om een privé plekje te bezoeken en donderdag gezellig wat winkeltjes bezoeken in Lunteren.
Is altijd leuker om ergens anders wat winkels te bekijken dan thuis. Jammer dat twee hele leuke winkeltjes pas in de middag open gingen toen we weer thuis waren.


Als ik Jody uitliet natuurlijk steeds volop genoten van het mooie bos, dat er nog mooier uitziet als de zon door de bomen schijnt.
Jody volgt het regenwaterspoor naar huis 😉Jody heeft natuurlijk ook genoten, maar het was heel vermoeiend voor ons oudjes....
Ondanks het niet zo fraaie weer hebben we dus toch genoten van ons weekje en van ons samen zijn.


Dag mijn verrukkelijke bos! Neem mijn herinneringen en de foto's mee.
Herinneringen liggen daar veel, ook van vroeger toen Wim en ik daar jarenlang samen liepen toen hij nog gezond was.
Vond het soms wel moeilijk, maar ook wel mooi dat die herinneringen er zijn.
Nu weer nieuwe mooie herinneringen gemaakt. 💗

Liefs,
Floor


21 opmerkingen:

 1. Lief dat je de moeite hebt genomen om dit lange blogbericht te bekijken en te lezen.
  Liefs,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat jullie genoten hebben is duidelijk te zien aan de mooie foto's. Gezellig huisje, heerlijk bos met dierbare bomen, zo worden nieuwe fijne herinneringen gemaakt. Doesburg is inderdaad een heel lief stadje om in alle rust te bekijken en gelukkig ging het terras net op tijd open. Goed plan om in augustus weer te gaan, dan kun je meteen naar die twee leuke winkeltjes die nu gesloten waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vergeten om iets aan te klikken, zo krijg ik de reacties niet binnen.... sorry Truus, maar bedankt voor je reactie.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Floor,
  Toen ik de titel van je blogpost las dacht ik "Hé wat leuk om nog eens iets over vakantie te kunnen lezen." Het lijkt een eeuwigheid geleden dat we nog eens op vakantie konden gaan.
  Wat een gezellig huisje hadden jullie gehuurd. Zelfs met een tuintje en terras erbij. Jammer dat jullie daar vooral van binnenuit van hebben moeten genieten.
  Ik snap helemaal dat je nog eens terug naar dit bos wou gaan. Wat zal er veel door je hoofd gegaan zijn die week. Zoveel herinneringen en voetstappen die je daar hebt liggen. Fijn dat je het nog eens hebt kunnen herbeleven.
  Al was het dan geen terrasjes weer jullie hebben toch enkele leuke uitstapjes kunnen maken. Prachtig vind ik dat Airborne monument.
  Ha Monopoly, uren heb ik dat vroeger gespeeld. Heerlijk nostalgisch!!
  Fijn om zo mee te genieten van jullie vakantie!!
  Liefs,
  Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Floor wat een leuk blog..lekker er even tussen uit samen. Ik heb genoten van je foto's. Wat fijn dat je zo je herinneringen kan koesteren. Ik herkende veel. Wij zijn in Ede geweest een paar jaar geleden in de Kerstvakantie een week. Dan is het ook mooi in het bos. Monopoly hebben wij ook veel gedaan vroeger. Nostalgisch!!! Nu kaarten, scrabblen en Yahtzeeën we veel samen. 🥰 Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het knap hoor Floor, dat van die nieuwe herinneringen. Leuk dat het toch leuk was, ondanks het weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, je kijkt daar op die foto alsof het wel HEEL koud is. Maar ik dat je daar niet van houdt:)
  Fijn dat jullie het zo goed naar de zin hebben gehad. Veel gedaan en bekeken ook.. actief hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijke week hebben jullie gehad. De foto's van de ginkelse heide komen wel heel bekend voor. Wilma en ik hebben daar onlangs gelopen op het Trekvogelpad. Jammer van het weer, met een zonnetje was het nog leuker geweest. Wilma en ik gaan aan het eind van de maand een paar dagen in een huisje zitten. Even wat anders. Een heel fijn weekend, Juud

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ondanks het weer hebben jullie het duidelijk goed naar de zin gehad, mooie herinneringen opgehaald, mooie nieuwe herinneringen gemaakt. Dank voor het delen van de vele, prachtige foto's. En nu lekker na-genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O Floor, wat een week vol met herinneringen moet dat zijn geweest. Mooi en ook verdrietig denk..... maar ook fijn om weer nieuwe te kunnen en mogen maken en ondanks het weer hebben jullie er een mooie week van gemaakt. De foto's zeggen genoeg, prachtige plaatjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk even er helemaal uit. Een andere omgeving, mooie natuur. Jammer van het weer maar jullie hebben het toch heel gezellig gehad. Daar gaat het om.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je hebt het gezellig gehad ondanks het weer, en gelukkig weer nieuwe herinneringen gemaakt en de oude gekoesterd.
  Prachtige foto's heb je gemaakt.
  Fijne week toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooi én leuk blog weer. Fijn dat jullie dit gedaan hebben en het bittersweet van het bos en die hele week, dat begrijp ik. Maar je kunt het allemaal blijven ontwijken en niets meer doen of je kunt het ondergaan, genieten met een bittersweet randje, het getuigt van lef en kracht, (levenskracht) om toch te gaan. En dat heeft ongetwijfeld te maken met je krachtige mentaliteit die in al je blogjes doorklinkt. Mooi hoor Floor!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat mooi om terug te gaan naar een plek zo vol herinneringen. Genieten, denken aan wat was, delen en weer verder gaan. Dat ben jij (denk ik.) Prachtige foto s, ondanks het weer lekker weg geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat fijn dat jullie zo genoten hebben. Jammer van het weer, maar even ergens anders zijn maakt het toch een stuk gezelliger. En wat fijn dat je zulke mooie herinneringen aan de omgeving hebt, daar. En dat je dit met Theo kon delen. Geniet maar goed, Floor. Dat mag best en het is fijn dat je ons mee laat genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een heerlijke vakantie met veel natuur spelletjes maar ook mooie herinneringen. Fijn om dat samen te kunnen beleven en alle herinneringen met elkaar te delen.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dag Floor,

  Ondanks het weer toch een fijne week, als ik dat zo zie. Top! Zo leuk om Doesburg weer te zien, sweet memories ;) En we blijven hopen op wat warmer weer, brrrr wat is het nog koud.
  Dankjewel voor het leuke verslag en een gezellige week gewenst!

  Groetjes, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een heerlijke vakantie hebben jullie erop zitten. Jammer van de regen. Nu moet je wel een keer terug. Hihi... Mooie bomen ook om een quilt te showen...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een mooie week heb je daar gehad. En die nieuwe herinneringen blijven nu echt wel op de voorgrond, denk ik. Dus volgend jaar maar weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Floor, wat leuk dat jullie gezellig vakantie hebben genoten bij het prachtige bos op de Veluwe. Wat is het daar mooi, ik geniet ook altijd zo van het prachtige bos en het maakt mij niet uit welk seizoen het is. Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoe bijzonder om een eigen bos te hebben. Fijn dat jullie ondanks de kou zo hebben genoten. Mooi verslag van jullie vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen