woensdag 6 april 2011

Sterrenvirus

Vanmorgen weer naar Benschop gereden voor de maandelijkse bee.
Zoals altijd was het weer gezellig, we waren vandaag met 12 vrouwen, een leuk aantal, niet te druk.
Mijn sterretjes die ik aan het maken ben worden altijd weer enthousiast bekeken en verschillende dames vroegen al om het patroon.
Dat mail ik ze dan even door, zodat iedereen aan de slag kan met hun 10 x 10 lapjes. Ik denk dat er een sterrenvirus op komst is!
Van Astrid kreeg ik als dank voor het patroon een prachtige zelfgemaakte kaart, heel lief!
Helma was bezig met 10 x 10 lapjes en hexagonnetjes. Toen ik de mooie lapjes bewonderde, zei ze: "zoek maar uit hoor, ik heb thuis nog grote stapels!"
O, wat heerlijk, zomaar lapjes uitzoeken!!!!


Deze zijn het geworden, prachtige kleuren!
Ik durfde ze eigenlijk niet allemaal te houden, maar dat mocht wel, dus ja..... weer een aantal mooie sterretjes er bij in de toekomst. Bedankt Helma, heel lief van je!

Van mijn mailvriendin Ria kreeg ik iets leuks over de post.
Ze had me al gemaild dat er iets aan kwam, dus ik was reuze nieuwsgierig.Het was een stuk van een krant uit 1995 over de Amish! Zo zie je maar weer.... nooit iets weggooien!
Een heel artikel over hoe ze daar leven, met twee foto's van Amish poppen en een mooie Amish quilt.Deze zijn iets anders dan mijn popje. Deze stellen Amish kinderen voor, Leah is een klein popje maar stelt een volwassen Amish vrouw voor.
Maar wat zijn deze leuk!! Nogmaals bedankt Ria, ik ben er heel blij mee!

Verder kreeg ik diverse reacties op mijn vorige stukje waarin ik schreef dat ik niks met die Kaleidoscoop blokken ging doen.
Er werd geopperd dat ik er effen stoffen tussen moest zetten, dan zou het wel wat rustiger worden.
Dat had ik al geprobeerd, maar toen werd het nog minder naar mijn zin.Ik zet normaal nooit een foto van een quilt van iemand anders op mijn blog zonder toestemming, maar ik doe het nu toch maar om te laten zien wat ik bedoel. (Gefotografeerd op de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde in 2010)
Deze prachtige quilt is ook zo opgebouwd met kaleidescoop blokken en ziet er schitterend uit. Het is als het ware één geheel geworden, en toch gemaakt uit één lap!
Het ligt gewoon aan de stof, mijn stof is daar blijkbaar niet geschikt voor, maar het is moeilijk om dat van te voren in te schatten.
Ach... er mag toch best eens iets mislukken?

Van mijn mailvriendin Truus kreeg ik ook een leuke reactie op mijn laatste bericht. Dat staat natuurlijk gewoon bij de reacties, maar misschien leest niet iedereen die, dus herhaal ik het hier maar:

"Floor, op een tentoonstelling waar ik gastvrouw was, overkwam mij het volgende: een jongeman, die kennelijk op de verkeerde tentoonstelling terecht was gekomen, vroeg: "wat moet dit allemaal voorstellen?" Ik probeerde hem, heel in het kort, uit te leggen wat een quilt is en wat een mens ertoe brengt een quilt te maken. Vraag:"en wat moet dat kosten?" Antwoord:"als ik alleen de uren reken, zo'n 2000 euro". Vraag:"en krijgt u dat er voor?" Antwoord:"nee, want ik geef ze weg". Hij liep weg en keek nog een keer om met zo'n blik in zijn ogen van "nou, die is rijp voor het dwangbuis".
Dus meisjes, fijn doorgaan met deze maffe hobby en mooie quilts maken."

Ja, sommige mensen begrijpen er niets van, maar wij gaan lekker door met onze leuke hobby!

2 opmerkingen:

  1. Wat ben jij een bofferd met al die prachtige lapjes!!
    Wie weet krijg je toch nog een idee voor je Kaleidoscoop quilt. Even laten rusten en lekker doorgaan met je sterretjes en vooral met onze geweldige 'maffe' hobby. Wat een heerlijk verhaal van die jongeman!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. IK heb nog eens jouw kaleidoskoopblokken bekeken en ik denk dat ze bet wel tot een schitterende quilt zijn te transformeren. Het is natuurlijk een hele andere kleurstelling en misschien niet zo spetterend maar jammer als je ze laat liggen.

    BeantwoordenVerwijderen